GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απίστευτο: Κάθε Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να διορίζει (στα κυρφά!) μέχρι 64 άτομα...

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση του "θεσμού" των μετακλητών στη Βουλή έφερε στην επιφάνεια και το εξής απίστευτο: Σύμφωνα με το...

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση του "θεσμού" των μετακλητών στη Βουλή έφερε στην επιφάνεια και το εξής απίστευτο: Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Κανονισμού στους πρώην Προέδρους της Βουλής διατίθενται οι αναγκαίοι χώροι στο Βουλευτήριο, καθώς και το αναγκαίο προσωπικό από τους οδηγούς οχημάτων και από τη φρουρά της Βουλής, ενώ με την ίδια διάταξη διατίθενται 2 αστυνομικοί από την Φρουρά της Βουλής στους πρώην αντιπροέδρους κυβερνήσεων και πρώην αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Όσον αφορά τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής, μπορεί να προσλαμβάνει κατά την απόλυτη κρίση του και κατά παρέκκλιση από τις γενικές και ειδικές διατάξεις και δίχως η απόφαση να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μέχρι και 64 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων μεταξύ αυτών και 8 δημοσιογράφων, μέλη μόνο των Ενώσεων Συντακτών Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δικαιούται  επίσης 12 μετακλητούς υπαλλήλους, οι αντιπρόεδροι της Βουλής 5, ενώ από 4 ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας της Βουλής.
Σύμφωνα με  υπολογισμούς ο συνολικός αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται να υπηρετούν στα γραφεία όλων των προαναφερθέντων περιπτώσεων, είναι περίπου 190, αν και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο αριθμός των προσλήψεων δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 110, ενώ στην παρούσα φάση έχουν διοριστεί περί τους 90 μετακλητούς.

2 σχόλια

  1. Μειώνουν το κόστος του «πράσινου» πιστοποιητικού

    Καταργούνται οι κατώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών και πλέον οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαπραγματεύονται πόσα θα δώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση