GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «περίφημη» Eξεταστική για την Siemens ελέγχεται (μετά και την απόφαση της Δικαιοσύ- νης) για παραλείψεις και σκοπιμότητες...

Tου Πάτροκλου Γεωργιάδη , Νομικού.  Ολοκληρώθηκε η δικαστική διερεύνηση για τα σκάνδαλα του ΟΣΕ και η γνωστή για την αποτελεσματικότητά τη...

Tου Πάτροκλου Γεωργιάδη,
Νομικού.
 Ολοκληρώθηκε η δικαστική διερεύνηση για τα σκάνδαλα του ΟΣΕ και η γνωστή για την αποτελεσματικότητά της εισαγγελέας κα Πόπη Παπανδρέου,  απήγγειλε κατηγορητήριο για βαρύτατα αδικήματα κατά 13 στελεχών του ΟΣΕ που διεπράχθησαν την περίοδο μετά τις εκλογές του 2004 και ιδιαίτερα από το τέλος του 2005 μέχρι και το τέλος του 2007.  Για την ίδια περίοδο έχει σταλεί σκέλος της δικογραφίας για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πολιτικού τους προϊσταμένου τότε Υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.
Το κατηγορητήριο αφορά σε 3 περιπτώσεις:
1. Η θρασύτατη αλλαγή προδιαγραφών υλικού που είχαν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής για ηλεκτράμαξες κόστους 3,2 δις ευρώ.
2.  Την παράληψη της Διοίκησης του ΟΣΕ να ελέγξει την καθυστέρηση παράδοσης πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών.
Και το σημαντικότερο,
3.   Την ενοικίαση από τον ΟΣΕ 8 τρένων της Siemens έναντι 1 εκατ. Ευρώ το μήνα.  Τα τρένα αυτά είχε επιβληθεί στην Siemens και τα είχε παραχωρήσει δωρεάν  από τον Ιανουάριο του 2004 επί υπουργίας Βερελή,  λόγω της καθυστέρησης παράδοσης των καινούργιων τρένων που κατασκεύαζε η εταιρία,  ενώ όμως το 2006 τα καινούργια τρένα δεν είχαν παραδοθεί και ο ΟΣΕ εδικαιούτο να εξακολουθεί να τα έχει δωρεάν,  ανετράπη η πολιτική που είχε επιβληθεί τον Ιανουάριο του 2004 και ο ΟΣΕ προχώρησε σε ενοικίαση.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι τότε:  Πρόεδρος καθηγητής κ. Μπαλτάς και Δ/νων Σύμβουλος κ. Χιόνης.
Ας σημειωθεί ότι ο κ. Διονύσης Χιόνης είχε επιλεγεί από την σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. ως υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές στον Νομό Ηλείας όπου και δεν εξελέγη και κατετάγη 6ος, με συνυποψήφιο του τον κ. Τζαβάρα υπεύθυνο από πλευράς Ν.Δ. στην Επιτροπή Siemens.
Η εξέλιξη της απαγγελίας κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος έχει βεβαίως παρενέργεια στην αποτίμηση της λειτουργίας της περίφημης εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.    Κυρίως αφού η εξεταστική είχε στα χέρια της όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησε και η κα Παπανδρέου  και έκανε τις παραπομπές. 
Η επιτροπή η οποία λειτούργησε συγκεντρώνοντας κριτική και για τον τρόπο λειτουργίας της με ευθύνη του Προεδρείου (Σήφης Βαλυράκης και Βασιλική Τσόνογλου) δείχνει περισσότερο ότι εξυπηρέτησε λογικές διευθετήσεων προκειμένου να στοχοποιηθούν με κριτήρια εσωκομματικών εκκαθαρίσεων πρόσωπα μη αρεστά στην ηγεσία κυρίως του ΠΑΣΟΚ και να μείνουν προστατευμένοι όσοι είχαν την εύνοια του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Έπρεπε λοιπόν οι έρευνες να μην πλησιάσουν τα κομματικά ταμεία και τους ταμίες των οποίων δεν ζητήθηκε καν το άνοιγμα των λογαριασμών τους.
Να μην ελεγχθούν σε βάθος όσοι μεσολάβησαν με γιγαντιαίες αμοιβές στην υπόθεση C4I και όλως τυχαίως ανήκαν στο φιλικό περιβάλλον της οικογένειας Παπανδρέου. 
Δεν αναδείχθηκε και αντιθέτως καλύφθηκε πλήρως, το θέμα Σκαραμαγκάς – ΟΣΕ.  Για παράδειγμα η αγωγή που κατέθεσε σε ανύποπτο χρόνο (Ιούνιος 2004) η HDW κατά της πωλήτριας ΕΤΒΑ, περιγράφει μέσα λεπτομερώς, ότι οι αποφάσεις σε ότι αφορούσαν τις μεταβολές των προγραμματικών για τα τρένα, ελήφθησαν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της HDW και του ελληνικού δημοσίου εκπροσωπούμενου μόνο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.  Εκεί περιλαμβάνεται και η συμφωνία της αλλαγής των προγραμματικών χωρίς να έχουν γνώση άλλα Υπουργεία και ο ΟΣΕ.
Το έγγραφο αυτής της εξαιρετικής αξίας αγωγής για την διαλεύκανση της υπόθεσης, παρ΄ότι είχε κατατεθεί στην επιτροπή στις 15 Ιουλίου του 2010 αποσιωπείται και παραλείπεται πλήρως.
Δεν αναφέρεται καν η μελέτη Ρεφενε που ή ίδια η επιτροπή ζήτησε να γίνει για τις ζημίες που  υπέστη ο ΟΣΕ από τις προγραμματικές.   Η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι ζημίες από τις συμβάσεις με τη Siemens δημιουργήθηκαν από το τέλος του 2004  και μετά!!
Ακόμη δεν γίνεται ούτε απλή αναφορά ότι η Siemens έχασε μέχρι το 2004 πολύ μεγάλα έργα στο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών ενώ μετά το 2000 δεν πήρε κανένα !! π.χ. απερρίφθη , παρ’ ότι το ζήτησε ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ η ένταξη του ΟΣΕ στο C4I.  Έχασε η Siemens ενώ προσέφυγε δικαστικά έργο 40 εκατ. Ευρώ στα ΕΛΤΑ.
Έχασε ακόμα έργο 25 εκ. ευρώ στο ΤΡΑΜ.
Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιτροπής, υπήρξαν  επανειλλημένα συσκέψεις με συμμετοχή του Προέδρου της Εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη, και των μελών του Πρωθυπουργικού τότε γραφείου, Νίκου Αθανασάκη και Ρένας Βάρτζελη.    Προφανώς δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλος λόγος που θα μπορούσε εύκολα κανείς να φανταστεί, των συσκέψεων αυτών, από  την ενημέρωση και παροχή οδηγιών σύμφωνα με τις επιθυμίες του ίδιου του Πρωθυπουργού
Απ’ όλα τα παραπάνω η σκέψη για τους υπεύθυνους λειτουργίας της Εξεταστικής, πηγαίνει σε δύο περιγραφές πράξεων:  Η πρώτη είναι αυτή της παράβασης καθήκοντος και η δεύτερη είναι αυτή της κατάχρησης εξουσίας.
Το ερώτημα λοιπόν είναι, ποιος θα διαλέξει και ποιος θα πάρει. 
Ένα μόνο είναι βέβαιο,  ότι αναδεικνύεται πανηγυρικά και με τη βούλα της δικαιοσύνης το επικίνδυνο και επιζήμιο από την λειτουργία των εξεταστικών επιτροπών της βουλής.
Οφείλουν να πάρουν θέση και τα κόμματα που κυβερνούν αλλά και αυτά που αντιπολιτεύονται.  Να πράξουν και να σταματήσουν να περιγράφουν.

11 σχόλια

  1. alex

    Θα σας πω εγω τι εγινε. Μετρησε ποσοι βουλευτες εμειναν στο ΠΑΣΟΚ και καταλαβε τι τον περιμενει. Αλλα δεν υπαρχει προβλημα.

    Υπουργείο Ναυτιλιας σε εφοπλιστή

    Υπουργείο Οικονομικων σε τραπεζίτη

    Υπουργείο τουρισμου σε ξενοδόχο

    Υπουργείο εργασιας στον ΣΕΒ,

    Άντε και Γερμανος πρωθυπουργός

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. roko.
    Φάνηκε πλέον ξεκάθαρα και μετά την παραίτηση νικολόπουλου ότι η επαναδιαπραγμάτευση πήγε στον αγύριστο και χρησιμοποιηθηκε από τον σαμαρα μόνο ως μέσο υφαρπαξης της ψήφου ελληνικού λαού.

    Ολα συνηγορούν στο ότι η επαναδιαπραγμάτευση δεν μπήκε ποτέ στο τραπέζι και για μια ακομα φορα τα εγχωρια στρατιωτακια της μερκελ βαρεσαν προσοχη μπροστα της.

    Θυμηθείτε τις δηλώσεις στουρναρα ότι πρώτα θα επαναφέρουμε το προγραμμα στη σωστη τροχια και έπειτα θα απαιτήσουμε αλλαγές, ότι διαπραγμάτευση γίνεται μόνο όταν θέλει και η άλλη πλευρά και τότε θα αντιληφτείτε ότι άρχισε το στρογγύλεμα και το μάζεμα της επαναδιαπραγμάτευσης, ώστε σταδιακα να ξηλωθεί το πουλόβερ που εμπεριειχε τις ελπίδες ανάκαμψης του ελληνικου λαου.

    Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα εκαναν καμία επαναδιαπραγμάτευση αλλά δεν περίμενα ότι με το καλημέρα θα αποκαλυπτόταν η απάτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαθύ Κόκκινο » Οικονομία » Ο λαός ληστεύεται, και υποφέρει, ντόπια και ξένα αρπακτικά πανηγυρίζουν

    Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012
    Ο λαός ληστεύεται, και υποφέρει, ντόπια και ξένα αρπακτικά πανηγυρίζουν

    Δεν μασά τα λόγια του το Ινστιτούτο του ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, -σημειωτέον ότι για αρκετό χρονικό διάστημα γενικός γραμματέας του «τεχνοκρατικού βραχίονα» των βιομηχάνων, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), δηλαδή, ήταν ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας- και ομολογεί την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα.

    Στην τριμηνιαία έρευνά του που παρουσίασε σήμερα εκτιμά για φέτος ότι η ύφεση θα φθάσει το 6,9% έναντι 5%, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση και ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 23,6%, από 20% που είχε προβλεφθεί τον Απρίλιο.

    «Οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών προβλέπεται να δεχθούν πρόσθετες πιέσεις προερχόμενες κυρίως από τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, τη συνεχή άνοδο της ανεργίας, τη πτώση αμοιβών μετά τις ρυθμίσεις για το μισθολογικό κόστος στο δεύτερο μνημόνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος και αφορά την ληστρική επιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

    Απ’ την άλλη το ίδρυμα των ντόπιων καπιταλιστών έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει –έστω και συγκαλυμμένα με «στρογγυλεμένες» εκφράσεις- αφού με το ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας έχει απομείνει στα ντόπια και ξένα αρπακτικά οι πλουτοκράτες θα δουν τα ήδη παραγεμισμένα θησαυροφυλάκια τους να παραφουσκώνουν.

    «Η αξιοποίηση της περιουσίας αυτής πέραν της συμβολής της στην ελάφρυνση του δημόσιου χρέους μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο άμεσης απόδοσης, που επιπλέον θα συμβάλει ουσιαστικά, ώστε να περιοριστούν τα υψηλά βραχυχρόνια κόστη σε όρους απασχόλησης και προϊόντος που συνεπάγεται η εφαρμογή της τρέχουσας δημοσιονομικής πολιτικής» υπογραμμίζεται σε άλλη ειδική μελέτη του ΙΟΒΕ για την λεγόμενη αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

    Και μια και αναφέραμε αρχικά τον ρόλο που διαδραμάτισε στο ΙΟΒΕ ο Γιάννης Στουρνάρας, να συμπληρώσουμε ότι οι βιομήχανοι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ενθουσιασμένοι αφού όχι απλώς έχουν έναν δικό τους άνθρωπο στην θέση του υπουργού Οικονομικών αλλά εκτελεί με ιδιαίτερο ζήλο την αποστολή του. Όπως τον ακούσαμε να λέει στην βουλή με το νέο κυβερνητικό πλάνο, όπως το ανέλυσε ο Γ. Στουρνάρας, ειδικό βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των έξι αποκρατικοποιήσεων, (διάβαζε ξεπουλήματα) για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες (Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου) αλλά και στη δρομολόγηση της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ σε δεύτερη φάση, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Στουρνάρα, θα ξεκινήσουν εννέα ακόμη αποκρατικοποιήσεις (sales leaseback 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ), οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας.

    Τι ξεπουλήματα έχουν να γίνουν, τι μίζες έχουν να πέσουν σε «αρμοδίους» δεν λέγεται ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τώρα ανθρωπάκο σκάσε και υπάκουε..
    Γεώργιος Καρανάσιος

    Ο αναμορφωτής της Ιστορίας Θουκυδίδης έγραψε, ότι ¨τα μεγάλα έθνη πάντα κάνουν αυτό που θέλουν και τα μικρά πάντοτε αποδέχονται αυτό που πρέπει να αποδεχτούν¨.

    Συνεχίζουν να μικραίνουν, να απαξιώνουν και να εξαπατούν, οδηγώντας τη χώρα με γρήγορο ρυθμό σε πλήρη κατάρρευση.

    Το μόνο νέο και συγκεκριμένο, αφορούσε, την πώληση τμημάτων ¨από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ, του ΟΣΕ¨, καθώς και ¨των εταιρειών υδάτων¨, ¨150.000 θέσεις εργασίας¨ ( με ύφεση 7%! ), ¨τη συγκρότηση διυπουργικών επιτροπών για την διοικητική μεταρρύθμιση¨ ( όταν δεν θες να γίνει κάτι συγκροτείς επιτροπές ) και τέλος ( άκουσον! ), η ¨τακτοποίηση των φετινών αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων σε περισσότερες δόσεις¨ από τρεις που είναι σήμερα. Το πρόβλημα της φορολογικής τακτοποίησης δεν προκύπτει από ανυπακοή, αλλά, γιατί οι ειλικρινείς πολίτες δεν έχουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν φορολογικά στους εξοντωτικούς φόρους.

    Και έπονται τα χειρότερα, όπως : ¨μέτρα που ψηφίστηκαν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2012 θα εφαρμοστούν για να πάρουμε τη δόση¨, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Στουρνάρα, γι΄αυτό που έρχεται, ¨το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει υπό έλεγχο για χρόνια¨, σύμφωνα με τον τοποπαρατηρητή Ράιχενμπαχ, τα αποθεματικά των ταμείων κατέρρευσαν μετά από το ¨κούρεμα¨, χάθηκαν 11,5 δις για τις συντάξεις, ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει 4 δις ευρώ και απειλεί με κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

    Και επειδή τίποτα ουσιαστικό δεν θα γίνει, για τον καθημερινό πολίτη του μόχθου, η κοινωνία θα συνεχίζει να πληρώνει το φαγοπότι και την κοροϊδία από πάνω.

    Θα μείνει στο τέλος η τυφλή υπακοή, προς υποτιθέμενους διεθνείς οργανισμούς ( το φανερώνει η ειρωνική απάντηση και τα χάχανα της κ. Λαγκάρτ σε ερώτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης ), από μία υποτιθέμενη Δημοκρατία ( με την άδεια της να επισκέπτεται τα υπουργεία ο Ράιχενμπαχ, πριν τον πρωθυπουργό της χώρας ), σ΄ ένα καταρρακωμένο κράτος της πλάκας, που δεν λειτουργεί τίποτα, αλλά διαιωνίζει την πολιτική σαπίλα, τη δουλοπρέπεια και το πλιάτσικο.


    ¨Η ελευθερία του να υπακούς δεν είναι ελευθερία. Το έθνος που υπακούει, δεν είναι πια έθνος είναι η ηχώ ξένων φωνών, είναι η σκιά άλλων σωμάτων¨.....Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ουρουγουανός Συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νικήτας Αποστόλου

    Χμ! Ο Νικολόπουλος πιστεύει οτι"το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή".

    Ο Παυλόπουλος πιστεύει (τώρα το είδε αν και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) οτι το μνημόνιο και η σύμβαση δεν συμφωνούν με το Κοινοτικό Δίκαιο και προτείνει την επαναδιαπραγμάτευσή τους προκειμένου να εναρμομιστούν με τις διατάξεις του.

    Ο Υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας έχει την γνώμη πως δεν μπορεί να γίνει καμιά διαπραγμάτευση.

    Συμπέρασμα: Απίθανος συντονισμός κυβερνητικης πολιτικής από τον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά! Πλήρης ανεπάρκεια!

    Πρόβλεψη: Η Κυβέρνηση δεν έχει ζωή μεγαλύτερη από τρεις μήνες.

    Πρόταση: Χωρίς ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ του Ελληνικού Λαού, ώστε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση (δηλαδή, να ξεφύγουμε από την "ατομική λύση" και να οδηγηθούμε στη "συλλογική λύση"), η ΕΛΛΑΔΑ μας θα γίνει το θέρετρο των Βορειοευρωπαίων και οι Έλληνες θα γίνουμε οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι των πολυεθνικών εταιριών!

    Αλλά για να μην έχουμε αυτήν την πορεία θα πρέπει να υπάρξει ΗΓΕΣΙΑ ικανή και με θέληση να μας συνεγήρει για να αποκτήσουμε συνείδηση ΠΟΛΙΤΗ και να απολακτήσουμε την συνείδηση του ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είναι μόνο οι
    ΓΕΡΜΑΝΟΙ με ΜΙΖΕΣ
    που δωροδόκησαν τους Έλληνες Κυβερνητικούς τα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τους Αξιωματούχους του Ελληνικού Δημοσίου...

    ΜΙΖΕΣ έχουμε και από Αμερικάνους

    ΜΙΖΕΣ στην ΔΕΗαπό την αμερικανική εταιρεία Control Components

    Inc.Γράφει ο ΑΝΤ1300

    Μετά τιςΜΙΖΕΣ των
    ΓΕΡΜΑΝΩΝ της SIEMENS
    στους Έλληνες Κυβερνητικούς και τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα
    ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,της ΜΑΝ ‐
    FERROSTAAL,της ABB και της DEIMLER
    τώρα ΜΙΖΕΣ και από Αμερική
    .
    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος
    David

    Edmonds
    τηςεταιρείας
    Control

    Components

    Inc.,

    (CCI
    )

    στις
    14
    Ιουνίου
    2012
    ενώπιον τουΠεριφερειακού Αμερικανικού Δικαστηρίου
    της κεντρικής ΠεριφέρειαςΚαλιφόρνιας αποδέχτηκε ότι παραβίασε τους νόμους περί
    «
    πρακτικές διαφθοράςεξωτερικού
    ».
    Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι
    ,

    μεσολάβησε και συμφώνησε στο να χρηματιστούν

    από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας του στην Ελλάδα συγκεκριμένοι

    αξιωματούχοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ‐ ΔΕΗ

    Μόνο σε μία από αυτές τις περιπτώσεις της
    ΔΕΗ
    η ΜΙΖΑ
    για την οποία

    εμπλάκηκε ήταν
    45,000.00
    Δολάρια Αμερικής
    .

    Από τα στοιχεία της

    υποθέσεως προκύπτουν ότι
    ,

    κκααττάά

    ττοο

    χχρροοννιικκόό

    δδιιάάσσττηημμαα
    22000000--22000077
    δδόόθθηηκκαανν

    ΜΜΙΙΖΖΕΕΣΣ


    γγιιαα

    έέρργγαα

    πποουυ

    εεί ί χχεε

    ααννααλλάάββεειι

    ηη

    εεττααιιρρεεί ί αα
    CCoonnttr r oollCCoommppoonneennttssIInncc..,,((CCCCII))
    μμεεττααξξύύ

    άάλλλλωωνν


    πποολλλλώώνν

    σσυυμμββάάσσεεωωνν

    γγιιαα

    έέρργγαα

    σσττοουυςς

    σσττααθθμμοούύςς

    Α ΑΗΗΣΣ

    Α ΑΜΜΥΥΝΝΤΤ Α ΑΙΙΟΟΥΥ

    κκααιι

    Α ΑΗΗΣΣ

    Α ΑΓΓ
    ..

    ∆ ∆ΗΗΜΜΗΗΤΤΡΡΙΙΟΟΥΥ

    ττηηςς

    ∆ ∆ΕΕΗΗ

    οοιι

    ΜΜΙΙΖΖΕΕΣΣ

    ήήτταανν

    ί ί σσεεςς

    μμεε

    ττοο
    1155%%
    ττοουυ

    ππρροοϋϋπποολλοογγιισσμμοούύ


    ττωωνν

    έέρργγωωνν
    ..

    ΟΛΕΣ οι πληροφορίες στο ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

    http://www.scribd.com/doc/99496478


    και ειδικότερα αποκαλυπτικά δεδομένα της υποθέσεως στην
    Σελίδα
    9
    υπό τους αριθμούς γραμμών
    11,
    έως και
    28

    Πληροφοριακά
    :
    Οι ενεργειακές μονάδες ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και ΑΗΣ ΑΓ
    .
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ τηςΔΕΗ είναι μέρος του συστήματος που τροφοδοτούνται με λιγνίτη από το Λιγνιτικό ΚέντροΠτολεμαϊδας

    Αμυνταίου
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΖΕΣ και στην ΔΕΗ

    Γράφει ο ΑΝΤΙ300

    Μετά τις ΜΙΖΕΣ των ΓΕΡΜΑΝΩΝ της SIEMENS στους Έλληνες Κυβερνητικούς και τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , της ΜΑΝ -FERROSTAAL, της ABB και της DEIMLER τώρα ΜΙΖΕΣ και από Αμερική. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος David Edmonds της εταιρείας Control Components Inc., (CCI) στις 14 Ιουνίου 2012 ενώπιο του Περιφερειακού Αμερικανικού Δικαστηρίου της κεντρικής Περιφέρειας Καλιφόρνιας αποδέχτηκε ότι παραβίασε τους νόμους περί πρακτικές διαφθοράς εξωτερικού.

    Συγκεκριμένα παραδέχθηκε ότι, μεσολάβησε και συμφώνησε στο να χρηματιστούν από τον αντιπρόσωπο της εταιρείας του στην Ελλάδα συγκεκριμένοι αξιωματούχοι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - ΔΕΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δικαιοσύνη για το πέος:

    Με την τρίτη έβαλαν σε εφοριακούς 10 χρόνια με αναστολή... για ζημιά 28 εκ ευρώ που προκάλεσαν στο κράτος.

    [Υπάρχει κάποιος στο Υπ. Οικονομικών να τους γαμήσ@@;;; Όχι βέβαια...
    Υπάρχει κάποιος στο Υπ. Δικαιοσύνης να γαμήσ@@ τους δικαστές που σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο έβγαζαν λάθος αποφάσεις; Όχι βέβαια...

    Η ιστορία τραβάει από το 2000...
    Δυο φορές τους αθώωσαν και δύο φορές ο Άρειος Πάγος ζήτησε να ξαναγίνει η δίκη!!! Την τρίτη φορά οι δικαστές φάνηκαν πιο πονηροί και είπαν να τους βάλουν 10 χρόνια με αναστολή για να τηρήσουν τα προσχήματα...και όμως αυτοί επιβραβεύθηκαν και είναι σήμερα διευθυντές εφοριών, αφού εννοείται τα υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια τους αθώωσαν!!!
    Φαντάζομαι ότι η "βλαμμένη" που ανακάλυψε την απάτη και τους κατήγγειλε θα είναι απλή υπάλληλος και θα έχει φάει και καμιά μετάθεση στον Έβρο...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε δέκα χρόνια φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν οι επτά εφοριακοί, τρεις από τους οποίους διευθυντές ΔΟΥ, που κατηγορούνταν ότι προκάλεσαν ζημία κατά του Δημοσίου περίπου 28 εκατ. ευρώ, καθώς είχαν κάνει τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση προστίμου κατά εταιρείας .

    Όπως είχε αποκαλύψει η Real News, ένας από αυτούς, ο Σταύρος Παπαδαυίδ είναι ο εφοριακός του οποίου η πρώην σύζυγος Ελισάβετ Σαρρή συμμετέχει μαζί με τον πρώην στενό συνεργάτη ____του Άκη Τσοχατζόπουλου _______
    Γιάννη Μπέλτσιο, στο διοικητικό συμβούλιο της URBANICA,
    της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.

    Η Ελισάβετ Σαρρή, μάλιστα, μετά το διαζύγιό της από τον Στ. Παπαδαυίδ, παντρεύτηκε τον Γ. Μπέλτσιο.

    Το πενταμελές Κακουργιοδικείο επέβαλε ποινή με αναστολή αλλά με περιοριστικούς όρους: την απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης κάθε 15νθημερο στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Η υπόθεση της εμπλοκής των επτά εφοριακών άνοιξε στο τέλος του 2000, μετά από μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη. Οι καταγγελίες αρχικά προέκυψαν όταν, όπως υποστηρίζει η ίδια, διαπίστωσε ότι οι συνάδελφοί της είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

    Ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε για πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες το 2008, οπότε και οι επτά κατηγορούμενοι αθωώθηκαν, με δεδομένη και την πειθαρχική τους αθώωση το 2006. Ο Άρειος Πάγος επέστρεψε την υπόθεση στο ακροατήριο και το 2010 αθωώθηκαν και πάλι, για να ακολουθήσει και δεύτερη αναίρεση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.
    Παρότι μάλιστα κατηγορούνταν για κακούργημα, τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις από αυτούς τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων εφοριών της Αττικής. Πρόκειται για τον Γεώργιο Δρογώση, που ανέλαβε διευθυντής στη ΔΟΥ Γλυφάδας, τον Ιωάννη Μέλλο, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής στη ΔΟΥ Χαλανδρίου, και τον Θεοφάνη Κουρτζή, που ανέλαβε τη θέση του υποδιευθυντή ελέγχου της Α’ ΔΟΥ Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είχαν φάει- στήλη- δυο τρεις στα θυμαράκια θα σωζόταν η ΟΜΆΔΑ Η ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΠΟΥ ΛΈΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ και το κουνελάκι ...

    Αλλα το κράτος το έχουν κάνει φέουδο ο κάθε υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος, νομάρχης με τούς συγγενής τους.... ΑΚΟΥΣ ΡΕ ΣΟΙΜΠΛΕΡΡΡΡΡΡ ΜΑΛΑΚΑ ... ΠΙΆΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΠΙΟΣ ΈΧΕΙ ΓΑΜΉΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΑΜΏ ΤΗΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.........

    Αθανάσιος Κλάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση