GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόβουν τις συντάξεις μέχρι τα 700 ευρώ

Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, στους οποί­ους θα κοπεί η μισή δεύτερη σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις...


Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι, στους οποί­ους θα κοπεί η μισή δεύτερη σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ και όλοι όσοι στόχευαν να βγουν σε πρόωρη – έστω και μειωμένη – σύνταξη (κυρίως εργαζόμενοι ΔΕΚΟ, μητέρες ανηλίκων) είναι οι μεγαλύτεροι χαμέ­νοι του πακέτου των μέτρων. Τα μέτρα δεν θίγουν τους συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη έως 700 ευρώ το μήνα.
Στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί περιλαμβάνε­ται το «μαχαίρι» στα επιδόματα που δίνονταν για πολιτικούς λόγους σε 200.000 ομογενείς, οι οποί­οι είχαν εγκατασταθεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμη και στο ΕΚΑΣ που καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους εφόσον εισπράττουν ενοίκια ή έχουν άλλα εισοδήματα.
Η πιο δραστική όμως παρέμβαση, που υποτίθε­ται πως δίνει «παράταση ζωής» τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία στο ασφαλιστικό σύστη­μα, είναι η πρόταση για αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 66 για άνδρες και γυναίκες με ελάχιστο χρόνο ασφά­λισης 20 χρόνια (6.000 ένσημα) και η κατάργηση όλων των διατάξεων που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης εξόδου στη σύνταξη σε εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και το Δημόσιο.
Τα σενάρια που προτείνουν οι υπουργοί Οικο­νομικών και Εργασίας είναι δύο: Ή να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας στα 66 τουλάχιστον χρόνια και να ανασταλεί έως το 2015 η απονομή κάθε πρό­ωρης σύνταξης ή, αν οι πολιτικοί αρχηγοί κρίνουν ότι δεν πρέπει να αυξηθεί το γενικό όριο ηλικίας πάνω από τα 65, να καταργηθούν διά νόμου από την 1η Ιανουαρίου 2013 όλες οι εξαιρέσεις και δυ­νατότητες συνταξιοδότησης κάτω των 65 ετών.
Προφανώς οι διατάξεις δεν θίγουν όσους εί­ναι ασφαλισμένοι προ του 1983 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση 35ετίας ή όλους όσοι ασφαλίστηκαν στη συνέχεια μέχρι το 1993 και συμπληρώνουν 37 χρόνια ασφάλισης.
Επίσης, δεν αλλάζουν οι διατάξεις για τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλ­ματα.
Οι νέες ρυθμίσεις θίγουν κυρίως τους εργαζό­μενους στις ΔΕΚΟ για τους οποίους τα όρια ηλικίας είναι χαμηλότερα από του ΙΚΑ (το πολύ 60ό έτος), τις μητέρες με ανήλικα παιδιά 52 ή 55 ετών, για τις οποίες ούτως ή άλλως αυξάνονται τα όρια ηλικί­ας από το 2013 με τον νόμο Κουτρουμάνη. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιες αλλαγές και σε ποιο βαθμό θα γίνουν παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτι­κό καθεστώς των ένστολων (στρατιωτικών, αστυ­νομικών, λιμενικών κ.ά.).
πηγή

1 σχόλιο

  1. Αγανακτησμένος17 Αυγ 2012, 7:54:00 μ.μ.

    Πρέπει να ντρέπονται οι πολιτικοί που χρεοκόπησαν την χώρα, δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη κανένας τους κλέφτης που έχουν φάει δις οι γύφτοι και συνεχίζουν. Ρε τομάρια, ρε γύφτοι μου κόβετε την σύνταξή μου που πλήρωνα για 40 χρόνια εισφορές. Οι βολευτές με 4 και 8 και 10 χρόνια ακόμη πρέπει να παίρνουν σύνταξη που θαρρώ ότι είναι κοντά στις 3.000 ευρώ ;
    Ντροπή σας ρε γύφτοι που χρεοκοπήσατε έναν λαό, ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση