GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η εφεδρεία δεν υπήρχε στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων..."

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη συναντήθηκε ο αντίστοιχος εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Ντόλιος προκειμένου ν...

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη συναντήθηκε ο αντίστοιχος εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  Γιώργος Ντόλιος προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Οπως διαπιστώθηκε, τηρείται το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των υπουργείων, των εποπτευόμενων από αυτά φορέων, των δομών και των οργανικών τους μονάδων. Η αξιολόγηση αυτή θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2012 έτσι ώστε να εκδοθούν τα νέα οργανογράμματα (Οργανισμοί), μέχρι το τέλος του έτους.
Οσον αφορά στο προσωπικό, έχει προγραμματιστεί αξιολόγηση για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Το χρονοδιάγραμμα είναι εναρμονισμένο με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κόμματων. Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε και για τον σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.
Σε σχέση με το πακέτο των εξοικονομήσεων των 11,5 δισ. ευρώ, επισημαίνεται ότι το ποσό που αντιστοιχεί στη συμβολή της διοικητικής μεταρρύθμισης βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση. Τα σχετικά ποσά αφορούν άλλωστε όχι μόνο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και τα επιμέρους υπουργεία και δεν πρέπει να υπολογίζονται δυο φορές.
Επίσης, ο κ. Ντόλιος εκτίμησε ότι οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου έχουν ήδη περιοριστεί σε πολύ υψηλά ποσοστά κατά τα έτη 2010 και 2011. Επιπλέον, στη δεύτερη αυτή συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας για το οποίο ο ίδιος είπε ότι «όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ισχύει απολύτως η προεκλογική δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας» συνέχισε και συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει να επιδεινώνεται το κλίμα ανασφάλειας στους δημόσιους υπαλλήλους σε μια περίοδο που τους καλούμε να συνδράμουν την προσπάθεια της διοικητικής αναδιάρθρωσης του Δημόσιου τομέα».
Στη συνέχεια ο κ. Ντόλιος ανέφερε ότι «η προηγουμένη εμπειρία δεν παρήγαγε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ συγχρόνως οδήγησε στην έξοδο πολύτιμα στελέχη του Δημοσίου χωρίς σοβαρό δημοσιονομικό όφελος» και πρόσθεσε: «Η μείωση του προσωπικού μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και την συνεπή εφαρμογή του αυστηρού περιορισμού νέων προσλήψεων».
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντόλιος επισήμανε ότι για να υιοθετηθεί το μέτρο, απαιτείται αλλαγή της Προγραμματικής Συμφωνίας.

1 σχόλιο

  1. ΑΠ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ


    ΤΩΡΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΡΕΛΙΤΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση