GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός ήταν ο Φιλίπ Μπουγκαλσκί...

Η απώλεια του Φιλίπ Μπουγκαλσκί είναι μεγάλη. Ηταν ο πρώτος οδηγός που κέρδισε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλι με αυτοκίνητο Citroen...

Η απώλεια του Φιλίπ Μπουγκαλσκί είναι μεγάλη. Ηταν ο πρώτος οδηγός που κέρδισε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλι με αυτοκίνητο Citroen και εκείνος που ουσιαστικά εξέλιξε αρχικά το δικίνητο αγωνιστικό Citroen Xsara με την τετρακίνητη έκδοση του οποίου μετέπειτα μεγαλούργησε ο Λεμπ, ο οποίος συνέχισε να παίρνει τίτλους με το Citroen C4 και τώρα με το Citroen DS3.
Ο πρόωρος θάνατος του Φιλίπ, σε ηλικία μόλις 49 ετών, δεν συνέβη σε αγωνιστικό περιστατικό, αλλά επήλθε όταν έπεσε από δέντρο στην αυλή του σπιτιού του. Ο Γάλλος, γεννημένος στην πόλη Vichy, ήταν εργοστασιακός οδηγός της Citroen από το 1998 – 2003 και παρέμεινε πάντα μέλος της ομάδας, ως δοκιμαστής αλλά και ως οδηγός shakedown για τα νέα αυτοκίνητα προτού αυτά ριχτούν στη μάχη του αγώνα, την επόμενη μέρα.
«Έχουμε μόλις χάσει ένα άτομα από την οικογένειά μας και η θλίψη μας είναι στο ίδιο επίπεδο που μας έφθασε ο Φιλίπ: τεράστια. Ήταν πάντα σε καλή διάθεση και αγάπησε τη ζωή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Αυτό κάνει τον ξαφνικό θάνατό του ακόμα πιο συγκλονιστικό, και πάνω απ ‘ όλα οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά του», ανέφερε ο Υβ Ματόν, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Citroen.
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος έμαθε πολλά κοντά στον Μπουγκαλσκί, επισήμανε: «Αισθάνομαι πολύ αναστατωμένος από αυτή την τραγική είδηση. Έχουμε χάσει κάποιον που ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστός. Πέρα από τον άψογο επαγγελματισμό και το ταλέντο του, θα θυμάμαι πάντα τις ανθρώπινες αξίες του. Ο “Bug”, ήταν ένα άτομο με τεράστιο πνεύμα, ο οποίος είχε το χρόνο και τη ζεστασιά για όλους. Θα λείψει από όλους μας.»
Έχοντας κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο του στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο “Le Petit Bug» («O Μικρός Μπουγκ») γρήγορα έγινε ένα από τα λαμπρότερα ανερχόμενα γαλλικά αστέρια των ράλι. Με το όνομά του να καθιερώνεται αμέσως, εντάχθηκε στη Citroen Sport στο τέλος του 1997. Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της στο πρόγραμμα εξέλιξης για το δικίνητο Car Kit Xsara, κερδίζοντας αμέσως με αυτό, δύο γαλλικούς τίτλους πρωταθλήματος το 1998 και το 1999. Μάλιστα, η σεζόν 1999 χαρακτηρίστηκε και από δύο νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στην Καταλονία και στην Κορσική.
Αυτοί οι θρίαμβοι, ήταν θεμελιώδους σημασίας για την απόφαση της Citroen να συμμετάσχει στη μεγαλύτερη κατηγορία των υπερτροφοδοτούμενων αυτοκινήτων WRC με τετρακίνηση, με τα γνωστά στη συνέχεια αποτελέσματα και τους τίτλους σε οδηγούς (8 σερί ο Λεμπ – όλους με Citroen – 2004-2011) και κατασκευαστές (7 πρωταθλήματα – 2003-2005, 2008-2011).
Από το 2000 η ομάδα ξεκίνησε την εξέλιξη της Xsara Τ4, γεγονός που επέτρεψε στον οδηγό της (Μπουγκαλσκί) να διεκδικήσει τον τρίτο διαδοχικό γαλλικό τίτλο πρωταθλήματος. Το 2001, η Citroen ξεκίνησε την πρώτη της δοκιμαστική χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τέσσερις αγώνες. Ο Φιλίπ ήταν ο πρώτος οδηγός που πήρε βαθμό με την Xsara WRC (στο Ράλι Ακρόπολις) και ενήργησε ως μέντορας για τον Σεμπαστιάν Λεμπ, τον μελλοντικό πρωταθλητή που έκανε το ντεμπούτο του με αυτό το αυτοκίνητο στο ράλι Σαν Ρέμο.
Ο Φιλίπ ήταν μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Citroen στο WRC, τρέχοντας στα ασφάλτινα ράλι των επόμενων αγωνιστικών περιόδων, πριν βάλει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα στα τέλη του 2003. Ωστόσο το πάθος του παρέμεινε αμείωτο, καθώς μοίραζε το χρόνο του μεταξύ των αλόγων του, να τρέχει με την ομάδα Automeca, και να έχει το ρόλο ως οδηγός δοκιμών της Citroen Racing.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση