GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσπάθησαν να εξάγουν παράνομα πυρηνικό υλικό...

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε έναν Κινέζο και έναν Ιρανό, οι οποίοι εγκαλούνται ότι επιχείρησαν να εξάγουν παράνομα αμερι...

Η αμερικανική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες σε έναν Κινέζο και έναν Ιρανό, οι οποίοι εγκαλούνται ότι επιχείρησαν να εξάγουν παράνομα αμερικανικό πυρηνικό εξοπλισμό και υλικό, του οποίου ο απώτερος προορισμός ήταν να βοηθήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στο Ιράν, τονίζουν δικαστικές πηγές.
Οι δύο ξένοι υπήκοοι βαρύνονται με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να μεταφέρουν για λογαριασμό πελατών τους στο Ιράν ραδιενεργό υλικό από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Στο υλικό που επιχειρήθηκε να διοχετευθεί στο Ιράν περιλαμβάνονται και ενώσεις αλουμινίου, όπως και φασματόμετρα μάζας, τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φυγοκεντριστών αερίου για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Ο Ιρανός υπήκοος Παρβέζ Χάκι, ο οποίος επονομαζόταν «Μάρτιν», ηλικίας 43 ετών, συνελήφθη στις Φιλιππίνες έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ. Ο Κινέζος κατηγορούμενος Γι Ζονγκ Σενγκ εξακολουθεί να φυγοδικεί. Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι, αμφότεροι αντιμετωπίζουν πολυετείς ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση