GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«H Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Ελλάδα»

«Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς την Ελλάδα, και προς τούτο θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη διατήρηση του ...

«Η Ευρωζώνη θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς την Ελλάδα, και προς τούτο θα πρέπει να γίνουν τα πάντα για τη διατήρηση του ευρώ», τόνισε ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, σε συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση.
Πρόσθεσε δε, πως μια έρευνα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών καταλήγει στο συμπέρασμα χωρίς το ευρώ, η ανεργία στην Αυστρία, που σήμερα είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη, θα αυξανόταν κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες και το ΑΕΠ θα μειωνόταν κατά ένα δέκατο.
Ο κ. Σπίντελεγκερ αναμένει πως η αυστριακή Βουλή θα ψηφίσει την ερχόμενη Τετάρτη τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και στην πραγματικότητα είναι η «ομπρέλα διάσωσης» για τις προβληματικές χώρες.
Σύμφωνα με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης θα πρέπει στο μέλλον να παραχωρήσουν αρμοδιότητες στις Βρυξέλλες, καθώς, όπως παρατήρησε, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό νόμισμα, χωρίς μια κοινή νομισματική πολιτική, και ο ίδιος υποστηρίζει μια ‘Ενωση Σταθερότητας, που χρειάζεται έναν επίτροπο νομισματικής πολιτικής με περισσότερα δικαιώματα.

1 σχόλιο

  1. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ;


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!!!!!

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση