GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνει μηνύσεις o Μυλόπουλος...

Στη Δικαιοσύνη θ' απευθυνθεί ο Πρύτανης του ΑΠΘ. Γ. Μυλόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση, της Πρυτανείας του Ιδρύματος, ζητά α...

Στη Δικαιοσύνη θ' απευθυνθεί ο Πρύτανης του ΑΠΘ. Γ. Μυλόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση, της Πρυτανείας του Ιδρύματος, ζητά αφενός αποκατάσταση και αφετέρου αποζημίωση, η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σε αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών εις βάρος των Πρυτανικών Αρχών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 και ΗΜΕΡΗΣΙΑ σήμερα 12 Ιουλίου 2012, τα οποία διακινήθηκαν και στον ηλεκτρονικό τύπο και τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνονται γνωστά τα εξής:
1. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει την εκπόνηση του έργου πολιτισμού «Διερεύνηση μεθόδων αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ώστε αυτή να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος. Η ανάληψη του έργου από το ΑΠΘ επικυρώθηκε από την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αριθ.Πρωτ. 4959/ 18 Οκτωβρίου 2011.
Το έργο αυτό τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά από απόφαση της Κοσμητείας της (απόφαση 2/18-10-2011) και με την συμμετοχή 47 επιστημόνων (μελών ΔΕΠ, ερευνητών, υπ. διδακτόρων κλπ). Για την πραγματοποίηση της παραπάνω επιστημονικής μελέτης δεν πρόκειται να εισπραχθεί αμοιβή από το ΑΠΘ, για δε τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής επίσης δεν προβλέπεται και ούτε βέβαια εισπράττεται οποιαδήποτε αμοιβή ή άλλο υλικό αντάλλαγμα. Η ερευνητική ομάδα συγκροτήθηκε μετά από ανοιχτή προκήρυξη, που γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη ΔΕΠ της Πολυτεχνικής Σχολής.
Η ανάληψη του έργου αυτού από το ΑΠΘ (απόφαση 1584/2011 του Πρυτανικού Συμβουλίου και απόφαση 2843/18-1-2012 της Συγκλήτου του ΑΠΘ) αποβλέπει τόσο στην εκπαίδευση και την έρευνα στο επιστημονικό πεδίο της πολιτιστικής παράδοσης και της αποκατάστασης των μνημείων, όσο και στην ενίσχυση του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη διευκόλυνση του διεθνούς έργου του.
Κατόπιν τούτων, ο καθένας αντιλαμβάνεται ευχερώς την υποχρέωση τακτικής μετάβασης των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συνεργάζονται με τους εκπροσώπους της Ιεράς Μόνης της Χάλκης, να λαμβάνουν γνώση της προόδου του έργου και να οργανώνουν τις μελλοντικές ενέργειες που είναι αναγκαίες για την υλοποίησή του. Στο πλαίσιο αυτών των τακτικών και προγραμματισμένων υποχρεώσεων, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Πρύτανη, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου και των Αντιπρυτάνεων καθηγητών, Γιάννη Παντή και Σοφίας Κουίδου-Ανδρέου το διάστημα 18-21 Μαΐου 2012, στην Κωνσταντινούπολη.
2. Με απόφαση της Συγκλήτου, που είχε ληφθεί πριν από την έναρξη της θητείας της παρούσας πρυτανικής αρχής και κατά εφαρμογή του νόμου 2530/1997, έχει παραχωρηθεί στις πρυτανικές αρχές η διαχείριση μέρους του αποθεματικού που δημιουργείται από την είσπραξη ποσοστού των εσόδων των μελών ΔΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες εντός ΑΠΘ ή ασκούν ελευθέριο επάγγελμα. Έκτοτε με τα κονδύλια αυτά χρηματοδοτούνται έργα που αφορούν στη διοίκηση, το στρατηγικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την προβολή του ιδρύματος. Με άλλα λόγια, δράσεις προώθησης του ακαδημαϊκού έργου που δεν εμπίπτουν στη συνήθη διαχείριση των ακαδημαϊκών υποθέσεων, πραγματοποιούνται από την εκάστοτε διοίκηση του ιδρύματος με πλήρη διαφάνεια Οι δράσεις αυτές, αν είχαν ανατεθεί σε εξωτερικές εταιρείες συμβούλων θα είχαν πολλαπλάσιο κόστος. Με τον τρόπο αυτό έχει επέλθει σημαντική εξοικονόμηση, γεγονός που αποτυπώνεται στον ετήσιο οικονομικό απολογισμό του ιδρύματος και της επιτροπής ερευνών.
Η πολιτική της συμμετοχής των πρυτανικών αρχών και των συνεργατών τους στις ομάδες εργασίας που υλοποιούν τα έργα αυτά και οι αντίστοιχες αποζημιώσεις, έχουν εκτενώς συζητηθεί και εγκριθεί από δύο συνεδριάσεις της Συγκλήτου, η οποία και ενέκρινε τους απολογισμούς και τους προϋπολογισμούς των έργων αυτών για το διάστημα 2010-2012.
Κατόπιν τούτων γίνεται σαφές, ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι απολύτως αναληθή, κακόβουλα και συκοφαντικά. Για το λόγο αυτό, οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας αφενός αποκατάσταση και αφετέρου αποζημίωση, η οποία θα διατεθεί για τις ανάγκες της φοιτητικής μέριμνας".
Τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων στα παρακάτων links:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=112896832
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=209983

1 σχόλιο

  1. Τέτοιες υποχρεώσεις είναι "ιερές" και συνήθως αναλαμβάνονται για την "ευλογία" που την αποκαλούν οι γέροντες στο Αγιον Ορος. Κατά συνέπεια τα έξοδα μετάβασης και παραμονής βαρύνουν τον δέκτη της ευλογίας και όχι τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση