GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοπυρπολήθηκε 26χρονη στο Θιβέτ

Μία 26χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Θιβέτ, αφού προηγουμένως φώναξε συνθήματα υπέρ της επιστ...

Μία 26χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε σήμερα στην αυτόνομη κινεζική περιοχή του Θιβέτ, αφού προηγουμένως φώναξε συνθήματα υπέρ της επιστροφής του Δαλάι Λάμα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων του λαού της περιοχής Free Tibet.
Η Ντολκάρ Κι προχώρησε στο διάβημα αυτό στο μοναστήρι Τσο, στο διοικητικό διαμέρισμα Κανλχ, μία περιοχή που το 2008 απετέλεσε θέατρο πολλαπλών διαδηλώσεων κατά του ελέγχου της από το Πεκίνο, τονίζει η ίδια οργάνωση από την έδρα της στο Λονδίνο.
Το σώμα της νεαρής Θιβετιανής αφότου παραδόθηκε στις φλόγες, νωρίς το απόγευμα, περιφρουρείται από βουδιστές μοναχούς του Τσο, προσθέτει η Free Tibet. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει το περιστατικό της νέας αυτοπυρπόλησης.
Πάνω από 50 Θιβετιανοί, στην πλειονότητά τους βουδιστές μοναχοί, έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν αποπειραθεί να το κάνουν από τον Μάρτιο του 2011 στις ζώνες της κινεζικής επικράτειας όπου πλειοψηφεί ο θιβετιανός πληθυσμός.
Αφγανιστάν: Δύο ξένοι στρατιωτικοί, οκτώ άμαχοι νεκροί σε διάφορες επιθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση