GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tί θυμίζει ο Π. Καμμένος στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη...

Στο link που παραπέμπει ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσω facebook, αναρτάται δημοσίευμα της εφημερίδα δημοκρατίας με τίτλο " ...

Στο link που παραπέμπει ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέσω facebook, αναρτάται δημοσίευμα της εφημερίδα δημοκρατίας με τίτλο "Δώρο στη Hochtief το «Ελ. Βενιζέλος»", το οποίο παρατίθεται ακολούθως:
«Εγκληματική» χαρακτηρίζουν οικονομικοί αναλυτές την πρόθεση του Ελληνικού Δημοσίου να ανανεώσει τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου στη γερμανική εταιρία που το διαχειρίζεται αντί τιμήματος μόλις 250.000.000-350.000.000 ευρώ. Το ποσό αυτό χαρακτηρίζεται ευτελές, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2010 το αεροδρόμιο είχε λειτουργικά κέρδη 158.000.000 ευρώ και το 2009 άλλα 264.000.000 ευρώ.
«Οποιος υπογράψει την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης για ένα τόσο μικρό ποσό ουσιαστικά κάνει δώρο στους Γερμανούς. Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στα μερίσματα που θα εισπράξει το Δημόσιο μέσα σε λίγα χρόνια από το αεροδρόμιο» συμπληρώνουν οι ίδιοι οικονομικοί αναλυτές.
Ως και το 2010, το αεροδρόμιο των Σπάτων είχε διανείμει μέρισμα 755.000.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και 250.000.000 ευρώ στους ιδιώτες μετόχους του. Η εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου, η οποία μπορεί να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο ως τον Ιούνιο του 2026, ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 55%, στη γερμανική Hochtief σε ποσοστό 40% και στην οικογένεια Κοπελούζου σε ποσοστό 5%. Τα Σπάτα αποτελούν τη «χρυσή επένδυση» των Γερμανών στο τομέα των αεροδρομίων. Ενδεικτικό είναι ότι σε όλες τις παρουσιάσεις της θυγατρικής Hochtief Airport ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προβάλλεται πρώτος.
Μάλιστα, η υπεραξία του «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την πιθανή ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 έτη χρησιμοποιήθηκε από τη γερμανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους της HNA και τους Γάλλους της Vinci για την πώληση όλου του χαρτοφυλακίου της Hochtief Airport.
Η μητρική Hochtief προσδοκούσε έσοδα 1,6 δισ. ευρώ από την πώληση των αεροδρομίων της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και των Τιράνων, όπου διαθέτει σημαντικά μετοχικά ποσοστά. Οι Γερμανοί αναζητούσαν άμεσα ρευστό, αλλά ακύρωσαν την πώληση, εξαιτίας της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.
Ωστόσο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεχίζει να αποτελεί το «δόλωμα» για τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτό, διότι τα έσοδα και κέρδη που λαμβάνει από το «Ελ. Βενιζέλος» υπερτερούν από τα αντίστοιχα των αεροδρομίων της Βουδαπέστης, του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου και των Τιράνων.
Μάλιστα, από τα Σπάτα και την αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψαν οι Γερμανοί με τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, τους άνοιξε η όρεξη να επεκταθούν σε άλλες χώρες.
Ετσι, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που είχαν αποκτήσει από τον ΔΑΑ αποφάσισαν να «χτυπήσουν» και άλλα αεροδρόμια. Αυτό το έκαναν μόνοι τους και όχι ως εταιρία διαχείρισης του «Ελ. Βενιζέλος». Οπως επισήμαναν χθες στελέχη του αεροδρομίου, οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της σύμβασης έχουν μείνει στάσιμες, εξαιτίας της ιδιάζουσας οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
“Δημοκρατία”
e-μεταφορά: twitter.com/a_m_papagiotis

6 σχόλια

  1. Για σου ρε Καημένε που ξύπνησες από τον λήθαργο μετά από τόσα χρόνια. Όταν ήσουν υπουργός του άχρηστου όλα μέλι γάλα. Τώρα έβγαλες την φουστίτσα και έβαλες παντελόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ////////////////////////////////
    Κεδίκογλου: "Απίστευτη αθλιότητα από τους συκοφάντες Αεροψεκασμένους".

    //////////////////////////////////
    Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καρακώστας πράγματι είχε εργαστεί στη Siemens, ωστόσο παραιτήθηκε όταν ανέλαβε ο κ. Χριστοφοράκος, καθώς δεν μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του.

    "Μιλάμε για απίστευτη αθλιότητα.
    Το ήθος και η επιστημονική αξία του ομότιμου Καθηγητή και Προέδρου του τμήματος της Νομικής Σχολής, τέως Αντιπρύτανη και νυν Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Καράκωστα είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε:

    "Οι συκοφάντες, άλλωστε, παρέλειψαν σκόπιμα να αναφέρουν ότι ο κ. Καράκωστας παραιτήθηκε από τη Siemens Hellas μόλις ανέλαβε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιατί διαφώνησε μαζί του.

    Τώρα πρέπει οι συκοφάντες να εξηγήσουν γιατί προχώρησαν και
    σε αυτή την αθλιότητα".

    ///////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον Κ. Μαρκόπουλο: Όσοι εργάστηκαν και εργάζονται στη Σιμενς πρέπει να τον γαμήσουμε..

    [Ο γνωστός και ως κουρτινάκιας πρέπει να μας πει μέχρι ποια θέση στη Siemens πρέπει να θεωρούμε ότι ευθύνεται για τις μίζες που έδινε ο Χριστοφοράκος και 2-3 άλλοι στο ΠΑΣΟΚ...
    οι επιστάτες ας πούμε φταίνε;
    οι προγραμματιστές;
    οι εργάτες; οι ρεσεψιονίστ;]

    «Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα» ανακάλυψε ο Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Μαρκόπουλος, γνωστός και ως κουρτινάκιας από τη σπουδή του να αλλάξει τις κουρτίνες στο γραφείο του όταν έγινε υπουργός, «από τον νομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού ο οποίος με βάση τον ιστότοπό του φαίνεται ότι είναι και νομικός σύμβουλος της Siemens».

    «Δηλαδή ο κ. Καράκωστας ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens στις προμήθειες με τις μίζες εναντίον του ελληνικού δημοσίου» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

    Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση:

    Περαστικά μαλαΚώστα και να μας γράφεις....

    Αν η μαλακία ήταν εθνικό σπορ θα ήταν σίγουρα πρωταθλητής... ο ΑΕροψεκασμένος Ηλίθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

    16:59: O Ελληνaw επικεφαλής των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε ένα χαμηλών τόνων ντεμπούτο στην πίστα της Ευρωομάδας, επιλέγοντας να μην προτάξει κανένα αίτημα από τους συναδέλφους υπουργούς του.

    4.59pm: Greek finance chief
    Yannis Stournaras made a low-key debut on the Eurogroup circuit, choosing not to make any requests from his fellow ministers.
    http://www.guardian.co.uk/business/2012/jul/10/eurozone-crisis-spain-banks-bailout

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΥΡΝΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ Ή ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ;
    Υ. Γ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΟΝ LORD JACOB ROTHSCHILD ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ OXFORD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η φωτογραφία που περίμενε όλος ο πλανήτης... και απευχόταν ο Τσίπρας!!!!
    [ Η Ρένα στη αγκαλία του Ούγκο υπό το βλέμμα των "καλών" συνταγματαρχών
    ... Πάρτα Αλέξη...]

    Με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ρένα Δούρου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του 18ου «Φόρουμ του Σάο Πάολο», στο οποίο συμμετέχουν κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς από τη Λατινική Αμερική και όλον τον κόσμο.

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε επίσης με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν, υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας στις εκλογές του Μαΐου, τον Βίλι Μέγιερ, ευρωβουλευτή της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας, τον διανοούμενο, Ιγνάθιο Ραμονέ κ.ά. Η Ρένα Δούρου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ησυχο.

    - άντε βάλτε και τους ΚΟΑ με τις κομμουνιστικές σημαίες και το γερο χούφταλο τον αγνωστή του ..κώλου πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.Μ Γλέζο.
    ..το εμφυλιοπολεμικό λείψανο εν έτη 2012 να φωνάζουν..
    "ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ" !!!


    Η «πασιονάρια» Ρένα Δούρου όταν γνώρισε τον Τσάβες.

    Άσχετο: Το επιμελώς άπλυτο & λιγδιάρικο στυλ , είναι κομμουνιστικό must?

    Το Παρατηρητήριο Βίας της Βενεζουέλας σημείωσε πως τουλάχιστον 19.336 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στο 2011, αριθμός που μεταφράζεται σε 53 θανάτους την ημέρα και 67/100.000 κατοίκους. Όταν ο Ούγκο Τσάβεζ ανέλαβε την προεδρία το 1999, οι ανθρωποκτονίες είχαν....
    ήδη τριπλασιαστεί κατά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά όμως τετραπλασιάστηκαν μέσα στα επόμενα χρόνια, από 4.550 το 1998 αυξήθηκαν σε 17.600 μέσα στο 2010 και 19.336 άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα στο 2011.

    Στο Καράκας, τη δεύτερη πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο σύμφωνα με στατιστικά που δημοσιεύτηκαν στην El Pais και τον Economist, μετρούνται 92 ανθρωποκτονίες κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους, ενώ η χώρα στη λίστα της διαβάθμισης των πιο διεφθαρμένων χωρών στον κόσμο, βρέθηκε στις 164η θέση ανάμεσα σε 178 που αξιολογήθηκαν. Μόνο 14 χώρες στον πλανήτη έχουν μεγαλύτερη διαφθορά από τη Βενεζουέλα.

    Οσο για τις εκλογές...Γίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες (θεωρητικά) αλλά με ένα εκλογικό σύστημα, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο μη εκλογής του Τσάβες, καθώς είναι έτσι προσαρμοσμένο, ώστε για παράδειγμα, μία μικρή περιφέρεια της επαρχίας να δίνει στο πρώτο κόμμα τριπλάσιο αριθμό εδρών από την πρωτεύουσα, το Καράκας. παράδεισος σκέτος ! για παπατζηλίκια πρώτοι είστε , άντε να την κάνεις αφίσα να την βάλεις στον τοίχο την φώτο και όταν σου παίρνουν συνέντευξη να κάθεσαι μπροστά να δείχνεις τι επαναστάτρια είσαι .... της πλάκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δείτε και μερικά από τα χιλιάδες σχόλια στο internet.


    VSP | 10/07/2012
    Από τις κορυφαίες στιγμές της εξωτερικής μας πολιτικής! Σύσφιξη σχέσεων με μεγάλες προσωπικότητες! Συγχαρητήρια Ρένα και εις ανώτερα!!!!... ααα να το βάλεις και στο βιογραφικό σου...μην το ξεχάσεις!


    Για να βλεπετε τι εστι ΣΥΡΙΖΑ | 10/07/2012
    θελουν να επιβαλουν στρατιωτικο αριστεριστικο δικτατορικο καθεστως! αυτος κυριοι ειναι ο κοσμος του Τσαβες που εχει φτωχια πανω απο το 80% του πληθυσμου


    KΩΣΤΑΣ | 10/07/2012
    Αφού όπου πήγαν στην Ευρώπη και δεν τους έδωσαν καμμία σημασία και κανένας σοβαρός ηγέτης δεν τους δέχθηκε ,βρήκαν καταφύγιο στον ΤΣΑΒΕΣ έτσι όπως θέλουνε να μας κάνουν. Ο Τσάβες εχει τουλαχιστον πετρέλαιο ,εμείς απομονωμένοι στην Ευρώπη με την ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ γιατί αν κατά λάθος βγεί στην εξουσία η μεγάλη κολοτούμπα θα κάνει η θα πάμε στην ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑς ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .Αλήθεια μιας και πήγανε στην Βενεζουέλα τι έγινε το φθηνό πετρέλαιο από τον φίλο και ομοιδεάτη TΣΑΒΕΣ;;Είναι σαν τα ΄δανεια της Ρωσίας και της Κίνας. ΧΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.


    BLACK | 10/07/2012
    ΕΛΛΑΔΑ(ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ) ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ 27.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ(ΤΙΓΚΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ) ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΕΠ 10.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΕΙΣ....


    Eθνηκογ@@μιστης | 10/07/2012
    Οι περιθωριακοί πάσης φύσεως κανανε συν κεντρωσει στην Βενεζουέλα, Στα φρύδια μου τα μαύρα τα μεγαλα!!, που κοκκινες γκομενες με δεκάδες παρεμβάσεις τα ποτισαν με Ασπρο γαλα.


    Theo Dubai | 10/07/2012 15:56
    Προς τους δυο μαθητευόμενους ερασιτέχνες διπλωμάτες , αναρωτιέμαι στη Στρατιωτική Παρέλαση του Τσάβες ο στρατιωτικό βηματισμός της Χήνας σας ενέπλεε δημοκρατία για αυτό τον κάνατε ΓΑΡΓΑΡΑ, αν όμως βλέπατε τον Ελληνικό Στρατό με κανονικό βηματισμό, τότε θα κατεβάζατε όλους τους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας και θα τα κάνατε γυαλιά καρφιά….


    Tsipas | 10/07/2012
    Χαχαχαχα της συνιστώσας το κάγκελο!


    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ | 10/07/2012
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ...ΚΑΜΑΡΙ ΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ .. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση