GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 24,3% του ΑΕΠ η παραοικονομία στην Ελλάδα!

Νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο φως στοιχεία – σοκ! Η «γκρίζα» οικονομία ...

Νέα Έκθεση της Κομισιόν για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο φως στοιχεία – σοκ!
Η «γκρίζα» οικονομία στην Ελλάδα συναγωνίζεται τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά φτώχειας.
Σύμφωνα με την εν λόγω Έκθεση, η παραοικονομία στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, δηλαδή στα περίπου 48 δισ ευρώ, έχοντας φτάσει βέβαια και στο 27,6% του ΑΕΠ το 2005, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 15,1%.
Η παραοικονομία στη Βουλγαρία βρίσκεται στο 32,3%, αλλά και στις πιο… πολιτισμένες χώρες όπως η Γερμανία η «γκρίζα» οικονομία περιορίζεται στο 13,7%, στη Γαλλία στο 11% και στην Ολλανδία η παραοικονομία υπολογίζεται στο 9,8%.
Κι επειδή η παραοικονομία πάει… παρέα και με τη «μαύρη» εργασία, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πραγματικά εξωφρενικά, καθώς η αδήλωτη εργασία υπολογίζεται από τη Κομισιόν στο 25% της απασχόλησης, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι μόλις 9,7%!!!
protothema.gr

3 σχόλια

  1. Και φυσικα ,ΦΥΣΙΚΩΤΑΤΑ ,εντος των προσεχων 5 ετων πρωθυπουργος της Ελλαδος θα γινει ο κ.Κασιδιαρης.
    "ο εθνικος σφαλιαρας" η και "εθνικος μπατσαδορος"..
    Ειμαι σιγουρος..

    Και αφηστε τα "ω πα πα " και τετοια.

    Χειροτερος απο το ηλιθιο βλακογιοργο της μαργκαρετ τσαντ ,που μας διορισαν "προτιπουργο" κατι πουστηδες, λεω χειροτερος..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ..

    Ουτε τωρα ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ.
    Αυτο το αθλιο σκατοπραμμα ΠΡΕΠΕΙ να ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ,ΤΩΡΑ και να σβηστει απο το χαρτη η αστεια σιχαμενη παρουσια του.
    Να μην ανεφερεται ουτε σαν εφιαλτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΝ

    44,3% είναι και οχι 24,3

    γι αυτο και ο πληθωρισμός κατω απο 5% δεν πεφτει μεσουσης της οικονομικής κρισης.

    Η ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ 55% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτο το 45% των λαμογιων εστησαν κυβερνηση του € δηθεν, για να μη σταματησει η ρεμουλα και η σπεκουλα και στον "ιδιωτικο" και στο δημοσιο που το κατατρωνε κοματικα λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση