GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά η καταγραφή ζημιών από τη φωτιά στην Αρκαδία...

Δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις 35.000 στρεμμάτων κατέστρεψε η πυρκαγιά στην Αρκαδιά, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις της Περιφέρειας...


Δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις 35.000 στρεμμάτων κατέστρεψε η πυρκαγιά στην Αρκαδιά, σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις της Περιφέρειας, ενώ στην περιοχή ξεκίνησε τη Δευτέρα η καταγραφή των ζημιών για γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, κτίρια και υποδομές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, τα πρώτα συνεργεία καταγραφής των ζημιών είναι αυτά του ΕΛΓΑ, που βρέθηκαν τη Δευτέρα στα χωριά Ανεμοδούρι και Ρούτσι και θα συνεχίσουν το έργο της καταγραφής και στα υπόλοιπα χωριά για όσες ζημιές αφορούν γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ξεκίνησε η διαδικασία ενίσχυσης των πληγέντων με τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, ύψους 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό.
Κλιμάκιο της υπηρεσίας αντισεισμικού σχεδιασμού (ΥΑΣ) αναμένεται να επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή της επόμενες ημέρες, για έλεγχο και καταγραφή των κτιρίων που υπέστησαν ζημιά από τη φωτιά.
Παράλληλα, τη Δευτέρα καθορίστηκαν οι επιτροπές με μηχανικούς της περιφέρειας και από αύριο δύο συνεργεία θα ξεκινήσουν καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές, κυρίως σε δρόμους, γεφύρια και πρανή χειμάρρων και ποταμών, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, καθώς και παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όπου αυτή κριθεί αναγκαία.
Επιπλέον, συγκροτήθηκε από το τμήμα Εμπορίου, επιτροπή που θα κάνει καταγραφή των πληγεισών από την φωτιά επιχειρήσεων, όπως ελαιοτριβεία και τυροκομεία, ενώ από τον δήμο Μεγαλόπολης έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, για παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας υπογράμμισε πως άμεσα πρέπει να ξεκινήσει αναδάσωση και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η υγεία του 60χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με εγκαύματα από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση