GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS...

Οι ανανεωμένες εκδόσεις των δύο δίδυμων μοντέλων της σειράς F είδαν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν μοντέλα που θα βγουν στην παραγωγή...

Οι ανανεωμένες εκδόσεις των δύο δίδυμων μοντέλων της σειράς F είδαν το φως της δημοσιότητας και αποτελούν μοντέλα που θα βγουν στην παραγωγή πριν το 2013.
Το F 650 GS γίνεται πλέον F 700 GS χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στην χωρητικότητα των κυλίνδρων. Ο κυβισμός παραμένει στα 800 κ.εκ. όπως ήταν άλλωστε και στις δύο προηγούμενες εκδόσεις, τόσο του (κατ’ όνομα) 650 όσο και του 800 GS.
H διαφοροποίηση στο νούμερο έχει να κάνει μόνο με την απόδοση, οπότε με αυτό το σκεπτικό στο «μικρό» η απόδοσή αυξήθηκε, ενώ στο μεγάλο παρέμεινε στα επίπεδα που βρισκόταν.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Το νέο F 800 GS συνδυάζει τη χρήση δρόμου και off road όσο και τουρισμού σε ένα πακέτο. Το ίδιο έκανε και το προηγούμενο, όμως εδώ τα δεδομένα για τη χρήση εκτός δρόμου έχουν αναβαθμιστεί.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Αντίθετα, το καθ’ όλα νέο F 700 GS εξακολουθεί να αποτελεί την επιλογή για οδηγούς που δεν αισθάνονται ακόμη έτοιμοι για απαιτητικές αποδράσεις, ειδικά σε εκτός δρόμου διαδρομές. Με πιο έντονα τα χαρακτηριστικά της φιλικότητας στοχεύει να γίνει η «πρώτη μεγάλη μοτοσυκλέτα» του κοινού.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Με χαμηλότερη σέλα, γραμμική απόδοση της ισχύος, χαμηλή κατανάλωση και πλούσιο εξοπλισμό για την καθημερινή μετακίνηση, αμύνεται επιτιθέμενο στην τάση ανταγωνιστών να εμφανίζουν μοντέλα σε αυτή την κατηγορία.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Η BMW Motorrad εφοδιάζει πλέον όλα τα μοντέλα της οπότε και τη νέα σειρά F με σύστημα ABS στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έχει εφοδιάσει τα F 700 GS και F 800 GS με (προαιρετικό αυτή τη φορά) με νέο σύστημα, το ASC (Automatic Stability Control – σύστημα σταθεροποίησης) και το ήδη γνωστό ESA (Electronic Suspension Adjustment) για την αυτόματη ρύθμιση των αναρτήσεων.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Ο κινητήρας παραμένει και για τα δύο μοντέλα ο γνωστός υγρόψυκτος δικύλινδρος των 798 κ.εκ., με 4 βαλβίδες, ηλεκτρονικό ψεκασμό και κιβώτιο 6 σχέσεων.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Η απόδοση στο «μικρότερο» έχει αυξηθεί κι έτσι το νέο F 700 GS αποδίδει 75 ίππους στις 7.300 σ.α.λ., έναντι των 71 hp στις 7.000 σ.α.λ. του προηγούμενου μοντέλου. Η ροπή έχει αυξηθεί επίσης στα 7,8 kgm στις 5.500 pm έναντι 7,6 kgm στις 4,500 σαλ. Σε συνδυασμό με την πιο κοντή συνολική σχέση μετάδοσης, η μοτοσυκλέτα έχει «ζωντανέψει» με καλύτερη απόκριση και επιδόσεις.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Οι τιμές της ισχύος και ροπής για το «μεγάλο» μοντέλο, το F 800 GS, έχουν παραμείνει ως είχαν, στους 85 ίππους στις 7.500 σαλ, και στα 8,5 kgm στις 5.750 σαλ αντίστοιχα.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Το F 700 GS είναι πλέον εφοδιασμένο με δύο δισκόφρενα στον εμπρός τροχό, στοιχείο που μέχρι τώρα χαρακτήριζε το «μεγαλύτερο» F 800 GS. Κοινό στοιχείο είναι το τελευταίας γενεάς σύστημα ABS που είναι κοινό και για τα δύο μοντέλα στον βασικό εξοπλισμό.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Το σύστημα ESA – Electronic Suspension Adjustment τοποθετείται για πρώτη φορά στα μοντέλα της σειράς F, χωρίς να περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS
Επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει την απόσβεση επαναφοράς του πίσω αμορτισέρ με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι σε μία από τις τρεις θέσεις: «Comfort», «Normal» και «Sport». Το σύστημα προφόρτισης του πίσω ελατηρίου παραμένει, με βελτιωμένη εργονομία του κοχλία ρύθμισης.
Η καινοτομία στις μοτοσυκλέτες της σειράς είναι το σύστημα ASC (Automatic Stability Control) που επίσης διατίθεται για πρώτη φορά. Τόσο το F 700 GS όσο και το F 800 GS έχουν δυνατότητα να το δεχθούν σαν έξτρα. Το σύστημα αυτό στην ουσία είναι ένα traction control που αποτρέπει το σπινάρισμα του πίσω τροχού κατά την επιτάχυνση, σε δρόμους με μειωμένη πρόσφυση.
Νέοι είναι οι διακότπες και τα χειριστήρια, τα όργανα που αναδιατάχθηκαν και παρέχουν περισσότερες πληροφορίες, τα καλύματα των φλάς και φυσικά οι νέοι χρωματισμοί.
Το highlight που τσακίζει κόκκαλα πάντως είναι οι ονομασίες των χρωματισμών και δεν αστειευόμαστε. Για το F 700 GS έχουμε μεταλλικό κόκκινου μήλου, γκρι μεταλλικό ματ οστράκου, και ασημί μεταλλικό του πάγου. Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με τα χρώματα του F 800 GS, όπου έχουμε μπλε της Cordoba (πόλη της Ισπανίας), λευκό των Άλπεων και μεταλλικό μάτ Καλαμάτας! Όσοι γνωρίζουν τι χρώμα έχει η Καλαμάτα, ας ενημερώσουν. Διαφορετικά υποθέτουμε κάτι προς το βραχώδες της Μάνης.
 Νέα BMW F 700 GS και F 800 GS

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση