GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απόβαση των hedge funds στην Κίνα

Η Κίνα έχει δώσει άδεια σε hedge funds να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οπ...

Η Κίνα έχει δώσει άδεια σε hedge funds να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Τα hedge funds θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια από εύπορους Κινέζους πολίτες και να τα επενδύουν στο εξωτερικό. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι η πιο θαρραλέα μίας σειράς μέτρων που πήρε τον τελευταίο χρόνο η κινεζική κυβέρνηση για να απελευθερώσει την κίνηση των κεφαλαίων της με το εξωτερικό.
Εκτός από τη δημιουργία ενός νέου διαύλου για τη ροή εγχώριων κεφαλαίων στο εξωτερικό, το μέτρο αυτό θα δώσει σε κινεζικά ιδρύματα πρόσβαση σε εναλλακτικές επενδυτικές στρατηγικές, τις οποίες δεν διέθεταν έως τώρα.
Η Κίνα καλεί τα hedge funds να υποβάλουν αιτήσεις για να λάβουν άδειες εγγραφής τους στη Σαγκάη, δήλωσαν δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος.
Το ένα πρόσωπο είπε ότι αρχικά θα επιτραπεί η εγγραφή μόνο στα μεγαλύτερα ταμεία, τα οποία διαχειρίζονται ένα ενεργητικό τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ.
 Όπως συμβαίνει πάντα με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα, το πρόγραμμα για την είσοδο των hedge funds θα ξεκινήσει με αργό και προσεκτικό ρυθμό. Θα τεθεί ένα ανώτατο όριο, πιθανόν 5 δισ. δολάρια, για τα κεφάλαια που θα μπορούν να αντλήσουν τα hedge funds που θα έχουν λάβει τις σχετικές άδειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση