GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Cyber Art Space: Ένα project για τον κυβερνοχώρο στο στρατόπεδο Κόδρα...

Το Cyber Art Space (CAS) είναι μια διεθνής πειραματική έκθεση σύγχρονης τέχνης που λάμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στον κυβερνοχώρο και που θα...

Το Cyber Art Space (CAS) είναι μια διεθνής πειραματική έκθεση σύγχρονης τέχνης που λάμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στον κυβερνοχώρο και που θα είναι προσβάσιμη από καλλιτέχνες και επισκέπτες αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Αποτελεί το κεντρικό διεθνές project του Πεδίου Δράσης Κόδρα 2012 (www.actionfieldkodra.gr) και είναι παράλληλα το πρώτο καλλιτεχνικό project παγκοσμίως, που προσεγγίζει τον κυβερνοχώρο ως πραγματική και όχι, ως εικονική διάσταση (χώρο).
Η ιδέα ξεκίνησε το 2010 στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Δημήτρης Μιχάλαρος (εικαστικός/ συνεπιμελητής του Πεδίου Δράσης Κόδρα), επιστρέφοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράστηκε με τον Μπάμπη Βενετόπουλο (εικαστικό/ Λέκτορα του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.) τη σύλληψη ενός project που θα προσέγγιζε τον κυβερνοχώρο ως πραγματική διάσταση (άρα χώρο) κι όχι ως εικονική ή δυνητική. Και οι δύο καλλιτέχνες ασχολούνται εκτενώς με τη σύζευξη των πεδίων της τέχνης και τεχνολογίας (ο όρος art & technology δεν έχει ακόμη σαφή απόδοση στην ελληνική γλώσσα).
Το Σεπτέμβριο του 2011, συνεργάστηκαν στην παρουσίαση της εκδοχής beta (για τον όρο beta και τη χρήση του βλ. το online λήμμα του λεξικού αγγλικής γλώσσας της Οξφόρδης: oxforddictionaries.com/definition/beta+test?region=uk) αυτής της ιδέας, υπό τον τίτλο Virtual Kodra. Αυτή η πρώτη εμπειρία του Virtual Kodra οδήγησε στη εξέλιξη και καρποφόρηση της ιδέας με τη δημιουργία ενός μονιμότερου (όσον αφορά τη σύλληψη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά), αλλά εξίσου πειραματικού project, με το νέο τίτλο Cyber Art Space.
Η σύλληψη της ιδέας προήλθε από το μικρόκοσμο του ατόμου, που η φυσική αναγνωρίζει ως σύμπαν (πραγματικό χώρο) με όλες τις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις, όμοιες με αυτές του πραγματικού κόσμου.την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, η ισχυρή και αδύναμη αλληλεπίδραση, η βαρύτητα όπου η τελευταία όπως και στον κυβερνοχώρο, είναι μη μετρήσιμη ή ανύπαρκτη..
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Το Cyber Art Space προσκαλεί καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και απ’ όλα τα πεδία τέχνης, να υποβάλουν ψηφιακά τις προτάσεις τους, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012.
Όλα τα έργα θα πρέπει να είναι ψηφιακά και οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από τους επιμελητές, θα είναι υπεύθυνοι για την αποστολή του τελικού έργου τους, σε τρισδιάστατη ψηφιακή μορφή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Cyber Art Space για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την πρόσκληση ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται βίντεο παρουσίαση) και την online αίτηση συμμετοχής: www.cyberartspace.net
Οι τελικές συμμετοχές θα προκύψουν μέσα από επιλογή των επιμελητών του CAS και θα ανακοινωθούν μέσα στις 10 πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2012.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Σχετικά κείμενα μπορείτε να βρείτε στο blog του Cyber Art Space, το οποίο θα ενημερώνεται συνεχώς. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του project, τα αγγλικά είναι η γλώσσα επικοινωνίας. Όλα τα νεότερα γύρω από το Cyber Art Space θα δημοσιεύονται στις σελίδες του Facebook και του Twitter.
Το Cyber Art Space ως μέρος του Πεδίου Δράσης Κόδρα, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
Επικοινωνία:
Περισσότερες πληροφορίες: www.cyberartspace.net
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ CYBER ART SPACE
Δημήτρης Μιχάλαρος
Καλλιτεχνικός διευθυντής
Δημήτρης Μιχάλαρος, Μπάμπης Βενετόπουλος
συνεπιμελητές
Παναγιώτης Χατζητσακύρης, Στελίνα Τσίφτη
σύμβουλοι επιμελητών
Γιώργος Παγγοζίδης
σχεδιαστής
Ελένη Σαπουντζή
επικοινωνία
Julijana Nicha
Social Media
Νίκος Αρβανίτης, Χριστόφορος Μιχάλαρος, Γιώργος Βενετόπουλος
Web developers/ web programmers
Ευαγγελία Φαχαντίδου
Programmers & 3D graphics designers student assistant
Τάνια Μινογιάννη
Επικοινωνία Action Field Kodra

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση