GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου… να μαθαίνω γράμματα του Θεού τα πράγματα.

Οι ειδικοί γλωσσολόγοι μιλούν για την “Νέα Ελληνική” γλώσσα και διαχωρίζουν τους ήχους (φωνή, φθόγγος-μουσική νότα) από τα γράμματα. Υπο...


Οι ειδικοί γλωσσολόγοι μιλούν για την “Νέα Ελληνική” γλώσσα και διαχωρίζουν τους ήχους (φωνή, φθόγγος-μουσική νότα) από τα γράμματα. Υποστηρίζουν ότι διαφορετικά μιλάμε (ήχος) και διαφορετικά γράφουμε, δηλαδή έχουμε χάσει το σωστό ήχο κάποιων γραμμάτων, πράγμα για το οποίο ευθύνονται πρώτιστα οι ίδιοι οι Πανεπιστημιακοί “δάσκαλοι” και αντί να επαναφέρουν τη σωστή διδασκαλία θεσπίζουν το λάθος ως σωστό επειδή έτσι μιλούν οι γενιές που εκείνοι άφησαν αμόρφωτες.
Μπράβο! Προσωπικά τη γρήγορη διάδοση του άρθρου της κυρίας Μαρίας Χρυσού θα τη χαρακτήριζα ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και παρηγοριά μεγάλη!
Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαιδεία “ΠΥΡΣΟΥ”, 1928
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα (αποδεδειγμένα καθόλου ινδοευρωπαϊκή, ούτε σημιτική βεβαίως) είχε 26 σύμβολα τα οποία λειτουργούν ως γράμματα, αριθμοί και νότες (φθόγγοι, Αρμονικοί Συγγραφείς). Χάσαμε ήδη τα δύο, το F δίγαμμα και το Q κόππα.
Το Γ είναι ο αριθμός 3 και η τριάς είναι και ΝΟΥΣ (Ιάμβλιχος, Τα θεολογούμενα της αριθμητικής) και δύο φορές Γ – δίγαμμα F ο αριθμός 6 είναι η παρουσία της ΨΥΧΗΣ! Ε! αυτήν την χάσαμε!!!
Τα σύμβολα είναι 26 και 26 000 τα έτη του κύκλου του χρόνου που ονομάζεται “Μέγα Έτος των Πλειάδων”,  κύκλος που κλείνει τον Δεκέμβριο του 2012 για ν’ αρχίσει ένας νέος κύκλος – μία νέα αρχή.
Περιστροφική (3 περιστροφές) είναι η κίνηση του νου  όπως η κίνηση του χρόνου -Κρόνος-κόρος νους (ΟΧΙ ευθύγραμμη)!
 Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου… να μαθαίνω γράμματα του Θεού τα πράγματα. Αρμονικοί Συγγραφείς
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δημόκριτου και εκείνο που δίδασκε ο Αρχύτας, οι Πλανήτες και ο Συμπαντικός Διάκοσμος λαμβάνουν το σχήμα των (ελληνικών) γραμμάτων σε μία χρονική περίοδο 26.000 ετών. (Commentaria:Σχόλια στα έργα του Εύδοξου, Francisci Toleti, Βιβλιοθήκη Βατικανού - Ηλίας Σωτηρίου)
Τις εικόνες των γραμμάτων δεν θα μπορούσαμε να τις αντιληφθούμε όπου κι αν παρουσιαζόταν, ή στην επιφάνεια του νερού ή μέσα σε καθρέφτη, αν πρώτα δεν γνωρίσουμε τα ίδια τα γράμματα. Και γιατί αυτό; Επειδή και τα δύο είναι αντικείμενα της ίδιας τέχνης και μελέτης; (Πλάτων, Πολιτεία Ι’, 12)
Είναι έγκλημα να δυσκολεύουν τα παιδιά, να τ’ απομακρύνουν από  το δρόμο της ουσιαστικής γνώσης και  ευτυχίας και αντί να κερδίζουν χρόνο μαθαίνοντας να τα στέλνουν στην κόλαση της άγνοιας, της δυστυχίας και των αγορών! Ντροπή!

1 σχόλιο

  1. Εθνοπατέρες μας; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Ουδείς στην Ελλάδα, που υποδουλώθηκε στην Γερμανία εξ αιτίας ΣΑΣ, είτε συνταξιούχος είτε εν ενεργεία με μόνη εξαίρεση τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πληρώματα των υποβρυχίων, να μην παίρνει πάνω από δυο χιλιάδες Ευρώ μισθό ή σύνταξη από το Ελληνικό Δημόσιο ή από ταμείο ή οργανισμό που επιχορηγείτε από αυτό!
    Τουλάχιστον κάνετε αυτό υπέρ της Πατρίδας, και όποιος νομίζει ότι αδικείτε να πάει στον ιδιωτικό τομέα ή στην αλλοδαπή να του δώσουν περισσότερα, από βουλευτή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο!
    Όποιος παίρνει σήμερα πάνω από δυο χιλιάρικα τρώει τα κόλλυβα της Ε Λ Λ Α Δ Α Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση