GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Eυχαριστήριο από τη Φιφή (Σοφία) Ιωάννη Χατζηστόϊκου...

Ξάνθη 7 – 7 - 2012   Τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα , είχα την τύχη να ζήσω μοναδικές στιγμές, εκπροσωπώντας την πατρίδα μου ανάμεσα...

Ξάνθη 7 – 7 - 2012 

Τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, είχα την τύχη να ζήσω μοναδικές στιγμές, εκπροσωπώντας την πατρίδα μου ανάμεσα σε 20 χώρες του κόσμου, σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΘΝΩΝ με τον Δήμο Πεντέλης και τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, υπό την αιγίδα των ΔΙΕΘΝΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ GIOUSSEPE SCIACCA.
Γεγονός που αποτελεί για μένα την υπέρτατη τιμή ως άνθρωπο, ως Ελληνίδα και ως καλλιτέχνη.
Παίρνοντας αγκαλιά την Ελλάδα μου η οποία ήταν αποτυπωμένη στα έργα μου κατηφόρισα από την Ξάνθη αρχικά στην Πεντέλη στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας και έπειτα στο Ψυχικό στην Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Π.Ψυχικού όπου έλαβε χώρα η ομαδική έκθεση «ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΙ» 7 καλλιτεχνών από 4 διαφορετικές χώρες.
Στο «10ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας» στις 10 Ιουνίου 2012 στους πρόποδες της Πεντέλης στήσαμε μια μικρή υφήλιο . Σ΄ αυτόν τον ιερό τόπο που έδωσε απλόχερα κομμάτια από τα σπλάχνα του για την δημιουργία του Παρθενώνα -για τον οποίο είπε κάποτε πέφτοντας στα γόνατα ο Κρισναμούρτη μόλις τον πρωτοαντίκρισε , πως, «πρέπει να τον δει κάποιος για να καταλάβει ότι κάθε τι άλλο που δεν βαδίζει στον δρόμο της αιωνιότητας είναι ασήμαντο και ανόητο»-, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεκθέσω με αξιόλογους καλλιτέχνες του κόσμου με τους οποίους έχουμε το ίδιο όραμα. Την αγάπη για την ειρήνη, τις τέχνες , τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των λαών. Άνθρωποι, καλλιτέχνες και μη, από κάθε άκρη του κόσμου γίναμε μια σφιχτή γροθιά. Κάναμε μια τεράστια αγκαλιά και πλημμυρίσαμε την Πεντέλη με χρώματα, αρώματα, χορούς ,μουσικές, τραγούδια και γεύσεις από κάθε άκρη της γης.
Στις 21-7-12 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού στην έκθεση ζωγραφικής «ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΙ» που συμμετείχα, έγινε το συναπάντημα 7 καλλιτεχνών από 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ιράν, Περού, Ρωσία) . Η συνεύρεση αυτή ήταν μαγική. Η τέχνη τελικά είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν δραστικά στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, καθώς επίσης καλλιεργούν την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα. Μέσω της τέχνης προάγεται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής φιλοσοφίας και κουλτούρας και αναπτύσσεται μεταξύ τους πνεύμα ομόνοιας. Κι αυτό γιατί η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις ούτε ως προς το χρώμα, ούτε ως προς το φύλο, αλλά ούτε και ως προς τη θρησκεία και προάγει ασύνορα τον πολιτισμό.
Όλα αυτά όμως δεν θα ήταν σήμερα πραγματικότητα αν δεν είχα την στήριξη αγαπημένων ανθρώπων που πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα. Στο «ταξίδι» αυτό δεν ήμουν μόνη και γι αυτό από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που μου δώσανε την ευκαιρία και οι οποίοι με τον τρόπο τους ο καθένας ήταν δίπλα μου.
Από καρδιάς λοιπόν ευχαριστώ:
Τα «ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ GIUSSEPE SCIACCA» τον Πρόεδρό τους αιδεσιμότατο καθηγητή Δρ. Don Bruno Lima, τον επίτιμο Πρόεδρο τους καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos , την Γεν. Γραμματέα (vicario) των Δ. Βραβείων και αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε. την Ξανθιώτισσα επικοινωνιολόγο-αρχαιολόγο Δρ.Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία χρόνια τώρα κάνει υπεράνθρωπες επιτυχημένες προσπάθειες με σκοπό να προβάλλει την χώρα μας και την πόλη μας ανά την υφήλιο και τα μέλη του Δ.Σ. των Δ. Βραβείων τόσο για την πρόσκληση τους να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στις δύο μεγάλες διεθνής εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, όσο και για την τιμή που μου κάνανε διορίζοντάς με στις 5-7-2012, ‘Συντονίστρια Ελλάδας Εκδηλώσεων και Μ.Μ.Ε. των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca’.
Ευχαριστώ τον Σ.Φ.Ε (Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών) και την Πρόεδρο του Δρ. Ευαγγελία Λεονταρίδου, τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελή Ξυριδάκη, τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο Στεργίου Καψάλη, το ΜEGA CHANNEL και τον Διευθυντή Ειδήσεων του, Χρήστο Παναγιωτόπουλο για την κάλυψη του Φεστιβάλ και την προβολή του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, τον Κώστα Λεονταρίδη για την προβολή του Φεστιβάλ μέσω live streaming σε 20 χώρες, τον δημοσιογράφο Αντώνη Μάριο Παπαγιώτη του PRESS.GR, τον δημοσιογράφο Στάθη Παπούλια του My review.gr και του STAR CHANNEL,τον δημοσιογράφο Γιώργο Αβραμίδη, το Αlexandroupolis on line, το Ε.Β.Ε. Ξάνθης και τον Πρόεδρό του Στέλιο Μωραίτη, τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιμάρα, τον πρ. Ευρωβουλευτή Μανώλη Αγγελάκα, τον τ.Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη, την Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ξάνθης Θεοδοσία Ιακωβίδου, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, τον Πρωτοσύγγελο Ξάνθης Παντελεήμων Μουτάφη, τον π.Βουλευτή Ξάνθης Γιώργο Παυλακάκη, τον παλαίμαχο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή, τον Ξανθιώτη Αντώνη Αντωνιάδη, τον μεγάλο χορηγό μου το τυπογραφείο “ΑΙΧΜΗ – ekptotiko.gr” του Τάσου Βρένου και Κυριάκου Παπαδόπουλου, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, τον Τάσο Ζήση και την Ειρήνη Γκοδοσίδου, τον υπεύθυνο των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca Σπύρο Καραουλάνη, την Θεανώ Καρατσιουμπάνη της Ελληνικής Γραμματείας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, τον Τμηματάρχη Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρη Καραχάλιο, τον Πρέσβη του Κουβέιτ Raed Al Rifai, τον πρόξενο του Κουβέιτ Jasim Al-Sharrah, τον διπλωματικό ακόλουθο του Κουβέιτ Meshal Al Kandary, τον μορφωτικό ακόλουθο του Ιράν καλλιτέχνη της Ιρανικής καλλιγραφίας και συνεκθέτη μου, M.R.Pakravan, τον Υπεύθυνο Υπουργείου Ανάπτυξης Περσίας Εdie Norouznia, τα ΜΜΕ Ξάνθης , «Αδέσμευτη» (Ιπποκράτη Γαλάτη και Ρένα Τσώλου Καραγιάννη), «Θράκη» (Τένη Καμαρίδη), «Αγώνας» (Γιάννα και Κοσμά Γεωργιάδη), «Φωνή της Ξάνθης»(Σταύρο Βλαχόπουλο), «Xanthi News» (Μαίρη Δαληκριάδου), «FM 100» (Βαγγέλη Βασιλειάδη), τον Δημήτρη Μελίδη του «IN XANTHI”, την Δέσποινα Χαραλαμπίδου από την «ΠΡΟΒΟΛΗ» το Ζαχαροπλαστείο «ΤΖΟΥΚΑΣ» και τον ξάδερφο μου Βασίλη Τζούκα, τον ιατρό Γιάννη Χοροζίδη, τον εικαστικό Ιωάννη Βλαζάκη, τον Πέτρο Καψάσκη, τον Μιχάλη Κούβαρη, το Παύλο Σορότο, την Νίκη Δελή, την Κατερίνα Τσικρικά, την Χρύσα Τσόγκα , την Πελαγία Ανδρουλάκη, Ελένη Κριτσωτάκη, την Σίσσυ Χρονιάρη, την εξαιρετική εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα, που είχε την επιμέλεια της έκθεσης. Επίσης θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές του 10ου Φεστιβαλ Πολιτισμού και Χειροτεχνίας και σε όλους αυτούς τους εθελοντές που βοήθησαν να φέρουμε σε πέρας αυτές τις τεράστιες εκδηλώσεις .
Στους δύσκολους καιρούς που ζει η ανθρωπότητα ο πολιτισμός και η τέχνες και ο εθελοντισμός είναι από τα μεγαλύτερα καταφύγια και αναμφίβολα ένας υπέροχος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου διαφορετικότητας καταγωγής, γλώσσας και κουλτούρας. Τέλος θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ τους γονείς μου Ιωάννη Χατζηστόϊκο και Ελένη Χατζηστόϊκου-Τζούκα που είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις και την αγάπη τους σε ότι κι αν κάνω. Να είστε όλοι πάντα καλά.
Με εκτίμηση
Φιφή (Σοφία) Ιωάννη Χατζηστόϊκου

1 σχόλιο

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ
    1) ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ( ΕΕΤΗΔΕ )
    2) ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΥΡΗΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΟΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 40% ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 35%.

    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΙΩΣ, ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση