GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιός είναι ο επόμενος; O Δ. Αβραμόπουλος ίσως...

"Δεν θα κάνω το λάθος του Βενιζέλου,  που στήριξε τον ΓΑΠ"  φέρεται να λέει σε συνομιλητές του Σχολιάζει ο Αντώνη...

"Δεν θα κάνω το λάθος του Βενιζέλου, 
που στήριξε τον ΓΑΠ" 
φέρεται να λέει σε συνομιλητές του


Πάντα, οι έντιμοι είναι αυτοί που δεν περιμένεις. To σημερινό μενού εντιμότητας (πολιτικής, αυτής της σπάνιας) περιέχει τον πατρινό παραιτηθέντα κ. Ν. Νικολόπουλο. Η ανακοίνωσή του δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και αν κάποιος δει πέρα απ᾽τα στενά μικροκομματικά πλαίσια, μόνο θετικά μπορεί να κρίνει την υπεύθυνη στάση του βουλευτή της ΝΔ. Την σπάνια (για πολιτικό) επιλογή αξίας που έκανε, να μην είναι ανακόλουθος με τις προεκλογικές του υποσχέσεις που τον οδήγησαν στη νέα Βουλή.
Πιστεύω ότι ούτως ή αλλιώς δεν θα ήταν χρήσιμος στη κυβέρνηση, είναι χρήσιμη όμως (για πολλούς λόγους και σε αρκετούς πολιτικούς και μη) αυτή η παραίτηση.
Μέχρι Σεπτέμβρη, είπε ο Κώστας Καραμανλής, έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση. Ενδεχομένως, της έδωσε πολύ.
Οι κολλητοί του Ευ. Βενιζέλου που υπουργοποιήθηκαν είναι ένα βήμα πριν την παραίτηση από τη νεοσύστατη κι ήδη βαριά τραυματισμένη κυβέρνηση. Έχει γραφτεί εξάλλου με πειστικό τρόπο ότι αναμένουν την αφορμή και το πρόσταγμα για αποχώρηση απ᾽τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που πια μετρά, ζυγίζει και συνυπολογίζει κάθε κίνηση στην προσπάθεια της αποφυγής περαιτέρω συρρίκνωσης του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού κόμματος.
Ο ακαδημαϊκός Α. Μανιτάκης ήδη ασφυκτιά στη συγκατοίκηση, με τον συγκεντρωτισμό που επιδεικνύει ο κ. Στυλιανίδης. Μπερδεμένος μεταξύ του κοινού καλού και των συμφερόντων του επαγγελματικού του κλάδου φαίνεται να είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Τα παραπάνω παραδείγματα ανήκουν στην σφαίρα των εξωκοινοβουλευτικών που ενδεχομένως, τυχόν παραιτήσεις τους, δεν είναι ικανές να ρίξουν μια κυβέρνηση.
Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται μια ηχηρή αποχώρηση από τον ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό.
Πληροφορίες φέρουν τον Δ. Αβραμόπουλο προβληματισμένο με την επιλογή του κ. Στουρνάρα, καθώς -πλην των άλλων- o υπουργός Οικονομικών είναι απολύτως συνδεδεμένος με την εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το αν θα καταφέρει ο κ. Χατζηδάκης, με τις τόσες πολλές αρμοδιότητες, να επιτελέσει με επιτυχία τον κρίσιμο ρόλο που ανέλαβε. Και ενώ κάποιοι τον παρουσίασαν ως τον απολύτως κερδισμένο από τους υπουργοποιημένους, ο ίδιος φαίνεται να μην κάθεται σε τόσο άνετη θέση. Δεδομένου ότι είναι ένας καλός μελετητής της πολιτικής ιστορίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι δεν επιθυμεί να κάνει το λάθος του Ευ. Βενιζέλου που ταυτίστηκε με τον ΓΑΠ και χρεώθηκε όλη τη φθορά του ΠΑΣΟΚ, δίχως εν τέλει τον όποιο επιμερισμό της. 
Είναι γνωστό ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει βλέψεις. Κι αυτό είναι θεμιτό. Γνωρίζει ότι, πια, ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και η άβυσσος στη λήθη της ανυπαρξίας αποτελεί το σκιάχτρο των πολιτικών, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που φοβίζει κραταιά -ακόμα- ονόματα της πολιτικής, είναι αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο παρελθόν του πολιτικού σήμερα. Σε ένα σήμερα, που από τη Γιάννα Αγγελοπούλου μέχρι τον φιλόσοφο Ζίζεκ κι από τον Ομπάμα μέχρι τον Τσάβες, οι προτιμήσεις δείχνουν Αλέξη Τσίπρα.
Μέχρι Σεπτέμβρη, είπε ο Κώστας Καραμανλής, έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση. Ενδεχομένως, κάτι ξέρει. Όπως κάτι ξέρει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εναγώνια προσπαθεί -ακόμη και σήμερα- να πείσει γιατί δεν δέχθηκε το κυβερνητικό πόστο...

11 σχόλια

  1. Αλλο ανεκδοτο παλι αυτο!!! Ο ΒΒ στηριξε τον ΓΑΠ????? Ημαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ

    ΕΠΙΑΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει και ο Αβραμόπουλος βλέψεις;;; ΑΣ ΓΕΛΑΣΩΩΩΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πιθανότερο είναι ο επόμενος να φοράρει στολή με τρία χρυσά αστέρια στην επωμίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. roko.
    Φάνηκε πλέον ξεκάθαρα και μετά την παραίτηση νικολόπουλου ότι η επαναδιαπραγμάτευση πήγε στον αγύριστο και χρησιμοποιηθηκε από τον σαμαρα μόνο ως μέσο υφαρπαξης της ψήφου ελληνικού λαού.

    Ολα συνηγορούν στο ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπήκε ποτέ στο τραπέζι και για μια ακομα φορα τα εγχωρια στρατιωτακια της μερκελ βαρεσαν προσοχη μπροστα της.

    Θυμηθείτε τις δηλώσεις στουρναρα ότι πρώτα θα επαναφέρουμε το προγραμμα στη σωστη τροχια και έπειτα θα απαιτήσουμε αλλαγές, ότι διαπραγμάτευση γίνεται μόνο όταν θέλει και η άλλη πλευρά και τότε θα αντιληφτείτε ότι άρχισε το στρογγύλεμα και το μάζεμα της επαναδιαπραγμάτευσης, ώστε σταδιακα να ξηλωθεί το πουλόβερ που εμπεριειχε τις ελπίδες ανάκαμψης του ελληνικου λαου.

    Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα εκαναν καμία επαναδιαπραγμάτευση αλλά δεν περίμενα ότι με το καλημέρα θα αποκαλυπτόταν η απάτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ¨Η ελευθερία του να υπακούς δεν είναι ελευθερία. Το έθνος που υπακούει, δεν είναι πια έθνος είναι η ηχώ ξένων φωνών, είναι η σκιά άλλων σωμάτων¨.....

    Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ουρουγουανός Συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά τί φωτογραφία βάλατε στον Αβραμόπουλο;
    Αυτός που είναι δίπλα του, κατουράει!
    Μη χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπερδεύτηκε ο Γιωργάκης και πέσανε να τον φάνε οι αχάριστοι :)

    Ας μην είμαστε κακεντρεχείς. Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος.

    Τόσα ταξίδια, τόσα βραβεία, τόση προσφορά στο κόμμα και στους πολίτες δικαιούται κι αυτός να κάνει ένα λάθος... ανθρώπινο.

    Πάλι... μπερδεύτηκε ο Παπανδρέου
    Στην χθεσινή ορκωμοσία ο Γιώργος Παπανδρέου, αυτός ο μεγάλος φιλέλληνας ορκίστηκε με το αριστερό αντί για το δεξί χέρι.

    Σκόπιμα ή μπερδεύτηκε;

    Ο Κυνοβουλευτικός Ωτακουστής πάντως μας επιβεβαίωσε πως την γραφίδα της ταμπλέτας του καθ' όλη την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων μια χαρά την χειριζόταν με το δεξί.
    Στο Ευαγγέλιο είχε πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ.

    Η μεγαλύτερη τηλεοπτική κοινωνική προσφορά

    Ο βλοσυρός, σνομπ, απειλητικός μπονβιβερισμός του Σίμου Κεδίκογλου ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου.

    Τώρα πια όλες οι μαμάδες μπορούν να πείθουν το παιδί τους να φάει όλο του το φαγητό, «αλλιώς θα σε δώσω στον Κεδίκογλου» Αρκεί να καταστρέψουν τις κασέτες από την εποχή που παρουσίαζε το «Μπραβίσιμο» με τη Ρούλα Κορομηλά, γιατί τότε η απειλή δεν πιάνει.


    Καλό θα είναι λοιπόν επειδή όλοι έχουμε την ιστορία μας σε αυτό το τόπο(και την νύχτα και την μέρα)να είμαστε προσεκτικοί όταν καβαλάμε τις υπουργικές ή τις κυβερνητικές καρέκλες.

    Το λέμε για τον πρώτην τηλεπαρουσιαστή της Ρούλας, στο σόου "Μπραβίσσιμο" στο Mega, εκεί γύρω στο 1996-1997 που δεν πήγε καλά γιατί όπως έλεγε και η αμίμητη Ρούλα"με αυτόν τον κρυόκωλο τον Σίμο δεν πρόκειται να σταυρώσουμε νούμερο". Το "Μπραβίσσιμο" κόπηκε και ο Σίμος πήγε σπίτι του.

    Μόνον που ξέχασε να γράψει στο βιογραφικό του(γιατί Σίμο;)ότι δούλεψε και εκεί(η δουλειά δεν ήταν ποτέ ντροπή για όλους).

    Δεν έχουμε τίποτα με τον Κεδίκογλου. Συμπαθής μας είναι. Αυτή τη στιγμή όμως γράφει ιστορία. Και καλό θα είναι να μην κάνει το φερέφωνο των πολιτικών του αφεντάδων. Γιατί θα βρέξει "ψιλές" και γι αυτόν. Ουδείς υπεράνω κριτικής. Δεν νοείται να παραιτείται υπουργός και να απαντάει με τέτοιο πολιτικά ανάξιο τρόπο για να ενημερώσει το λαό.

    Δηλαδή ρε Κεδίκογλου, όλοι εσείς που ξεπουλάτε την πατρίδα και σκοτώνετε τον κόσμο που πέφτει από τα μπαλκόνια, τι είστε ήρωες; Άντε για να μην ακούσεις τίποτα χειρότερα.

    Έγινες κυβερνητικός εκπρόσωπος ή φερέφωνο του Σαμαρά ρε Σίμο Κεδίκογλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 9:35 ΜΜ
    Μην γίνεσαι περισσότερο ηλίθιος, από όσο σου επιτρέπει η γελοία ιδεολογία σου.

    Παπαγιώτη, η Αγγελοπούλου ΠΛΗΡΩΣΕ αμερικανική εταιρία συμβούλων δημοσίων σχέσεων, για να προωθήσουν το Τσιπράκι στις εκλογές που πέρασαν(τυχαίο;;; ΔΕΝ νομίζω!). Σκόνταψαν όμως στις ηλιθιότητες της κωλο-ιδεολογίας τους και του απίστευτα κομπλεξικού ψυχισμού των Συριζαίων. Το ότι ο Ομπάμα θέλει τον Τσίπρα, αποτελεί για σένα εύσημο; Αν ναι, τότε είσαι άξιος της νοημοσύνης σου και της ιδεολογίας σου που απορρέει από την νοημοσύνη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου: αργά και σταθερά
    O Παπανδρέου σταθερά μέρα με τη μέρα, δικαιώνεται, για μερικούς ίσως με αργούς ρυθμούς, γι άλλους γρηγορότερα από όσο υπολόγιζαν. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η υπομονή.

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που σήμερα έχουν την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία του κόμματος, καθώς η παράταξη βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κρίσης με τη νέα της ηγεσία να μην έχει σχέδιο και να λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε προηγούμενες δεκαετίες.
    Όμως, όσο και να μας πίκρανε σε ανθρώπινο αλλά και πολιτικό επίπεδο ο τρόπος που η αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ αλλά και μέρος στελεχών από το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρθηκαν στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και να αναζητούμε μια πολιτική ,,εκδίκηση,, στην αδικία που συντελέστηκε, οφείλουμε με ψυχραιμία να δούμε δυο - τρία θέματα που είναι σημαντικά.

    Πρώτον: Η κατάσταση σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη του Νοεμβρίου και καθημερινά ο Γ. Παπανδρέου δικαιώνεται. Με αργό ρυθμό, αλλά σταθερά δικαιώνεται. Μετά το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας και την πρόταση της Μέρκελ για δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο μύθος για λάθος κίνηση, όπως τα ελληνικά ΜΜΕ ήθελαν να το παρουσιάσουν, ανατράπηκε. Τα ευρωομόλογα, ο φόρος σε χρηματοοικονομικά κέρδη, οι προτάσεις του καθημερινά κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος υποστηρικτών. Οι δήθεν λαϊκές συγκεντρώσεις αγανακτισμένων δεν υπάρχουν πια, ως δια μαγείας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ήταν περισσότερο οργανωμένες και κατευθυνόμενες παρά αυθόρμητες πράξεις λαϊκού ξεσηκωμού. Τα iphone που κρατούσαν οι ,,αγανακτισμένοι,, στην πλατεία συντάγματος βγάζουν μάλλον, αλλού φωτογραφίες .
    Η προσφυγή των άλλων χωρών στον μηχανισμό στήριξης, και ιδιαίτερα της Κύπρου ακύρωσαν και τον μύθο ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι δανείων όπως από τη Ρωσία και Κίνα. Τέλος, για να επικεντρώσουμε στα καυτά θέματα, το ζήτημα της διεκδίκησης καλύτερων όρων. Αν έχει κανείς τη δυνατότητα να εξετάσει με πόσα δανείζεται σήμερα η Ισπανία θα συνειδητοποιήσει για το τι συζητάμε.

    Δεύτερον: Εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα ενάντια στον ΓΑΠ από το 2004, ομάδα που αποκαλούσε τον εαυτό της ,,εκσυγχρονιστές,, (αυτό το ονομάζουμε, και διαφορετικά, κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας). Αυτή η ομάδα μαζί με τον εκφοβισμό που είχε προκαλέσει η οργανωμένη επίθεση κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή στους πολιτικούς, και σε συνδυασμό με την επίθεση των συμφερόντων μέσα από τα ΜΜΕ πίεζε σε μια αλλαγή ηγεσίας. Αυτή η αλλαγή ήρθε. Σήμερα, ο Παπανδρέου δεν μπορεί να υπονομεύσει τις διαδικασίες του κόμματος και, λίγους μήνες μετά την εκλογή νέου Προέδρου, να εμφανιστεί ως ένας ,,ανέντιμος,, παίκτης στη σκακιέρα.

    Τρίτον και το πιο σημαντικό. Το ζητούμενο δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου ως πρόσωπο. Το ζητούμενο είναι, πως συντονιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για όλα αυτά, τις αξίες και τις αρχές, που ο ίδιος πιστεύει και ήταν όλα όσα μας έκαναν κι εμάς να πιστέψουμε ότι αξίζει η προσπάθεια να συνταχθούμε μαζί του. Μια γενική και αόριστη αναφορά στο όνομά του κινδυνεύει να μειώσει την αξία των πολιτικών και των θέσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

    Τον Γιώργο Παπανδρέου θα τον φέρει πίσω ο λαός, όπως έφερε ο λαός τον Ανδρέα Παπανδρέου μετά την δίκη στο ειδικό δικαστήριο, δικαιώνοντάς τον. Εμείς που θεωρούμε ότι στηρίζουμε τις επιλογές, τις θέσεις και απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου , έχουμε δυο υποχρεώσεις. Να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και αν δοθεί η δυνατότητα, να είμαστε περισσότεροι και πιο έτοιμοι ιδεολογικά και πολιτικά, και όχι όπως το 2004 που στην ουσία τον είχαμε αφήσει μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση