GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάλλον κάτι που θα συνδυάζει… κίνηση και sex!

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/ . Στον χθεσινό Δευκαλίωνα θέσαμε για πρώτη φορά το πρόβλημα. Όλες οι αποφάσε...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/.

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα θέσαμε για πρώτη φορά το πρόβλημα. Όλες οι αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου των χωρών της Ευρωζώνης αφορούν τα υπόλοιπα κράτη της ζώνης του ευρώ και όχι την Ελλάδα. Όταν και άμα η Ελλάδα τα πάει καλά με τα μνημόνια, τότε θα αποφασίσουν να εντάξουν και εμάς στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.
Δηλαδή, όπως έχουμε υπολογίσει το...
2015 -τότε δηλαδή που σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μνημόνιου Νο. 2 το δημόσιο έλλειμμα είτε θα έχει μηδενισθεί, είτε θα έχει μετατραπεί σε θετικό το Δημόσιο Χρέος- θα είναι περίπου 500 δις ευρώ. Το φωνάζαμε και τότε το φωνάζουμε και σήμερα. Αυτό το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο!
Τότε μας έλεγαν διάφορες ιστορίες για αρκούδες. Τώρα που βγήκε ο κ. Τ. Ρουμελιώτης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ την επίμαχη περίοδο και το επιβεβαίωσε, τι θα μας πουν;
Προσέξτε συλλογισμό:
«Ναι δίκιο έχετε, τα 500 δις ευρώ δεν είναι βιώσιμο χρέος αλλά αν κάτσουμε καλά και πάψουν να υπολογίζουν στο Δημόσιο Χρέος το χρέος των τραπεζών, όπως έκαναν στην Ισπανία, τότε το νέο Δημόσιο Χρέος θα γίνει βιώσιμο»
Η στήλη έχει ένα πολύ κακό ελάττωμα. Διαβάζει καλά τα νούμερα. Έχουμε και λέμε λοιπόν... Το χρέος των τραπεζών είναι 50 δις ευρώ. Άρα το νέο Δημόσιο Χρέος το 2015 θα είναι 450 δις ευρώ.
Τώρα τι να τους πεις;
Ή ότι είναι αλήτες και πήγαν και χρέωσαν ένα φτωχό και ταλαιπωρημένο λαό με επί πλέον 50 δις ευρώ για να σώσουν τις τράπεζες που δεν σώνονται εξ αιτίας της απληστίας τους.
Ή ότι είναι ηλίθιοι, γιατί πιστεύουν ότι εάν μειωθεί το Δημόσιο Χρέος των 500 δις ευρώ κατά 50 δις ευρώ, φθάσει δηλαδή το Δημόσιο Χρέος στα 450 δις ευρώ, θα γίνει βιώσιμο.
Ότι και να πεις τα λόγια σου χάνεις. Και για να καταλάβατε το μέγεθος της πολιτικής τους αλητείας και ηλιθιότητας, όταν πρόβλεπαν στο Μνημόνιο Νο. 2 τα 50 δις ευρώ για τις τράπεζες, πως αντιμετώπισαν την δίκαιη κριτική όλων (όπως ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων) όσων κατάλαβαν την αλητεία και αντέδρασαν;
«Τι φωνάζετε; Θα δώσουμε στις τράπεζες 50 δις ευρώ για να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους που έγιναν προβληματικοί εξ αιτίας του κράτους. Και όταν εξυγιανθούν και πωληθούν θα πάρουμε πίσω τα χρήματα του κράτους».
Ξέρετε τι λένε τώρα οι ίδιοι;
«Όταν πουλήσουμε τις εξυγιασμένες Τράπεζες θα πάρουμε πίσω το πολύ 20 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα 30 δις ευρώ θα τα επωμισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, δίκαια γιατί οι τράπεζες έγιναν στην Ελλάδα προβληματικές γιατί χρεοκόπησε το κράτος και απαξιώθηκαν τα κρατικά ομόλογα».
Μόνο και μόνο γι’ αυτό το επιχείρημα θα πρέπει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο, γιατί αυτός ήταν ο πρωτεργάτης και υπέρμαχος αυτού του έωλου και ανήθικου επιχειρήματος πάνω στο οποίο βασίστηκαν σχεδόν όλες οι μνημονιακές πολιτικές.
Τι λέει αυτό το επιχείρημα;
«Οι Ελληνικές Τράπεζες δεν ήταν προβληματικές κατά την πρώτη φάση της κρίσης, γιατί δεν είχαν εμπλακεί στην αγορά τοξικών ομολόγων. Οι Ελληνικές Τράπεζες έγιναν προβληματικές όταν χρεοκόπησε το Ελληνικό Δημόσιο και απαξιώθηκαν τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα. Τότε οι Ελληνικές Τράπεζες έγιναν προβληματικές, γιατί είχαν αγοράσει παρά πολλά κρατικά ομόλογα. Αφού λοιπόν φταίει το κράτος που έγιναν προβληματικές, δίκαια επωμίζεται και τα βάρη της διάσωσης των Ελληνικών Τραπεζών».
Η στήλη ρωτάει τον κάθε λογικό και εχέφρονα άνθρωπο… Τι να απαντήσει κάποιος σε αυτό το άθλιο επιχείρημα; Μάλλον κάτι που θα συνδυάζει… κίνηση και sex!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση