GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα κυβέρνηση σε δημοσκόπηση της Public Issue...

Σε κυρίαρχο στοιχείο αναδεικνύεται η αβεβαιότητα για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης αλλά και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα π...

Σε κυρίαρχο στοιχείο αναδεικνύεται η αβεβαιότητα για τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης αλλά και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Public Issue για την Καθημερινή και το ΣΚΑΪ.
Επίσης, είναι έκδηλη μία γενικευμένη έλλειψη ικανοποίησης για το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και είναι βελτιωμένη η εικόνα των πολιτικών αρχηγών και κομμάτων της Δεξιάς, ανεξάρτητα αν τάσσονται υπέρ της εφαρμογής ή όχι του μνημονίου.
Όσον αφορά την πρώτη εντύπωση των ψηφοφόρων για τη νέα κυβέρνηση, το 45% δηλώνει πως έχει διαμορφώσει μία μάλλον θετική εντύπωση, ενώ το43% έχει σχηματίσει μία μάλλον αρνητική εντύπωση.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση το 56% έχει μία μάλλον αρνητική εντύπωση για το έως τώρα έργο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το31% τηρεί μία μάλλον θετική εντύπωση.
Στο ερώτημα εάν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα, το 28% απαντά σίγουρα όχι, το 23% εκτιμά μάλλον όχι, το 35% να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξο απαντώντας μάλλον ναι και μόλις το 12% δηλώνει με βεβαιότητα σίγουρα ναι.
Συνολικά, το 51% εμφανίζεται απαισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον όχι) ενώ το 47% δηλώνει αισιόδοξο (σίγουρα/μάλλον ναι) για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εμφανίζεται ανικανοποίητο από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, εξακολουθώντας μάλιστα να δηλώνει απαισιόδοξο για την κατεύθυνση της χώρας.
Ειδικότερα, το 40% των πολιτών αισθάνεται καθόλου ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα, ενώ το 33% είναι λίγο ικανοποιημένο. Στον αντίποδα, μονάχα το 4% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο και το 21% εμφανίζεται αρκετά ικανοποιημένο. Η δυσαρέσκεια αυτή ακολουθεί, σε γενικές γραμμές, την εικόνα που διαμορφώθηκε και έπειτα από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Την ίδια ώρα, το 66% εκτιμά πως τα πράγματα στην Ελλάδα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στο προεκλογικό Βαρόμετρο του Μαΐου το εντυπωσιακό 86% ενστερνιζόταν αυτή την άποψη.
Επίσης, χαμηλή είναι εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στην ικανότητα των πολιτικών κομμάτων να κυβερνήσουν τη χώρα. Χαρακτηριστικά, το 39% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανένα κόμμα για το έργο της διακυβέρνησης, με τη Νέα Δημοκρατία να χαίρει της εμπιστοσύνης του 28%, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ (αμφότεροι 17%) και το ΠΑΣΟΚ (15%). Καμία από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν έλαβε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%. Παρά το χαμηλό μερίδιο εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η ΔΗΜΑΡ όσον αφορά το έργο της διακυβέρνησης, παραμένει, όπως και προεκλογικά, το κόμμα με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα (60%), ακολουθούμενη από τη ΝΔ (49%) και τον ΣΥΡΙΖΑ (46%).
Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή.
Ανάλογες τάσεις διαμορφώνονται και στο πεδίο της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, με τον Αντώνη Σαμαρά να αυξάνει τη δημοτικότητά του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο να απολαμβάνει άνοδο 5% και τον Πάνο Καμμένο να αυξάνει τη δημοφιλία του κατά 3%. Αντίθετα, πτώση μεταξύ 2 και 3 μονάδων παρατηρείται στη δημοτικότητα όλων των αρχηγών της Αριστεράς, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου, που παραμένει στάσιμος. Πρώτος παραμένει ο κ. Κουβέλης (64%), αφήνοντας δεύτερο τον πρωθυπουργό (50%).
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα καταλληλότητας των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, με τον κ. Σαμαρά να απολαμβάνει την υποστήριξη του 25% (αύξηση 5 μονάδων από το Βαρόμετρο Μαΐου), αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα (18%, πτώση 4 μονάδων) και τρίτο τον κ. Βενιζέλο (10%, πτώση 6 μονάδων).

2 σχόλια

  1. Απορίες γιά τη διανομή βοήθειας από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής

    1. Σκάει μύτη στα συσσίτια άνδρας με ελληνική ταυτότητα και όνομα ας πούμε Κων/νος Παπαρηγόπουλος, καταγωγή Πελοπόννησος. Προφανώς παίρνει βοήθεια.

    2. Σκάει μύτη άνδρας με ελληνική ταυτότητα και όνομα ας πούμε Αχμέτ Νταβούτογλου, τόπος καταγωγής Ξάνθη. Θα πάρει βοήθεια;

    3. Σκάει μύτη άνδρας με τουρκικό διαβατήριο και όνομα ας πούμε Κων/νος Παλαιολόγος, τόπος καταγωγής Κωνσταντινούπολη. Θα πάρει βοήθεια;

    4. Σκάει μύτη άνδρας με σερβικό διαβατήριο και όνομα ας πούμε Στεφάν Καραγεώργεβιτς. Φοράει και σταυρό, ξέρει και το Πιστεύω, θα πάρει βοήθεια;

    5. Σκάει μύτη άνδρας με ύψος γύρω στο 1,80-1,85 ανοιχτόχρωμος, χωρίς χαρτιά που λέει σε σπασμένα ελληνικά Ιγκώ Έλληνας Αφγκανιστάν, ίγκω Παστούν, Αφρίντι, Έλληνάς, Μεγαλέξαντρος, Ισκαντερ. Θα πάρει βοήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ;

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ( ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ) ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18.000-19.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΑ ΑΛΛΑ 80000- 90.000 ΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 657, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 1% ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ!

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΜΕΛΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2000 ΕΩΣ 6000 ΕΥΡΩ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση