GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρούτσης: Θα τελειώσουμε ουσιαστικά το ζήτημα των παράνομων συντάξεων

Αποφασισμένος να δώσει τέλος στην παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Β...


Αποφασισμένος να δώσει τέλος στην παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση το προσεχές διάστημα.
«Θα τελειώσουμε ουσιαστικά το ζήτημα των παράνομων συντάξεων, με μία απλή νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει μεταρρυθμιστικά στον τομέα αυτό και να λύσει προβλήματα», δήλωσε βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο, όπου επισκέφθηκε τον
αντιεισαγγελέα, Αθανάσιο Κατσιρόδη,στον οποίο και παρέδωσε ένα ογκωδέστατο φάκελο με περιπτώσεις παράνομων συντάξεων και επιδομάτων.
Ο υπουργός κάλεσε μάλιστα όλους όσους λαμβάνουν παράτυπα προνοιακά επιδόματα και συντάξεις να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες και να το δηλώσουν και να αρχίσουν να επιστρέφουν τα χρήματα, προκείμενου να τύχουν ήπιας μεταχείρισης, διαφορετικά, όπως είπε «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει πάνω τους και θα είναι βαρύς».
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι, στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα ανακοινώσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο, από 01.01.2013, δεν θα υπάρξει ξανά παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης.
Ακόμα, αναφέρθηκε στις σκανδαλώδεις περιπτώσεις στη Ζάκυνθο όπου δεκάδες δήθεν τυφλοί λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη ενώ διαθέτουν άδεια οδήγησης, αλλά και σε συνταξιούχους του ΟΓΑ, προερχόμενους από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., Τουρκία και Αίγυπτο, που δεν πήγαν να απογραφούν και ανακοίνωσε τη διακοπή της σύνταξής τους από 1η Σεπτεμβρίου.
«Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουν εντοπιστεί άπαντες. Αυτοί που συλλαμβάνονται, οποιαδήποτε συμμετοχή κι αν έχουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, θα υποστούν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης», είπε ο υπουργός αναφερόμενος όχι μόνο σε όσους παίρνουν παράνομα επιδόματα αλλά και σε υπαλλήλους, γιατρούς και όποιον άλλον συμμετέχει στις διαδικασίες συνταξιοδότησης.
«Δεν είναι δυνατόν, ενόψει της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και των δύσκολων μέτρων, που αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σε επίπεδο συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, να ανέχεται ο έντιμος Έλληνας φορολογούμενος και συνταξιούχος να αιμορραγούν τα ασφαλιστικά ταμεία με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε ο Γ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση