GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνει και «τυπικά» η Diana...

Λουκέτο βάζει η γνωστή χαρτοβιομηχανία Diana, καθώς εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη τη...


Λουκέτο βάζει η γνωστή χαρτοβιομηχανία Diana, καθώς εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και έγινε δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Π. Ζερίτη για κήρυξή της σε καθεστώς πτώχευσης, το οποίο είχε υποβληθεί στα τέλη του 2011.
Η εταιρία αντιμετώπιζε εδώ και δύο χρόνια σημαντικά προβλήματα ρευστότητας. Στον τελευταίο της ισολογισμό του 2010 είχε τζίρο 21,7 εκατ. ευρώ και ζημίες 4,15 εκατ. ευρώ. Η εταιρία δεν μπορούσε να αγοράσει πρώτες ύλες για τη λειτουργία της και η ΔΕΗ είχε διακόψει λόγω οφειλών την ηλεκτροδότηση.
Οι συνολικές υποχρεώσεις της Diana –σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αίτημα πτώχευσης– προς προμηθευτές, προσωπικό, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, πιστωτές, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, για να προσδιοριστούν επακριβώς οι απαιτήσεις, η σύνδικος θα καλέσει συνέλευση των πιστωτών στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι δικαστές ενέταξαν στα υπό εκποίηση πάγια περιουσιακά στοιχεία και μια συνολική έκταση 1.094 στρεμμάτων που διατηρεί η βιομηχανία στην περιοχή και είχε μεταβιβαστεί σε εταιρία συμφερόντων των γιων του επιχειρηματία, με σκοπό τη δημιουργία εκεί φωτοβολταϊκού πάρκου, για το οποίο μάλιστα είχε εξασφαλιστεί και η άδεια από τη ΡΑΕ.
Κάτι ανάλογο θα γίνει και με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και ακίνητα της επιχείρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της επιχείρησης, μόνο ο εξοπλισμός των υπό εκποίηση εγκαταστάσεων έχει εκτιμώμενη αξία περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση