GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η…προπαρασκευή του Αττίλα

Του Θανάση Νικολαΐδη.     ΔΕΝ θα πάμε στα βαθιά της ιστορίας (της Κύπρου). Ας πούμε πως το’ χει στη μοίρα της να μεταβάλλει, ανά τους αιώνε...


Του Θανάση Νικολαΐδη.
  
ΔΕΝ θα πάμε στα βαθιά της ιστορίας (της Κύπρου). Ας πούμε πως το’ χει στη μοίρα της να μεταβάλλει, ανά τους αιώνες, το…ιδιοκτησιακό της καθεστώς αλλάζοντας χέρια, αλλά με το πάνω χέρι στους θρυλικούς αφέντες της Θαλασσοκράτειρας.
ΕΝΑ μεγάλο σχέδιο προϋποθέτει έμπνευση, προετοιμασία και εχεμύθεια, αλλά και άγνοια μέχρι αφελείας των «κατώτερων» εκτελεστών του. Στα πρώτα στάδια της εφαρμογής του, όλα εξελίσσονται φυσιολογικά και…άγνωσται αι βουλαί των εμπνευστών του, αλλά όταν η διαδικασία φτάσει στο τέλος και αντιληφθείς χειροπιαστό το αποτέλεσμα, είναι αργά και οι αντιδράσεις σου σπασμωδικές.
ΝΑ προχωρήσουμε, κάνοντας σαφή τον…ασαφή πρόλογό μας. Επρόκειτο να εισβάλουν οι Τούρκοι στην Κύπρο, να διχοτομηθεί, και στην Ελλάδα να «ρυθμιστούν» κάποιες καταστάσεις (με…κομουνιστές και τέτοια). Εδώ να σημειώσουμε, πως το «Κυπριακό», άλυτο και σκόπιμα ανοιχτή πληγή, βόλευε τους αφέντες μας να ρυθμίζουν (και τα δικά μας πολιτικά πράγματα) ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις.
ΜΙΑ, δυο, λοιπόν, και ταξιδεύουν για τν Ζυρίχη και το Λονδίνο εκπρόσωποι των τριών δυνάμεων με την καθοδήγηση της μιας (λέγε με Αγγλία). Υπογράφουν τις φερώνυμες συνθήκες και ήταν, για τον «δικό μας» (Κωνσταντίνο Καραμανλή) η «ευτυχέστερη ημέρα της ζωής του». Δεν το ‘ξερε, δεν το υποψιάζονταν πως θα’ ρθουν και δυστυχέστερες μέρες για την  Ελλάδα και τη Κύπρο. Τι άλλο πρόβλεπε το σχέδιο, πέρα απ’ τις «εγγυήτριες δυνάμεις» (Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα», που θα επενέβαιναν όλες μαζί η ΚΑΘΕΜΙΑ τους ΧΩΡΙΣΤΑ, αν η Κύπρος κινδύνευε ή «κινδύνευε»; Μια Χούντα στην Ελλάδα, διευκολυντική και άσχετη(;). Ήρθε κι αυτή, αφού περάσαμε από στάδια της ΑποσταΣΙΑς, «βελτιώθηκε» με τον Ιωαννίδη και, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Κύπρου για…εισβολή, έστησε το πραξικόπημα. Με τον Σαμψών να ρυπαίνει την ΕΟΚΑ των παλικαριών με τους δικούς του τρομοκράτες. Με πυρά των πραξικοπηματιών κατά της Αρχιεπισκοπής, αλλά και τον Μακάριο να σώζεται γιατί (ας πούμε και καμιάν αλήθεια) το(ν) φρόντισαν οι Άγγλοι. Με τη σωτηρία και το φευγιό του-αυτό πρόβλεπε το σχέδιο.
Η Κύπρος, λοιπόν, σε φτιαχτό και ο…Αττίλας, φανατισμένος κι αρματωμένος (με το…μαχαίρι στα δόντια), κατεβάζει τη συνθήκη των συμφωνιών (Ζυρίχης-Λονδίνου) και σπεύδει να…σώσει την Κύπρο. Εισβάλλει, σκοτώνει για να μη…συνωστίζονται στο φευγιό τους (όπως στην προκυμαία της Σμύρνης) οι ελληνοκύπριοι, απάγει μαχητές για να μιλάμε μέχρι σήμερα για αγνοούμενους και το έγκλημα συντελέστηκε. Ανθελληνικά, φιλοτουρκικά και, βέβαια, με μια νόμιμη(!) εισβολή των Τούρκων στο Νησί.
Η ελλαδική Χούντα «εξεμέτρησε το ζην», η Κύπρος διχοτομήθηκε, μάνες μαυροφόρεσαν, ο φάκελος δεν άνοιξε και της Ιστορίας η πένα χάραξε άλλη μια σελίδα «Συμμαχικής-Αμερικανικής» προδοσίας.

2 σχόλια

  1. Λοιπον ο πατηρ αποσυρεται απο μια επιχειρηση για καποιους λογους.

    Την διευθυνση αναλαμβανει ο υιος.

    Ο οποιος υιος ομως ειναι ενα ηλιθιο σκατοπραμμα που τη μονη δουλεια που (μισο)ξερει να κανει ειναι το ποδηλατο...(τομαθε στα 24 του).

    Θελοντας ομως να εκδικηθει το πατερα του αρχιζει και γαυγιζει δεξια και αριστερα οπου βρεθει και οπου σταθει οτι η επιχειρηση δεν παει καλα ,οτι χρωσταει τοσα δις και οτι ειναι στα προθυρα της χρεωκοπιας ..
    Οτι θα χτυπησει φαλιμεντο..

    Το ακουνε αυτο και οι τραπεζιτες και μας βαζουν στο "τειρεσια"!!!

    Η αληθεια ειναι βεβαια οτι η επιχειρηση "επι πατρος" ειχε κατι δανεια.. Ομως προσεξτε ΔΑΝΕΙΑ!!!! οχι ΧΡΕΗ!!!!
    Υπαρχει διαφορα.
    Αν εχεις καποιο δανειο και πληρωνεις τη δοση δεν χρωστας σε κανενα πουστη.

    Αμα δηλωσεις ομως οτι εχεις "χρεη" που μαλιστα δεν σκοπευεις να πληρωσεις (αφου λες οτι πας σε χρεωκοπια!!) τοτε το πραγμα αλλαζει!!!!
    ΤΟΤΕ ,Δεν σε δανειζει κανεις!
    ΚΑΝΕΙΣ δεν σε εμπιστευεται..

    Αυτο ειναι το δραμα που περναει τωρα η Ελλαδα.

    Το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ ( και η αλητοσυμμορια πασοκ της οποιας υποτιθεται ηταν προεδρος),διεσυραν τη Ελλαδα στο εξωτερικο,δηλωναν αριστερα δεξια οτι παμε για φουντο ,οτι θα χρεωκοπησουμε,τιτατνικος ελεγε το μαμουνι.. και λοιπα..

    Λοιπον οταν η επιχειρηση χρειαστηκε καποιο δανειο οι τραπεζιτες του λενε "γιοκ"..
    Ποιος θα δανεισει καποιο που γαυγιζει οτι θα χρεωκοπησει??
    Τι να του παρει μετα??
    Μαλακας ειναι να χασει τα ωραια του λεφτα??

    Οποτε η υστατη λυση ειναι η επιχειρηση να καταφυγει στους τοκογλυφους..
    Με οτι αυτο συνεπαγεται..
    Και το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο κατεφυγε στους τοκογλυφους που μας εχουν δεσει χειροποδαρα..

    Θα μας πιουν το αιμα.

    Και το ηλιθιο σκατοπραμμα βλακογιοργο ειναι ακομα ζωντανο γαμωτο και μαλιστα δηλωνει και ..περηφανο!!


    Ε! ΟΧΙΙΙΙ γαμωτοοοο
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ αυτο το ηλιθιο και η κλικα του να ειναι ακομα ζωντανοι..


    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νοσηλευόμενος στις φυλακές της Κέρκυρας ο Λαδάς είχε πει στον Κύπριο γιατρό του το 1976: Αν ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου εμείς που είμαστε μέσα θα βγούμε έξω κι αυτοί που είναι έξω θα μπούνε μέσα.
    Οι εθνικόφρονες "Εθνάρχες" και οι χαρισματικοί "σοσιαλΗστες" ήταν τελικά και πολύ Λαμόγια και ο λαός μια ζωή Αφελής.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση