GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργός τροϊκονομικών!

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ , Αντιγράφουμε από τα Πρακτικά της Βουλής: * «Η Ελλάδα πρέπει  να λάβει τα μέτρα  που έχει ήδη ψηφίσει ...


Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ,
Αντιγράφουμε από τα Πρακτικά της Βουλής:
*
«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012, ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει ήδη δεσμευθεί…».
*
«…περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 12 δισ. περίπου…».
*
«…υψηλοτάτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις (…). Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αφορά κατά 90% σε πώληση δικαιωμάτων γης και παραχώρηση υποδομών…».
*
«Η Κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους μας…».
*
«Πολλές από τις σημερινές κρατικές λειτουργίες μπορούν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα…».
***
Τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο μέρος των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
*
Πριν από αυτά, δε, ο υπουργός
(σ.σ.: ο αρμόδιος να «επαναδιαπραγματευτεί», τάχα, το Μνημόνιο)
με δηλώσεις του στο διεθνή Τύπο είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα:
Η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, πρώτα, όπως ξεκαθάρισε, θα εφαρμόσει κατά γράμμα και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια το Μνημόνιο και – αφού το εφαρμόσει – μετά θα το …«επαναδιαπραγματευτεί»!
*
Η ομιλία Στουρνάρα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:
Είναι ίσως η πρώτη φορά που με τόσο απροσχημάτιστο τρόπο οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο, εκπροσωπήθηκαν στη Βουλή από πολιτικό παράγοντα.
Ακόμα και ο Παπαδήμος μπροστά στον Στουρνάρα και στην κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι τηρούσε και κάποια προσχήματα…
μοντάζ Γρέκι

2 σχόλια

  1. Κλείνει η Χαλυβουργία.
    Τέλος εποχής για τη Χαλυβουργία, καθώς η διοίκηση εντός της εβδομάδας καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.

    Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

    - Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα.
    - Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

    Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία, οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
    Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο.

    - Μπράβο στα παιδιά του ΠΑΜΕ
    και τα πουτανο-πουστράκια του Σύριζα
    ( τους χειρότερους ανθέλληνες)
    στην παγκόσμια ιστορία.

    Ο σκοπός τους πέτυχε.

    Τώρα κάντε π@@τανάκια τα παιδιά σας να ζήσουν στον όμορφο κόσμο του ΚΚΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πιο μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα, η ομαδούλα του Περισσού που διαχειρίζεται την κρατική επιχορήγηση που δια της γραμμής εκλέγει αυτόν που θέλει.

    Η λεγόμενη ιδειολογική καθαρότητα a priori έχει μικρά ποσοστά, αλλά τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών αποπνέουν τέτοια ξεφτίλα (και δη στην τραγικη κατάσταση της ελλάδας) που αν είχαν λίγο φιλότιμο θα είχαν παραιτηθεί σύσσωμοι από το πολιτικό γραφείο και οι .....καθοδηγητές δημοσιογράφοι από το ριζοσπάστη το ίδιο απόγευμα, όχι το ίδιο βράδυ.

    Έχουν δε τέτοιο θράσος που το ΚΚΕ το θεωρούν "ίδρυμα" που αυτοί έφτιαξαν και αυτοί διοικούν. Η νοοτροπία σας, σύντροφοι, έκανε το βασανισμένο λαό όχι μόνο να αποστρέψει το πρόσωπό του από εσάς, αλλά να σας συχαθεί κιόλας για την ανικανότητά σας τουλάχιστον. Τώρα εσείς βρέστε όποια ηλίθια και μ@@@@@@@νη δικαιολογία σας κατέβει και φυσικά υπάρχει και ποσοστό πιο κάτω....

    Ε, ρε που καταντήσατε το ηρωικό ΚΚΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση