GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Χρυσή Αυγή ξανά σε εκτενές ρεπορτάζ των New York Times

Για δεύτερη φορά σε δύο μήνες η εφημερίδα κάνει λόγο για τα πογκρόμ κατά μεταναστών   Την παραβατική, αντιμεταναστευτική δράση...

Για δεύτερη φορά σε δύο μήνες η εφημερίδα κάνει λόγο για τα πογκρόμ κατά μεταναστών
 
Την παραβατική, αντιμεταναστευτική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως, με δεύτερο δημοσίευμα της μέσα σε δυο μήνες, η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Στο ρεπορτάζ της έγκριτης εφημερίδας σημειώνεται πως λίγες μόλις ημέρες μετά την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στην ελληνική Βουλή με 18 έδρες, πολλές «ομάδες πολιτών» που έχει δημιουργήσει η οργάνωση συνεχίζουν τις επιθέσεις τους εναντίον μεταναστών, με αποκορύφωμα την έφοδο χρυσαυγιτών με μηχανές σε σπίτια Πακιστανών στη Νίκαια.

Η δημοσιογράφος Λιζ Ολντερμαν υποστηρίζει πως η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες ξεκίνησαν εδώ και μερικές εβδομάδες ένα πογκρόμ κατά μεταναστών σπέρνοντας τον τρόμο σε γειτονιές κυρίως των νότιων προαστίων και του Πειραιά. Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά και στην έκθεση της διεθνούς οργάνωσης Human Rights Watch, που κοινοποιήθηκε διεθνώς πριν μερικά 24ωρα. Η 92σέλιδη μελέτη, που τιτλοφορείται «Μίσος στους δρόμους. Η ξενοφοβική βία στην Ελλάδα», επισημαίνει την παντελή ανικανότητα των Αρχών της χώρας μας να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

«Άτομα, προερχόμενα από εμπόλεμες ζώνες, αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν το βράδυ στην Αθήνα, λόγω του φόβου ότι θα δεχθούν επίθεση», επισήμανε η Τζούντιθ Σάδερλαντ, ερευνήτρια της οργάνωσης για τη δυτική Ευρώπη, προσθέτοντας με νόημα πως «παρά την αυξητική τάση των περιστατικών, οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να παρέμβουν αποτελεσματικά, με στόχο την προστασία των θυμάτων και τη λογοδοσία των δραστών».
Το ρεπορτάζ υπογραμμίζει επίσης πως πολλά από τα θύματα των επιθέσεων αποθαρρύνονται από τις αστυνομικές Αρχές να καταγγείλλουν τις επιθέσεις, με το επιχείρημα ότι είναι μάταιη η έρευνα εάν τα θύματα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους δράστες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η αστυνομία ενημερώνει τα θύματα ότι, εάν προβούν σε καταγγελία, θα γνωρίσουν το… εσωτερικό ενός ελληνικού κρατητηρίου!

«Δεχόμαστε δεκάδες αναφορές από ανθρώπους που εχουν ξυλοκοπηθεί την ωρα που οι αστυνομικοί απλώς τους παρακολουθούν χωρίς να επεμβαίνουν», τονίζει στην Ολντερμαν ο Θανάσης Κούρκουλας, εκπρόσωπος της οργάνωσης για την υπεράσπιση των μεταναστών Expel Racism.

Οι New York Times είχαν ασχοληθεί για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου Απριλίου με τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής. Τότε, ο ρεπόρτερ της εφημερίδας βρέθηκε στην προεκλογική εξόρμηση του κόμματος, σε μια λαϊκή αγορά όπου μοίραζαν φυλλάδια σημειώνοντας: «Η Χρυσή Αυγή διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία στους δρόμους, κάτι που άλλοι πολιτικοί αποφεύγουν, καθώς φοβούνται για τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών που τους κατηγορούν για την οικονομική κατάρρευση. Ομως, ακόμη κι αν η Χρυσή Αυγή αποτύχει να μπει στη Βουλή, έχει ήδη απήχηση στην κοινωνία».
Σχόλια αναγνωστών (0)

1 σχόλιο

  1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ

    ΜΟΝΟ Ο ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΡΑΑΜΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ.

    ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση