GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΦΩΤΟ: Ποιος διεθνής κολοσσός αποσύρει την θυγατρική του από την Ελλάδα;

Τα μαζεύει και... φεύγει από τη χώρα μας η θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού...

Τα μαζεύει και... φεύγει από τη χώρα μας η θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού..."Sony Pictures Entertainment", η οποία θα έχει αποχωρήσει μέχρι το τέλος του 2012.
Η φυγή της μεγάλης αυτής επιχείρησης από την Ελλάδα σημαίνει εξώθηση στην ανεργία για το προσωπικό της, καθώς ήδη ''τρέχει'' πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της εταιρείας αρκεί να αναφερθεί πως διακινούσε στη χώρα μας παραγωγές της μητρικής Sony Pictures, της Universal Pictures, αλλά και της Walt Disney Studios.
Σύμφωνα μάλιστα με τον "Capital", η Sony Pictures Home Entertainment ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ξένη επιχείρηση στον τομέα της διανομής κινηματογραφικών παραγωγών και ταινιών DVD.
Την απόφαση για κλείσιμο της Sony Pictures Entertainment Hellas, με ταυτόχρονη εκχώρηση των δικαιωμάτων για τις παραγωγές ταινιών, πήρε η αμερικάνικη μητρική για τους εξής λόγους:
- Συρρικνώθηκε δραματικά τα τελευταία 2 χρόνια ο κύκλος εργασιών της εταιρείας με ζημιογόνες χρήσεις
- Τα τρία τελευταία χρόνια ο τζίρος της Sony Pictures έπεσε κατά 50%, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα φέσια των πελατών της
Αιτία βέβαια δεν είναι άλλη από την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τόσο τους κινηματογράφους, όσο τις προσφορές DVD μέσω των εφημερίδων, αλλά και γενικότερα το χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση