GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία στη Χαλυβουργία...

Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικ...

Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, 165 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεών τους και μόλις 5 κατά.
Από το πρωί του Σαββάτου επικρατεί ηρεμία στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, μετά την ένταση της Παρασκευής, καθώς έπειτα από εννέα μήνες κινητοποιήσεων των εργαζομένων η μονάδα άνοιξε με εντολή του εισαγγελέα και παρουσία αστυνομικής δύναμης.
Η είσοδος στο εργοστάσιο είναι ελεγχόμενη από την αστυνομία και επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πρόθεση να εργαστούν.

3 σχόλια

  1. Τα αμετανόητα κόμματα ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπουν την απεργία στη Χαλυβουργία.
    Δεν φθάνουν 9 μήνες απεργία ρε προδότες;
    Εάν κλείσει το εργοστάσιο θα τους δώσετε εσείς δουλειά στον Περισσό ή στην Κουμουνδούρου;
    Κλείστε ξανά τα λιμάνια και την Ακρόπολη να διώξουμε τους τουρίστες και να κατεβάσει ρολά γρηγορότερα η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΣ ΣΤΟ ΡΟΥΒΛΙ.ΑΝΤΕ ΜΟΔΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ,
    ΟΛΟΙ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλωσσάρι ελληνικού φιλελευθερισμού.

    Ανταγωνισμός: Το ιερό Γκράαλ κάθε κυβέρνησης που σέβεται τον εαυτό της και ομνύει στο φάντασμα της ελεύθερης αγοράς.

    Στην πραγματικότητα, όμως, η ελληνική θεωρείται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλέον «καρτελοποιημένη» αγορά στην Ευρώπη.

    Πρόσφατα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρης Κυριτσάκης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ μίλησε για «παράλυτο κράτος» και «καρτέλ που θεριεύουν χάρη στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί στην αγορά».

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα κυριαρχίας καρτέλ τα τελευταία χρόνια είναι οι τομείς των καυσίμων, των γαλακτοκομικών, των σούπερ μάρκετ κ.λπ.
    -----------------------------------
    Αξιοποίηση κρατικής περιουσίας:

    Αποτελεί τον ευφημισμό για το πλιάτσικο και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με βάση τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα δόγματα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας χώρας της φαιδρής πορτοκαλέας; Ένας πρώην υπουργός (Σ. Μάνος) και ένας καθ’ έξιν κρατικοδίαιτος αξιωματούχος σε ΑΕΙ, ΙΟΒΕ και υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης (Γ. Στουρνάρας) έφτιαξαν την «Πρωτοβουλία ΚΑΠΑ» για την «αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας» στην κατεύθυνση μείωσης του χρέους! Όσο για το ΤΑΙΠΕΔ, το ταμείο που δημιούργησε επισήμως το κράτος για τις αποκρατικοποιήσεις, με πρόεδρο το πρώην στέλεχος της Eurobank, K. Μητρόπουλο;

    Όπως έχει δείξει σε ειδικό ρεπορτάζ στο ΜΟΝΟ ο Χ. Ιωάννου («Το ταμείο που βγήκε μείον»), αποτελεί παράδειγμα αδιαφάνειας και ευνοιοκρατίας.
    -----------------------------------
    Ανοιχτή κοινωνία: Ο μακαρίτης Καρλ Πόπερ που χρησιμοποίησε τους όρους αυτούς για το ομώνυμο βιβλίο του θα φέρνει βόλτες στο μνήμα του με όσα κάνουν οι Έλληνες φιλελεύθεροι.

    Για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα των σχετικών αναδιανεμητικών πολιτικών και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου τα λόγια ήταν φθηνά και εύκολα.

    Σήμερα που η κρίση παρασύρει τα πάντα, οι «φιλελεύθεροι» (Τ. Μίχας, Θ. Τζήμερος κ.λπ.) ζητούν ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ηλεκτροφόρους φράχτες στα σύνορα, καταναγκαστική εργασία στα στρατόπεδα κράτησης των μεταναστών και μηδενική ανοχή τύπου Τζουλιάνι στο «έγκλημα».
    -----------------------------------
    Άτομο: Η έννοια-κορωνίδα της φιλελεύθερης σκέψης και το βασικό όπλο κατά των «ολοκληρωτικών» ιδεολογιών έχει πλέον (ελέω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των νόμων της αγοράς) χάσει κάθε λάμψη.

    Με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών να πένονται, να πλήττονται από την ανεργία, να εγκαταλείπουν τη χώρα κατά χιλιάδες για «τα ξένα» και αρκετοί να οδηγούνται στην «ατομική επιλογή» της αυτοχειρίας, το «άτομο» δείχνει περισσότερο αδύναμο και απροστάτευτο από ποτέ.

    Όσο για τις «ατομικές ελευθερίες»; Έχουν φαλκιδευτεί σε τέτοιο βαθμό από ένα αυταρχικό και πανοπτικό κράτος, που αποτελούν πλέον κενά κελύφη για επικοινωνιακή χρήση.

    ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ό.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση