GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλειδώνουν σήμερα και αύριο τα μέτρα

Σήμερα το απόγευμα συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη Κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να αποκρυσταλλώνουν το πλαίσιο τ...

Σήμερα το απόγευμα συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη Κυβέρνηση συνεργασίας προκειμένου να αποκρυσταλλώνουν το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής την επομένης διετίας, ενώ θα ακολουθήσει και αύριο νέα συνάντηση με το ίδιο περιεχόμενο.
Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να έλθει σε συμφωνία με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όσον αφορά τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας θα ενημερώσουν τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη για τον πρώτο κύκλό συζητήσεων με την τρόικα που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι.
Αν και όλα τα σενάρια περικοπών παραμένουν επί του παρόντος στο τραπέζι, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν το τελευταίο λόγο για μέτρα που αγγίζουν συνταξιούχους και μισθωτούς όπως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 έτη, η μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ, η κατάργηση του υπολοίπου 13ης – 14ης σύνταξης, η μείωση των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ από το πρώτο ευρώ και η κατάργηση του υπολοίπου 13ου – 14ου μισθού στο Δημόσιο.
Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα πρέπει να κλείσουν τα ισοδύναμα μέτρα του προϋπολογισμού 2012 και οι περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να καταλήξει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, σε επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ, σε εφαρμογή του κανόνα 1 πρόσληψη προς 10 αποχωρήσεις, στην κατάργηση εκατοντάδων δημοτικών επιχειρήσεων, σε κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων, στο κλείσιμο ΤΕΙ και ΑΕΙ, κ.α…

2 σχόλια

  1. Ο πρώην ΠΑ$$ΟΚος και νυν £ΥΡΙΖΑίος Πανταλάκης της ΑΤΕ είναι αυτός που έβγαλε τα 8 μύρια έξω- Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έχει να πει;
    Ο Λαφαζάνης έχει να μας πει κάτι;

    Μούγγα έτσι;

    Λογικό αφού η γυναίκα του ήταν βολεμένη και δεν πήγαινε στη δουλειά της ενώ πληρωνόταν κανονικά...

    Και μετά έχεις τους πατριώτες του κώλου και λένε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το πάρτυ...
    Ρε ούστ λαμόγια!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Να γιατί φωνάζει ο Λαφαζάνης:
    Αργόμισθη στην ΑΤΕ η γυναίκα του..

    Ή κ. Διαλετή Φρύνη, είναι η γυναίκα του γνωστού δραχμολάγνου Λαφαζάνη. Η κυρία είναι κρατικοδίαιτη και πληρώνεται από την ΑΤΕ δηλ. από ΕΜΑΣ τους μαλάκ@@!
    Σαν αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων της ΑΤΕ είναι..."απαλλαγμένη εργασίας" και ενώ εμείς την πληρώνουμε αυτή ξύνεται. Εκτός αυτού η κυρία είναι και στο ΔΣ του ταμείου υγείας των υπαλλήλων της ΑΤΕ..
    δηλ. τα παίρνει και από εκεί...

    Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει
    ο Λαφαζάνης;

    Γιατί η κυρία μπορεί να χρειαστεί να δουλέψει τώρα που θα πάει στην Πειραιώς καθώς οι θέσεις των κηφήνων εκεί είναι λίγες και πιασμένες..

    Τελικά δεν υπάρχει "δημοκράτης" που να μην είναι βολεμένος στο δημόσιο και να αργομισθεί.
    Τα προηγούμενα χρόνια είχαν βρει τη συνταγή και έτρωγαν χωρίς να κουράζονται με τα τετριμένα (εργασία κλπ) ώστε ξεκούραστοι να φροντίζουν για το καλό του συνόλου και να σώζουν εμάς τους υπολοίπους που είμασταν ανίκανοι να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας.

    Κατά τα λοιπά ακόμη φωνάζουν για το "κράτος της καταραμένης δεξιάς" αν και όλοι σχεδόν οι αργόμισθοι ανήκουν στις "δημοκρατικές δυνάμεις".

    Δεν υπάρχει αριστερός που δεν τρώει από το Δημόσιο, αυτός ή στενός συγγενής του Α βαθμού... Διαπιστωμένο πανεύκολα στην πράξη από όποιον έχει όρεξη να κάνει 2-3 ερωτήσεις στους γύρω του...

    Όλα τα άλλα είναι π@π@ριές...

    ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ 'αριστερους'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙΑ ...ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση