GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαλμάς: Επανεξετάζονται 300 φάρμακα

Επανέλεγχο σε 300 γενόσημα που κυκλοφορούν στη χώρα πριν το 1996, έχει ξεκινήσει ο ΕΟΦ, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας...


Επανέλεγχο σε 300 γενόσημα που κυκλοφορούν στη χώρα πριν το 1996, έχει ξεκινήσει ο ΕΟΦ, με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, προκειμένου να σταματήσουν οι αμφισβητήσεις των γιατρών για την ποιότητα των γενοσήμων.
Σχετικές δηλώσεις έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Τα γενόσημα φάρμακα είναι, στην πλειοψηφία τους, αξιόπιστα. Μετά το 1996 οι διαδικασίες εγκρίσεως φακέλων – φαρμάκων έχουν αλλάξει όλη την Ευρώπη και έχουν γίνει πιο αυστηροί οι κανόνες και οι προϋποθέσεις. Γιατί στην Ελλάδα, λοιπόν, υπήρχε όλη αυτή η αμφιβολία από την πλευρά των γιατρών;», σύμφωνα με το newsbomb.gr
Και πρόσθεσε: «υπάρχουν λίγα φάρμακα, περίπου 300 γενόσημα, των οποίων οι εγκρίσεις ελήφθησαν χωρίς βιοισοδυναμίες και μελέτες. Έχω δώσει εντολή εδώ και 15 μέρες στον Πρόεδρο του ΕΟΦ, τον κ. Τούντα, λέγοντας του ότι πρέπει να επανεξεταστούν οι φάκελοι των 300 αυτών σκευασμάτων που πήραν την άδεια πριν το 1996, ώστε όσα από αυτά βρεθούν ότι είναι βιοισοδύναμα με τα πρωτότυπα, αποτελεσματικά και έχουν πολύ καλό επίπεδο βιοδιαθεσιμότητας, να συνεχίσουν να κυκλοφορούν.

7 σχόλια

  1. Φωνάζουνε στην Ε.Ε: ΑΠΟΛΥΣΤΕ από το δημόσιο τους κομματικούς στρατούς 38 ετών!
    Απαντάμε εμείς: Δεν απολύεται κανείς! Εφεδρεία, Μετάταξη, Εθελούσια με αποζημίωση κτλ. κτλ.

    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τη Φοροδιαφυγή!
    Απαντάμε εμείς: Κάνουμε ελέγχους στα νησιά και η Φοροδιαφυγή ξεπερνάει το 75% επί του συνόλου των ελεγχόμενων επιχειρήσεων!!!

    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ στη διαφθορά!
    Απαντάμε εμείς: Χθές καταδικάστηκε εκείνη η προϊστάμενη που τα έπαιρνε κατά συρροή στη Θεσσαλονίκη σε τρεισήμισι χρόνια φυλακή, άσκησε έφεση κι αφέθηκε ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
    Για κατάσχεση περιουσίας ούτε λόγος!

    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: Ανοίξτε τα κλειστά επαγγέλματα!
    Απαντάμε εμείς: Εάν σπουδάσεις Φαρμακοποιός θέλεις κατόπιν 400.000 Ευρώ να πάρεις άδεια για Φαρμακείο ή θα πρέπει να κληρονομήσεις Φαρμακείο (παγκόσμια πρωτοτυπία)!!!

    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: Γιατί το ΙΚΑ σας χρειάζεται τόσα Δις ετησίως από τον προϋπολογισμό;
    Απαντάμε εμείς: Όχι μόνο αφήνουμε να εξαπατούνε σωρηδόν Έλληνες “μαϊμούδες” το ΙΚΑ αλλά φωνάζουμε και “ομογενείς” από Αλβανία, Ουζμπεκιστάν κτλ. για να διαλύσουνε και τον ΟΓΑ μετά το ΙΚΑ…

    Φωνάζουνε στην Ε.Ε: Σταματήστε το συνταξιοδοτικό σύστημα “πολυτελείας” με συνταξιούχους 40-45 ετών που δεν υπάρχει παγκοσμίος πουθενά αλλού!

    Απαντάμε εμείς:Δεν αγγίζουμε τα “δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αίμα” γιατί μετά δεν έχουμε πού να κρυφτούμε από τους μπραβους του ΠΑΜΕ και τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ…

    Κατά τα άλλα, μας φταίνε οι Φράγκοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε γαμήστε τους όλους να τελειώνουμε κορόιδα...Ρε κορόιδα που πάμε και αυτοκτονούμε μόνοι μας σαν ΗΛΊΘΙΟΙ.....

    (Τους έχω χεσμένους όλους, ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΈΓΩ ΕΓΩ ΠΙΟ ΘΑ ΚΌΨΩ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΚΌΨΩ , ΏΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΑ ΜΈΤΡΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΎ ΜΟΥ ΤΑ ΙΣΟΔΎΝΑΜΆ)

    υ.γ Δέστε το σαιτ υπάρχει κάποιο πρόβλημα; γιατί κάποιες στιγμές χάνονται όλα τα κείμενα και φαίνεται μόνο μια μπλε σελίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέπεμψε “SOS” για εφτά ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τους έδωσε διορία μέχρι τις 21 Αυγούστου, τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε θα αποφανθεί για το ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα και με ποιους όρους, να πάρουν μέρος σε αυτό.

    Έδωσαν στη δημοσιότητα τις ελλείψεις στους φακέλους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και των οποίων η τυχόν μη αδειοδότηση στις 21 Αυγούστου μπορεί να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα!

    Οι ΠΑΕ με τις μικρές ελλείψεις

    Μικρές είναι ελλείψεις στους φακέλους των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού που δεν έχουν καταθέσει εγγυητική επιστολή και κινδυνεύουν με πρόστιμο από πέντε έως 50.000 ευρώ, αλλά ακόμη κι αν δεν διευθετήσουν την εκκρεμότητα η παρουσία τους στο πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένη.

    Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Βέροια η οποία επιπρόσθετα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε. Πάντως από τη Βέροια έγινε γνωστό ότι αργότερα εστάλη η εγγυητική επιστολή, άρα υπάρχει ανοιχτό μόνο το θέμα του προϋπολογισμού.

    Οι πέντε ΠΑΕ που δεν έχουν φορολογική ενημερότητα

    Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πέντε ΠΑΕ οι οποίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και σε περίπτωση που το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει από αφαίρεση ΔΕΚΑ βαθμών και φτάνει έως τον ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ .

    Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ που ήταν γνωστές μέχρι σήμερα αλλά και ο Πανθρακικός.

    Με εξαίρεση την ΑΕΚ ,ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες δεν έχουν καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή.

    Κινδυνεύουν με αποβολή Κέρκυρα και Πλατανιάς!

    Σε ποιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κέρκυρα η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μετοχική της σύνθεση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στείλει προς έγκριση την μεταβίβαση του 30% των μετοχών σε φυσικό πρόσωπο το οποίο όμως δεν μπορεί από τα εισοδήματα που εμφανίζει να αποδείξει ότι μπορεί να αγοράσει τις μετοχές.( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΈΓΑ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το οποίο δυστυχώς θα έπρεπε να φέρει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην πόρτα παραγόντων και τον ομάδων πολύ σύντομα ) Αυτή η περίπτωση χαρακτηρίζεται ως «βαρεία» και η ποινή που προβλέπεται είναι η αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Ο δε Πλατανιάς, δεν έχει καταθέσει ούτε καν φάκελο!!!!!!!!!!!!!

    Αδειοδότηση από την ΕΕΑ έχουν πάρει οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ. και Skoda Ξάνθη.

    Γιατί να αρχίσει το πρωτάθλημα στην χώρα μας;

    Ποιοι είναι αυτοί που πάνε σε ομάδες ως πρόεδροι, παράγοντες; επενδύτες; δεν θα ήταν καλύτερα να περάσουν πρώτα από τον ΣΔΟΕ τα πόθεν έσχες τους και να κατατεθούν στο υπουργείο οικονομικών και εμπορίου να δούμε τι γόνατα έχουν;

    Αν αγαπάνε την ομάδα τους όπως λένε ΌΛΟΙ όμως με το ιδιώνυμο να κινδυνεύουν να τα χάσουν την περιούσια τους ΑΝ ΈΧΟΥΝ ...

    Δεν γίνεται κύριοι σε μια χώρα να κόβουν φάρμακα, υγεία, παιδεία, σύνταξης κ.ο.κ και να θέλουν κάποιοι να μην πληρώνουν ΤΊΠΟΤΑ γιατί; γιατί; δεν βάζουν τίποτα, άρα δεν έχουν να χάσουν ΤΊΠΟΤΑ..

    Μήπως όλα γίνονται για να κλέβουν κάποιοι τα λεφτά της UEFA; ονομάστε το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΙΑΔΑ να τελειώνουμε πια με όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΎΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΔΊΑ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΓΕΝΟΣΗΜΑ

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΕ.

    ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα που κυκλοφορουν απο το 1996 τι προβλημα να εχουν,αφου ειναι δοκιμασμενα αλλου ειναι η ουσια ....
    ποιος θα κλεισει τις καινουργιες
    συμφωνιες με Κινα,Μπαγκλαντες,Ινδια
    για την μαρμιτα αποκλειοντας τα
    προηγουμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ....πέτσινος Δόκτωρ μας φροντίζει. Για πολλά χαστούκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση