GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεκτρονικός έλεγχος ανασφάλιστων οχημάτων

Εντός του φθινοπώρου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Ο η...


Εντός του φθινοπώρου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.
Ο ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων θα γίνει κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.).
Θα υπάρξει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).
Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

8 σχόλια

  1. Παράνομο και Αντισυνταγματικό!
    Ασφαλίζεται η χρήση του οχήματος και όχι η κατοχή του. Γι΄αυτόν τον λόγο όταν παραδίδονται οι πινακίδες του οχήματος παύει και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
    Υπάρχουν κάτοχοι οι οποίοι λόγω καιρικών συνθηκών είναι υποχρεωμένοι να έχουν δύο οχήματα και κινούνται μισό χρόνο με το ένα και μισό χρόνο με το άλλο, κάτοχοι αυτοκινούμενων τροχόσπιτων που τα κινούν δυό-τρείς εβδομάδες το καλοκαίρι, κάτοχοι που λόγω ασθένειας δεν θα κινήσουν το όχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, εργαζόμενοι σε εποχιακές εργασίες που μετακινούνται με το όχημα τους από και προς την εργασία τους μόνο τους μήνες που εργάζονται, φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι κάτοχοι οχήματος που το χρησιμοποιούν ένα μήνα το καλοκαίρι που θα έρθουν στην Ελλάδα, όπως επίσης και οικονομικοί μετανάστες που θα χρησιμοποιήσουν το όχημα τους στην άδεια λίγων ημερών που παίρνουν από την εργασία τους και επιστρέφουν στην πατρίδα τους, και βεβαίως πολλοί οι οποίοι για οικονομικούς λόγους δεν είναι σε θέση να προμηθευτούν τα καύσιμα για το όχημα που αραχνιάζει στο γκαράζ προσμένοντας τις καλύτερες μέρες που τους έχουν υποσχεθεί οι πολιτικοί που τους ανέδειξαν με την ψήφο τους να κυβερνήσουν.
    Αρκετά ταίσαμε με το βιός μας και ποτίσαμε με τον ιδρώτα μας τα οικονομικά παράσιτα που ονομάζονται τραπεζίτες και ασφαλιστές, αρκετά πληρώσαμε για τον αέρα που μας πουλάνε, για τις μηδαμινές τους υπηρεσίες. Οφείλουμε να αντιδράσουμε σε κάθε ληστρική απόφαση σε κάθε αντισυνταγματικό νομοθέτημα όπως το συγκεκριμένο που ευνοεί σκανδαλοδώς τους λίγους κηφήνες σε βάρος όλης της κυψέλης που σήμερα λιμοκτονεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .

    ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ.
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ .

    ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΟΧΗ!!!
    ΑΛΩΣΤΕ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑ !!!!!!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ;

    ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΣΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ; ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ; ΑΠΛΑ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΡΟΊΔΑ. Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΠΛΑ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ "ΕΡΓΟ". ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΡΕΣΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. Το κράτος παίρνει μπροστά: Έρχεται ηλεκτρονικός έλεγχος κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων και πρόστιμα.

    Εντός του φθινοπώρου εκτιμά η ασφαλιστική αγορά ότι η κυβέρνηση θα «στριμώξει» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων να πληρώσουν πρόστιμο και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

    Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.). Δηλαδή θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9.45
    Η ανάρτηση δεν αναφέρεται στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά στα ασφαλιστήρια συμβόλαια και σε κάθε περίπτωση σε μία δημοκρατική χώρα πρέσες ΔΕΝ υπάρχουν όπως επίσης η πληρωμή δεν είναι ζήτημα αν "γουστάρει" ο πολίτης ή όχι, αλλά ορίζεται από την ανταπόδοση της υπηρεσίας που λαμβάνει. Και για ένα όχημα που βρίσκεται για μήνες ολόκληρους ακινητοποιημένο στο γκαράζ δεν υπάρχει υπηρεσία που παρέχεται από την ασφαλιστική {ανώνυμη και πολυεθνική) εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η μεγαλύτερη πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, και βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε σε όλα τα κανάλια ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει τέτοιο ύψος κέρδους αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    Άχρηστοι και επικίνδυνοι όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας, τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Ρε ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και οποιανού του αρέσει και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί κανείς γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!

    Ρε σεις ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ έχετε σκεφτεί πόσοι και πόσοι ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ σας λένε από τα βάθη της καρδιάς τους, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΑΖΕΨΕΙ?

    ΠΡΈΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 21 Αυγ 2012 10:15:00 μ.μ.


    ΦΤΑΝΕΙ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ

    ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 21 Αυγ 2012 9:47:00 μ.μ.

    Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΟΣΑ ΥΠΟΘΕΤΑ ΚΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση