GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκληραίνει ο αντιτρομοκρατικός νόμος στη Νορβηγία...

Η Νορβηγία αναμένεται να σκληρύνει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία βάσει των προτάσεων που υπέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο η υπουργός Δικα...

Η Νορβηγία αναμένεται να σκληρύνει την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία βάσει των προτάσεων που υπέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο η υπουργός Δικαιοσύνης Γκρέτε Φαρέμο, μετά τη διπλή επίθεση που εξαπέλυσε πέρυσι τον Ιούλιο στο Όσλο και το νησί Οτόγια ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.
Οι προτάσεις της Φαρέμο γίνονται δέκα ημέρες πριν την πρώτη επέτειο από τις επιθέσεις, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι.
Η νορβηγική κυβέρνηση επιθυμεί μεταξύ άλλων να απλουστεύσει τη δίωξη όσων προετοιμάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις μόνοι τους χωρίς να συνδέονται με κάποια οργάνωση.
Η Φαρέμο προτείνει επίσης να γίνει πιο εύκολο για την αστυνομία να διεξάγει επιχειρήσεις παρακολούθησης υπόπτων, περιλαμβανομένων των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και τον έλεγχο της χρήσης του Διαδικτύου.
Παράλληλα θα θεωρείται ποινικό αδίκημα η συμμετοχή σε στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών και η κατοχή υλικού για την διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων.
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει πόσο ευρεία θα είναι η νομοθεσία και ότι επιθυμεί «μια όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή συζήτηση» για το θέμα.
Η συζήτηση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο και οι νέοι νόμοι θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση