GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Όχι» στα μονόπλευρα μέτρα λιτότητας στην Κύπρο...

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου προειδοποίησε ότι τα κόμματα δεν πρόκειται να δεχθούν την επιβολή μονόπλευρων μέτρων λιτότητας από τη...

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου προειδοποίησε ότι τα κόμματα δεν πρόκειται να δεχθούν την επιβολή μονόπλευρων μέτρων λιτότητας από την τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο για εξέταση του αιτήματος για υπαγωγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.
Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι τα κόμματα δεν θα ψηφίσουν μέτρα τα οποία θα επιβάλλουν σιδηρά πειθαρχία χωρίς να συνοδεύονται από μέτρα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Το κλιμάκιο της τρόικας είχε επίσης συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το κλιμάκιο ενημερώθηκε για τα μέτρα που προωθεί η Βουλή, στο πλαίσιο των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, των μέτρων εξυγίανσης και των νομοθετικών ρυθμίσεων στον τραπεζικό τομέα.
Εξάλλου, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα για θωράκιση της οικονομίας, που θα απέτρεπαν προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης.
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάμπος Παπαγεωργίου είπε ότι το κόμμα του επιδιώκει τα μέτρα που θα ληφθούν να διέπονται από ευαισθησία για την κοινωνική συνοχή και να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Αργότερα, το κλιμάκιο της τρόικας είχε συνάντηση με τις ηγεσίες της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με τις οποίες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, το συνταξιοδοτικό και την ανάγκη λήψης μέτρων στον ιδιωτικό τομέα για ώθηση της ανάπτυξης.
Δεύτερο κλιμάκιο της τρόικας είχε σήμερα επαφές στην Κεντρική Τράπεζα, όπου επίσης συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα ανακεφαλαιοποίησης.
Αργότερα, το κλιμάκιο είχε συνάντηση και με τη Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και με τη Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση