GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κριτική της Κομισιόν στη Moody’s για την ιταλική υποβάθμιση

Στη χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στάθηκε σήμερα στις δηλώσεις του α...

Στη χρονική στιγμή που επέλεξε ο οίκος Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στάθηκε σήμερα στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι η απόφαση του οίκου εγείρει σοβαρά ερωτήματα.
Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποφασιστική δράση που έχει αναλάβει η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει δημοσιονομικά προβλήματα και μακροχρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.
Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ιταλία έχει καταφέρει να βάλει το δημόσιο χρέος της σε καθοδική πορεία (ως ποσοστό του ΑΕΠ), έχει υιοθετήσει μέτρα για την περιστολή των δαπανών στο δημόσιο τομέα καθώς και μέτρα που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Υπενθύμισε, τέλος, ότι η Ιταλία δανείστηκε σήμερα με μειωμένο επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση