GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H χήρα του Αραφάτ καταφεύγει στη Δικαιοσύνη...

Η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ θα προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο εκλιπών σύζυγός της πέθανε από δηλητηρίαση με...

Η χήρα του Γιάσερ Αραφάτ θα προσφύγει στη γαλλική δικαιοσύνη σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο εκλιπών σύζυγός της πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό πολώνιο.
Ο δικηγόρος τη Σούχα Αραφάτ δήλωσε ότι η νομική διαδικασία θα κινηθεί στη Γαλλία, όπου ο Αραφάτ πέθανε το 2004 σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
Όπως είπε ο Μαρκ Μπονάν, η Σούχα Αραφάτ η οποία έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την εκταφή της σορού του συζύγου της, θα καταθέσει μήνυση «κατά αγνώστων για δηλητηρίαση».
Το Ινστιτούτο Ραδιοφυσικής στη Λωζάννη της Ελβετίας, εντόπισε σε προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί του ο Αραφάτ τις τελευταίες ημέρες της ζωής του – τα ρούχα του, η οδοντόβουρτσά του, ακόμη και η θρυλική κεφίγια του, η παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα – αφύσικα υψηλά επίπεδα πολωνίου. Τα αντικείμενα αυτά έφεραν ίχνη από το αίμα, τον ιδρώτα, το σάλιο και τα ούρα του Αραφάτ και τα τεστ που έγιναν έδειξαν ότι, όταν πέθανε, υπήρχαν στο σώμα του υψηλά επίπεδα πολωνίου.
Το Ινστιτούτο εξέτασε τα προσωπικά είδη του Αραφάτ, τα οποία προμήθευσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα η χήρα του. Πρόσφατα το κανάλι πρόβαλε σχετικό ντοκιμαντέρ. Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και η Σούχα Αραφάτ λέγεται ότι έχουν ήδη δώσει την έγκρισή τους να ληφθούν δείγματα από την σωρό του, που έχει ταφεί σε μαυσωλείο της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.
Ο ανιψιός του Αραφάτ Νάσερ αλ Κίντουα κατηγόρησε την Πέμπτη το Ισραήλ ότι δολοφόνησε τον Αραφάτ και ζήτησε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Το πολώνιο είναι ένα πολύ ραδιενεργό στοιχείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στον φόνο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, του ρώσου κατασκόπου που στράφηκε εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν και απεβίωσε το 2006 στο Λονδίνο.

6 σχόλια

  1. Τελικα τον επαιρνε ο Αραφατ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα τον επαιρνε ο Αραφατ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αραπης οντως τον ψιλοπαιρνε ..
    Ητανε και αδελφο του σιχαμενου ελληνοπλωνου αντρει μινεικο παπανδρεου και .."φιλος" του ηλιθιου βλακογιοργο της τσαντ

    Σπουδαιες γνωριμίες! ,ΟΧΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζωνννννννννννννννννννννννννννννννννννννννν παλι ληγμενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικα τον επαιρνε ο Αραφατ;

    Όχι τον έδινε όμως σε κάτι σκουλήκια του είδους σου σκουπιδιοτενεκέ. Ρώτα και τη μάνα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση