GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες

Για ασφυκτικό και επώδυνο οικονομικό περιβάλλον έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, στο πλαίσιο του διαλόγου των κοινωνικών εταίρ...

Για ασφυκτικό και επώδυνο οικονομικό περιβάλλον έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, στο πλαίσιο του διαλόγου των κοινωνικών εταίρων, σημειώνοντας ότι «απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες, που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα στην αγορά εργασίας».
Από το μεσημέρι, ο υπουργός Ιωάννης Βρούτσης και ο νέος υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) καθώς και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στην «πολύ υψηλή ανεργία που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, τα χαμηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τη συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το υπουργείο έχει την πρόθεση «να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο», και ζήτησε από τους κοινωνικούς εταίρους, να συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο «για την εύρεση νέων, αποτελεσματικών και κοινά αποδεκτών λύσεων».
Ο κ. Βρούτσης, κατέληξε λέγοντας ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας μπορεί να περιγραφεί με τρεις λέξεις έννοιες: «Ισορροπία, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη».
Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας διευκρίνιζαν, ότι οι συναντήσεις που γίνονται, έχουν σαν στόχο να επιτευχθεί μια κατ’ αρχήν συναίνεση των κοινωνικών εταίρων, στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαβούλευση για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτικών ενώσεων, συνδικάτων και κυβέρνησης και εν συνεχεία να προχωρήσει η συζήτηση για τη επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας.

1 σχόλιο

  1. απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες, που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα στην αγορά εργασίας».
    Και συμπληρωνω.....
    Προσφατως ανακαλυφθεισες απο τους νεους κυβερνωντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση