GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν συζητάμε με απεργούς!...

Γραφει ο αρισταρχος Θυμάστε εκείνο το περίφημο Ελληνικό κινηματογραφικό έργο (Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι) με τον Βέγγο στον ρόλο του ε...

Γραφει ο αρισταρχος
Θυμάστε εκείνο το περίφημο Ελληνικό κινηματογραφικό έργο (Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι) με τον Βέγγο στον ρόλο του εφοριακού Μαγγάνα; Ανακαλύπτει μια μεγάλη φοροδιαφυγή εργοστασιάρχη και αντί να βραβευτεί μετατίθεται στο …Σουφλί!
Αρνείται να πάει τόσο μακριά και κατεβαίνει, μπροστά στο κατάστημα της εφορίας, σε απεργία πείνας. Σε κάποια στιγμή έρχεται στην εφορία ο Υπουργός οικονομίας, και ο απεργός Μαγγάνας απευθύνεται ‘’Κε Υπουργέ!’’ Τον βλέπει ο υπουργός και του λέει την αμίμητη φράση που έγινε σλόγκαν
‘’Δεν συζητάμε με απεργούς!’’
Κάπως έτσι πρέπει να απάντησε ο Σόϊμπλε στον νέο υπουργό οικονομίας τον κο Στουρνάρα. ‘’Δεν ομιλώ με διαπραγματευτές’’ Και κείνος μας το μετέφερε μεταρέποντάς το ελαφρά σε. ‘’ Πρώτα η ομαλή επιστροφή στο μνημόνιο και ύστερα συζήτηση για διαπραγμάτευση’’. Να δείξουμε ότι ήμαστε καλά παιδιά και ύστερα βλέπουμε. Η επανα-διαπραγμάτευση γίνεται μετά την διαπραγμάτευση, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ!
Φτάσαμε στο απίστευτο σημείο να γίνεται στον Στουρνάρα παρατήρηση από (ποιόν;) τον Βενιζέλο γιατί δεν διαπραγματεύτηκε. Φοβάμαι πως θα πάθουμε ομαδική παράκρουση, αν δεν πάθαμε δηλαδή!.
Ο μέγας υπαίτιος αυτής της τραγικής κατάστασης που φτάσαμε μέχρις εδώ και με τις τόσες αυτοκτονίες τριγυρνάει ελεύθερος χωρίς καν περιοριστικούς όρους παίζοντας και κουτρουβαλώντας από ποδήλατα και δίνοντας διαλέξεις για το πώς μπορείς να καταστρέψεις μέσα σε δύο χρόνια μια όμορφη χώρα σαν την Ελλάδα. Λέει πως ‘’νόμιζε’’ ότι πήγαινε προς τον παράδεισο της Εδέμ με το καράβι της ευτυχίας τραγουδώντας ‘’θα σε ξανάδω στους μπαξέδες τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς…’’ Αλλά με ανίκανο και τον ύπαρχο τόριξαν σαν τον Τιτανικό στο παγόβουνο.
Αυτή την στιγμή συμβαίνει το ακατόρθωτο. Μοναδικό! Ο κόσμος ψήφισε Σαμαρά για να κυβερνάει το … ΠΑΣΟΚ ,και μάλιστα με δεξιά χειροκροτήματα, και με στελέχη σε κρίσιμα υπουργεία του πρώην-πρώην δολιοφθορέα της Ελλάδας. Παράλληλα έχει κάτι πρώην Πασόκους της ΔΕΗ και νυν ‘’αριστερούς’’ να απειλούν με black-out! Πόση ομορφιά, Θεέ μου!
Μια από τα ίδια συνέχεια, και μάλιστα με περίσσεια δύναμη αριστεράς απόχρωσης ΔΗΜΑΡεος. Τα ίδια φορομπηχτικά χαράτσια ή τουλάχιστον αυτά που σχεδιάστηκαν πριν τις εκλογές από τον μαχητή του ΠΑΣΟΚ.
Και ο χορός καλά κρατεί με νέους άνεργους και νέους υποψήφιους αυτόχειρες. Και κανένας δεν συγκινείται, εκτός από μια οικογένεια που επιθυμεί να τραβήξει όλα τα έξοδα για να κάνει πράξη το όνειρο των Ελλήνων. Το τάμα του έθνους. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη!
Τι να κάνω Θεέ μου; Να κλάψω που είμαι άνεργος; Να θυμώσω που ενώ δηλώνω μηδέν εισόδημα η εφορία επιμένει να της δώσω 500ευρώ ή να χαρώ που μου κάνει και ευκολίες; Να ξεσπάσω αφού νιώθω πως με περιπαίζουν όλοι αυτοί οι δήθεν πολιτικοί. Να φωνάξω στην μέση της κεντρικής πλατείας με όλη μου την δύναμη; Να σπάσω, να ρημάξω, να δείρω ή να δαρθώ; Να φύγω σε άλλες χώρες; Να, να, να, να, να, να …
Όχι! Θα μείνω και θα πολεμήσω. Θα σας δείξω ότι τον τόπο μου θα τον φέρω στα μέτρα μου. Θα τον κάνω σαν τα δικά μου μούτρα, τα Ελληνικά. Δεν θα αφήσω να μου τον κάνετε όπως τον ονειρεύτηκαν όλοι αυτοί που οι πρόγονοί μου θα αποκαλούσαν ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ!
Και είναι όλοι τους ανθέλληνες.
 Όχι, απλά δεν είναι Έλληνες. Είναι ανθέλληνες!  
http://www.youtube.com/watch?v=eVDQtyb2l_E

1 σχόλιο

  1. Άρχισαν τα όργανα: Στους 40 βαθμούς, ο συμφεροντολόγος ΣΥΡΙΖοΦωτόπουλος απειλεί με απεργίες..

    Τα λέγαμε πριν τις εκλογές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακαλάει να μη γίνει κυβέρνηση και να έχει τη δυνατότητα από την επόμενη μέρα να... διοικεί διά της πλαγίας οδού.

    Μπορεί ακόμη να μην έχει κατεβάσει τον κόσμο στον δρόμο, όμως ο πασίγνωστος πλέον, πρώην πράσινος και νυν ροζ αρχισυνδικαλιστής, Νίκος Φωτόπουλος, απείλησε ευθέως....ότι αν τα αιτήματα του δεν ικανοποιηθούν, τότε η ΔΕΗ θα ξεκινήσει απεργίες μέσα στο κατακαλόκαιρο.
    Αυτό είναι που λέμε "αφουγκράζεται την λαϊκή βούληση".

    Έχει που έχει τα προβλήματα του ο ελληνικός λαός, το μόνο που του μένει είναι να αρχίσει τις απεργίες ο Φωτόπουλος για να λιώσει στη ζέστη...

    Αλλά μπροστά στα αιτήματα των αιωνίως απεργών, πόσο μετράνε οι ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση