GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Μάχη με τις φλόγες στη Σικελία

Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα – Εχασε τη ζωή του δασοπυροσβέστης   Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Σικελία, με την ...

Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα – Εχασε τη ζωή του δασοπυροσβέστης
 
Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Σικελία, με την κατάσταση να είναι πιο κρίσιμη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του νησιού, το Παλέρμο.
Ανδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα εδώ και πάνω από 48 ώρες στις περιοχές Αλτοφόντε Τζεράτσι, Καστελμπουόνο και Σάντα Κριστίνα Τζέλα.
Ενας δασοπυροσβέστης έχασε την ζωή του όταν επιστρέφοντας σε περιοχή όπου θεωρούσε ότι η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί σημειώθηκε ξαφνική αναζωπύρωση και εγκλωβίστηκε στις φλόγες.
Οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν παρά τις συνεχείς προσπάθειες να πλησιάσουν με ελικόπτερο.
Κοντά στην πόλη Τράπανι, μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ριζέρβα Ντέλο Τζίνγκρο ανάγκασε τις Αρχές να απομακρύνουν 900 τουρίστες από την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενούσε.
Ενας άλλος άνδρας της δασικής υπηρεσίας τραυματίστηκε στη διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης έξω από τη Μεσίνα, ενώ ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση στις παρυφές του ηφαίστειου Αίτνα, στην περιοχή Λίνγκουα Γκλόσα.
Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος Σιρόκο, αλλά και οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση