GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και συνεχίζουν ακάθεκτοι προς την καταστροφή...

Πολλά έχουν γραφεί κι ειπωθεί κατά καιρούς για την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στην χώρα μας καθώς και για το δημογραφικό πρόβλημα πο...


Πολλά έχουν γραφεί κι ειπωθεί κατά καιρούς για την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στην χώρα μας καθώς και για το δημογραφικό πρόβλημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αυτήν.
Εκατοντάδες οι μελέτες, οι συσκέψεις, οι κατά καιρούς αποφάσεις αλλά το πρόβλημα παραμένει πρόβλημα.
Με την άνευ ουδεμίας σοβαρής σχεδιάσεως απόφαση, του τότε υπουργού Μεϊμαράκη περί μειώσεως της θητείας στο εννεάμηνο, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, άδειασαν κυριολεκτικώς τα στρατόπεδα από οπλίτες με αποτέλεσμα την δραματική κατάσταση της λειτουργίας τους – αλλά ποιος νοιάστηκε γι’ αυτό; - κατάσταση που συνέχισαν και οι υπουργοί που ήλθαν ως διάδοχοί του.
Είναι γεγονός ότι επί πολλά έτη επικράτησε θητεία 24 μηνών και κατά καιρούς περισσότερη, μέχρι που άρχισε σταδιακά η μείωσή της για να φτάσουμε στους εννέα μήνες, ενώ μείωση πάντα σταθερή σε άρρενες πολίτες παρουσίαζε και παρουσιάζει συνεχώς επιδεινούμενο το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Προς αντιστάθμισμα ετούτης της μειώσεως, οι πονηροί πολιτικοί ταγοί μας, σκέφθηκαν τρόπους ώστε να λαμβάνουν ψήφους που τις πλήρωνε το κοινωνικό σύνολο αδιαφορώντας για την διόγκωση των οικονομικών βαρών. Και έτσι δημιούργησαν τους επαγγελματίες οπλίτες, ένας αποτυχημένος και πανάκριβος θεσμός εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και ειδικοτήτων και… επήλθε το χάος….
Οι πολιτικοί διόριζαν αβέρτα κομματικούς υποστηρικτές και κάθε καρυδιάς καρύδι, ικανοποιώντας τα αιτήματα της πελατείας...
τους. Δημιούργησαν νόμους για την προστασία των εκλεκτών τους και έτσι η διοίκησή τους άρχισε να γίνεται δύσκαμπτός και προβληματική. Όσο για την απόδοσή τους, οι κατά καιρούς διοικητές τους, έχουν τις χειρότερες εντυπώσεις.
Ένας θεσμός πανάκριβος για την προβληματική και μικρή Ελλάδα, που τον εφεύραν οι πολιτικοί για την επιβίωσή τους, ένας αποτυχημένος και διαλυτικός θεσμός, μία βόμβα άνομων απαιτήσεων και αισχρής κομματικής συναλλαγής.
Προσφάτως ακούσαμε περί αυξήσεως της στρατιωτικής θητείας κατά τρείς μήνες. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα μιάς κάποιας μειώσεως των επαγγελματιών οπλιτών με συνέπεια κάποιας οικονομικής ανακουφίσεως. Αλλά φεύ ο αρμόδιος υπουργός Παναγιωτόπουλος την πήρε πίσω αμέσως προφανώς δεχόμενος πιέσεις πανταχόθεν και από τους γονείς για να μην υπηρετήσει ο κανακάρης λίγο περισσότερο αλλά και από τους κομματικούς για τους ψηφοφόρους τους.
Συνεπώς το στράτευμα βαίνει και θα βαίνει από το κακό στο χειρότερο με τεράστιες συνέπειες για την Εθνική άμυνα, εφόσον οι πολιτικοί ξερόλες δεν εισακούον τις εισηγήσεις των επαϊόντων στρατιωτικών, αλλά σχεδιάζουν οι ίδιοι αυθαίρετα με βάση το κομματικό κέρδος αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κάτι που έκαναν μέχρι σήμερα. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι προς την καταστροφή…..    http://syndesmos71.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4761.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση