GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραδέχτηκε την ενοχή της η Γκου Καϊλάι...

Η σύζυγος του ως πρότινος ισχυρού κινέζου πολιτικού Μπο Σιλάι, η Γκου Καϊλάι, παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για την «τραγωδία» του θανάτου του β...

Η σύζυγος του ως πρότινος ισχυρού κινέζου πολιτικού Μπο Σιλάι, η Γκου Καϊλάι, παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για την «τραγωδία» του θανάτου του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, όπως αναφέρει το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
«Η τραγωδία αυτή έπληξε όχι μόνο την οικογένεια του Νιλ, αλλά και πολλές άλλες» ανέφερε η Γκου, που απέδωσε τη συμπεριφορά της στην διανοητική της κατάρρευση διότι θεωρούσε ότι ο γιος της κινδύνευε, ενώ επισήμανε πως θα αποδεχθεί και θα αντιμετωπίσει ήρεμα οποιαδήποτε ποινή της επιβληθεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα η Γκου Καϊλάι ζήτησε μια «δίκαιη απόφαση».
Νωρίτερα, τέσσερις αξιωματικοί της κινεζικής αστυνομίας που δικάζονται επίσης για την ίδια υπόθεση παραδέχθηκαν ότι προσπάθησαν να προστατεύσουν τη σύζυγο του ως πρότινος ισχυρού πολιτικού Μπο Σιλάι από την έρευνα για την δολοφονία του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.
Η ανακοίνωση, που έγινε μετά από μια 11ωρη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο παρουσιάστηκαν οι αστυνομικοί –και στο οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος σε μη-κρατικά ΜΜΕ– επιβεβαιώνει επίσημα για πρώτη φορά ότι έγινε μια προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του Χέιγουντ.
Οι υποθέσεις αυτές μοιάζει να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τον Μπο, ο οποίος αμφισβητούσε από τα αριστερά την κινεζική ηγεσία και φερόταν ως υποψήφιος για μια θέση στην ηγεσία της Κίνας, η νέα σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με δικαστική πηγή, παραποιώντας καταθέσεις, αποκρύπτοντας αποδεικτικά στοιχεία και με άλλα μέσα συγκάλυψαν το γεγονός ότι η Γκου βρισκόταν στο σημείο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ενώ κατά την ίδια πηγή, ο ένας εξ αυτών ήταν στενός φίλος της οικογένειας Μπο.
Οι αποφάσεις για τις δύο δίκες αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση