GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσκληση του Ιρανού προέδρου σε έκτακτη ισλαμική σύνοδο...

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δέχθηκε επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει σε μια έκτακτη ισλαμική σύνοδο την οποία συγκάλεσε η Σαου...

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δέχθηκε επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχει σε μια έκτακτη ισλαμική σύνοδο την οποία συγκάλεσε η Σαουδική Αραβία για τα μέσα Αυγούστου στην ιερή πόλη της Μέκκας, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Η έγγραφη πρόσκληση δόθηκε σε έναν αξιωματούχο της ιρανικής προεδρίας από τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Τεχεράνη Μοχάμεντ μπιν Άμπας αλ Κάλαμπι.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων δεν είναι καλές, αναφέρει το ΑΜΠΕ, καθώς η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν, μεταξύ άλλων, ότι υποστηρίζει το κίνημα αμφισβήτησης της σιιτικής μειονότητας στο έδαφός της.
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα συγκάλεσε στις 22 Ιουλίου μια έκτακτη ισλαμική σύνοδο για τα μέσα Αυγούστου στη Μέκκα με στόχο να αντιμετωπιστούν οι «κίνδυνοι εξεγέρσεων» στις μουσουλμανικές χώρες.
Ο ίδιος είχε εκφράσει την ελπίδα ότι αυτή η σύνοδος θα συμβάλει στο να «ενωθούν» οι μουσουλμάνοι, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος, ούτε για την ημερήσια διάταξή της.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση