GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γνωρίζουμε το 98% του DNA των ποντικών...

Η εξέλιξη συμβάλει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών σε ανθρώπινες ασθένειες. Το 98% του DNA των ποντικών είναι πλέον στην διάθεση των επιστημόνω...

Η εξέλιξη συμβάλει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών σε ανθρώπινες ασθένειες.
Το 98% του DNA των ποντικών είναι πλέον στην διάθεση των επιστημόνων εξέλιξη που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών σε ανθρώπινες ασθένειες.
Λονδίνο.
Διεθνής ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το 98% του γονιδιώματος των ποντικών. Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική αφού το γονιδίωμα των ποντικών θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα «κλειδιά» για την κατανόηση του πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα γονίδια και το πώς τα γονίδια εμπλέκονται στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Τον συντονισμό των επιστημόνων είχε το κέντρο γονιδιακών ερευνών Wellcome Trust Sanger Institute στη Βρετανία.
«Επενδύοντας σε μεγάλες και συνδυασμένες ερευνητικές προσπάθειες καταφέραμε τελικά να είμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την πλήρη αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του ποντικού. Ο χάρτης του DNA του ποντικού θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε περιοχές και γονίδια που παρουσιάζουν ομοιότητες με εκείνες του ανθρώπου» ο Σάιμον Γκρέγκορι, του Wellcome Trust Sanger Institute που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση