GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Flaneur...

Γράφει η Γιώτα Κωνσταντινίδου Παρορμητικός, χειμαρρώδης, αδυσώπητος, δυνατή πένα σε Soul και Athens Voice, χαρακτηριστική εθιστική φων...


Παρορμητικός, χειμαρρώδης, αδυσώπητος, δυνατή πένα σε Soul και Athens Voice, χαρακτηριστική εθιστική φωνή σε Republic 100,3.
Ο Flaneur, είναι κατά τον Μπωντλέρ, ο περιπατητής που διασχίζει τη πόλη και έχει στόχο να ανακαλύψει τις μύχιες υπαινικτικές πλευρές της. Ο Μπωντλερικός Τσιτσόπουλος μέσα από 40 κείμενα περιδιαβαίνει και ενώνει τη Θεσσαλονίκη με Βερολίνο, Βρυξέλλες, Χονγκ-Κογκ, Ξάνθη..
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του ''διαβαίνειν'' και ''στοχαζεσθαι''. Άπειρες σκέψεις, συναναστροφές με ανθρώπους, εικόνες, συμπεριφορές, απόψεις.
Κέντρο-Καμάρα-Αριστοτέλους-Τσιμισκή-Τούμπα-Καλαμαριά-Πανόραμα-Δυτικά και πάλι από την αρχή.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Μέγαρο και Βαφοπούλειο, ψαγμένα στέκια στη Βαλαωρίτου, κανγκούρικες καφετέριες στη Παραλία, λαικουριές και ποτό πολύ ποτό.
Ο Τσιτς ή Τσιτσό, κρίνει τα κακώς κείμενα με το δικό του τρόπο, δε μυθοποιεί τη πόλη αλλά αναζητά την ταυτότητά της ή απλά αναγνωρίζει ότι διακρίνεται από πολλές. ''Η Θεσσαλονίκη δεν έχει πρόσωπο αλλά πρόσωπα''
Η Θεσσαλονίκη είναι κάτι σαν τη Τερέζα του Κούντερα από την ''Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι''. Τέλεια ερωμένη, που δεν αναζητά εχέγγυα, έξυπνη, χιουμοριστική, ψαγμένη, διαφορετική.
Είναι μπερδεμένη. Είναι η πόλη του Πεντζίκη, του Χριστιανόπουλου, του Μπουτάρη, του Ψωμιάδη, ενσαρκώνει Σάλιντζερ;
Εικόνες, ειρωνικά σχόλια, μουσικές, γωνιές της Θεσσαλονίκης που δε φαντάζεστε καν.
Θα το στείλω στον Αθηναίο αρχισυντάκτη μου που τη μισεί..

2 σχόλια

  1. εκανε η μυγα κόλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Ο δήθεν έβγαλε και βιβλίο. Έτσι είναι, στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι.... καμμια βρισιά για τους αναγνώστεες του μπας και πουλήσει κανένα βιβλίο δεν έχει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρέας, είσαι σωστός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση