GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Cross Country Rally...

Το βάθρο μοιράστηκαν οι οδηγοί της ομάδας της ΚΤΜ στο Sardinia Rally, τον τρίτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Cross Country Rally. Στα...

Το βάθρο μοιράστηκαν οι οδηγοί της ομάδας της ΚΤΜ στο Sardinia Rally, τον τρίτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Cross Country Rally.
Στα τελικά αποτελέσματα ήταν ο ισπανός Jordi Viladoms που απέσπασε την πρώτη του νίκη μπροστά από τον ιταλό «γίγαντα του Lumezzane», Alessandro Botturi. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο εργοστασιακός οδηγός της KTM Marc Coma.
Ο Marc Coma, που έχει κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, το Dubai Desert Challenge και το Sealine Rally του Qatar, με την 3η θέση στο Rally Σαρδηνίας εξασφάλισε τον τίτλο του 2012 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country Rally.
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
Για τον ισπανό πολυπρωταθλητή και τρεις φορές νικητή του Rally Dakar, ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας, θα είναι μια τυπική δοκιμασία. Στο Pharaons Rally της Αίγυπτου που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, θα έχει ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο.
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
Το Rally Σαρδηνίας κατέληξε σε θριαμβευτική επικράτηση της αυστριακής ΚΤΜ, που κατέκτησε έξι θέσεις στην πρώτη δεκάδα και όλες τις θέσεις του βάθρου.
Ο πορτογάλος οδηγός της Yamaha Helder Rodrigues, μετρώντας πάντα τις δυνάμεις του κινήθηκε γρήγορα, δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει το αχτύπητο δίδυμο της ομάδας Bordone-Ferrari Racing Team, Villadoms και Botturi. Τερμάτισε 4ος στη γενική και είναι 3ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
Αίσθηση έκανε η επανεμφάνιση του Stephane Peterhansel που αρχικά έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει και μια θέση στο βάθρο, έμεινε όμως στην 6η θέση.
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
Ο συναθλητής του Coma στην εργοστασιακή ομάδα, πορτογάλος Ruben Faria δέχτηκε ποινή 45 λεπτών στην τελευταία ημέρα του αγώνα και υποχώρησε έτσι στην κατάταξη από την 6η στη 15η θέση.
Ο πενθήμερος αγώνας προγραμματίστηκε φέτος αργότερα από την εποχή που συνηθίζεται με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μία αγωνιώδη προσπάθεια των οδηγών να «επιβιώσουν» στην αφόρητη και κοπιαστική ζέστη.
Χαρακτηριστικά, η μαραθώνια υπερειδική της 3ης ημέρας καταργήθηκε και η διαδρομή άλλαξε, από τον φόβο πυρκαγιάς στις δασικές περιοχές που διέσχιζε στην ιταλική νήσο.
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
 Θρίαμβος για την ΚΤΜ στο Rally Σαρδηνίας
Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:
1, Jordi Villadoms, Spain, KTM, 11 hours 47 minutes 33.2
2, Alessandro Botturi, Italy, KTM at 9 minutes 38.69
3, Marc Coma, Spain, KTM at 10.47.03
4, Helder Rodrigues, Portugal, Yamaha at 12.12.21
5, Paolo Ceci, Italy, KTM at 14.36.22
6, Stephane Peterhansel, France, 20.53.55
7, Paulo Goncalves, Portugal, Husqvarna, 21.05.54
8, Gerard Farres, Spain, KTM, 24.8.92
9, Joan Pedrero, Spain, KTM, 24.58.92
10, M. Lucchese, Italy, Husaberg, 32.31.90
11, Jakub Przgonski, Poland, 38.46.50
12, M. Graziani, Italy, KTM, at 42.12.00
15, Ruben Faria, Portugal, KTM at 1.03.58.17 (includes 45 minute penalty)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση