GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου η δίκη της Τιμοσένκο...

Η δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμόσενκο για φοροδιαφυγή και διαφθορά αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιε...

Η δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμόσενκο για φοροδιαφυγή και διαφθορά αναβλήθηκε για τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Ο δικαστής Κονσταντίν Σαντόφσκι ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη ακροαματική διαδικασία καθώς η Τιμόσενκο δεν ήταν δυνατόν να παραστεί λόγω της κακής κατάστασης της υγείας της, μεταδίδει το πρακτορείο Unian.
Μάλιστα, η δικάσιμος του Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί μέσω βιντεοδιάσκεψης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στην πρώην “Ηγερία” της Πορτοκαλί Επανάστασης να καταθέσει μέσα από την κλινική στην πόλη Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία, όπου νοσηλεύεται.
Σε δήλωσή του στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο συνήγορος της Τιμόσενκο Σέρχι Βλάσενκο τονίζει πως η πελάτισσά του απέρριψε ήδη τέσσερις προτάσεις να καταθέσει μέσω βιντεοδικάσκεψης και κατηγόρησε την έδρα, διότι παραγνωρίζει τις παραινέσεις διεθνούς ομάδας γιατρών να της παρασχεθεί τουλάχιστον μία δίμηνη περίοδος ανάρρωσης.
Η εισαγγελέας Μαρίνα Καπίνος από την πλευρά της τονίζει πως «εάν η Τιμόσενκο δεν συμφωνήσει για τη βιντεοδιάσκεψη, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε τη δίκη εάν η Τιμόσενκο δεν είναι παρούσα».
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Αμύνης Βαλέρι0 Ιβασένκο, πρώην στενός συνεργάτης της Τιμόσενκο, αποφυλακίστηκε σήμερα έπειτα από διετή κράτησή του στις φυλακές, καθώς το Εφετείο μείωσε την αρχική ποινή της 5ετούς φυλάκισής του για διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση