GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έσφαξαν επταμελή οικογένεια στο Μεξικό...

Μια επταμελής οικογένεια, περιλαμβανομένων τριών παιδιών 9, 7 και 3 ετών, βρέθηκε δολοφονημένη με κομμένους τους λαιμούς σε ένα αγρόκτημα κο...

Μια επταμελής οικογένεια, περιλαμβανομένων τριών παιδιών 9, 7 και 3 ετών, βρέθηκε δολοφονημένη με κομμένους τους λαιμούς σε ένα αγρόκτημα κοντά στην Βερακρούς.
Οι σοροί βρέθηκαν αφού γείτονες κατήγγειλαν ότι αναδιδόταν μια φρικτή οσμή από το σπίτι, έξω από την πόλη Μάνλιο Φάμπιο Αλταμιράνο, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Το στάδιο της αποσύνθεσης στο οποίο βρίσκονταν τα πτώματα έδειξε ότι τα θύματα είχαν δολοφονηθεί τουλάχιστον 72 ώρες προτού να βρεθούν.
Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από μια εβδομάδα που σφαγιάζεται μια οικογένεια από φερόμενους ως εκτελεστές των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Την 8η Αυγούστου ένοπλοι εκτέλεσαν μια πενταμελή οικογένεια στο Ακαπούλκο, πόλη-θέρετρο στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό.
Πάνω από 55.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ενέργειες που αποδίδονται στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος οι οποίες δρουν στο Μεξικό αφότου ο απερχόμενος πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Δεκέμβριο του 2006.
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε μια ακόμα έξαρση της βίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Ο Έντγκαρ Μοράλες, εκλεγμένος δήμαρχος της Ματεουάλα στις εκλογές της 1ης Ιουλίου, και ο διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα σε ένα όχημα το πρωί της Κυριακής στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, ενώ την Πέμπτη ανακαλύφθηκαν 14 σοροί μέσα σε ένα άλλο όχημα έξω από την ομώνυμη πρωτεύουσα και το Σάββατο άλλες 12 σοροί στη γειτονική πολιτεία Σακατέκας. Στην πολιτεία Μιτσοακάν την Παρασκευή άνδρες του ομοσπονδιακού στρατού σκότωσαν πέντε υπόπτους ως μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση