GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Μετά το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, των οποίων η λειτουργία χρηματοδοτο...

Μετά το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, οι εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, των οποίων η λειτουργία χρηματοδοτούνταν από τον ΟΕΕ και αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων, έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία.
Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αναγκάζονται να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ οι οφειλές τους σε τρίτους και κυρίως στους εργαζόμενους και στο ΙΚΑ συσσωρεύονται.
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (περίπου 420 σε όλη τη χώρα), που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες, αντιμετωπίζουν (οι ίδιοι και οι οικογένειές τους) σοβαρό βιοτικό πρόβλημα!
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους απαιτούν «την επαναλειτουργία των καταργημένων εργατικών οργανισμών και την επαναφορά των κοινωνικών προγραμμάτων τους, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους σ’ αυτές και την διασφάλιση του δικαιώματός τους να συνεχίσουν να εργάζονται». Αρνούνται επίσης να αποδεχτούν την «οικονομική ασφυξία και το θάνατο των συνδικάτων».
Επειδή ο ΟΕΕ υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια έμμεσα ο εργοδότης των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις (κατέβαλε τη μισθοδοσία, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ., βάσει σχετικών νόμων και υπουργικών αποφάσεων)
Επειδή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις) δεν έχουν ίδιους πόρους και αποθεματικά τέτοια ώστε να μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και γενικότερα τις λειτουργικές τους δαπάνες
Επειδή τόσο οι δεσμεύσεις του προκατόχου σας Υπουργού για συνέχιση χωρίς προβλήματα της καταβολής των μηνιαίων αποδοχών όσο και οι δικές σας διαβεβαιώσεις (κατά τη συνάντησή σας στις 18 Ιουλίου) ότι είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την καταβολή των λειτουργικών δαπανών και τη μισθοδοσία των εργαζομένων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν έχουν υλοποιηθεί έως τώρα
Επειδή όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταβάλλουν εισφορές υπέρ ΟΕΚ & ΟΕΕ (περίπου 360.000.000€ ετησίως)
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ
1. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα προβείτε προκειμένου να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους και να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία τους. Για ποιο λόγο δεν καταβάλλονται αυτές μέχρι σήμερα; 2. Είναι στις προθέσεις σας η διασφάλιση της ομαλής ροής των εισφορών των εργαζομένων προς τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις (όπως αυτό γινόταν μέχρι τώρα μέσω ΟΕΕ) προκειμένου να συνεχίσουν λειτουργία τους; 3. Πως αξιοποιούνται τα αποθεματικά και η μεγάλη ακίνητη περιουσία των Οργανισμών (περί τα 12 δις€); Το ΙΚΑ έχει καταβάλει τις οφειλές των 3,2 δις € στον «Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής»; 4. Με δεδομένο ότι υπάρχουν σημαντικά έσοδα (εισφορές εργαζομένων, εξοφλήσεις δανείων κλπ) θα επαναφέρεται τα κοινωνικά προγράμματα των δύο οργανισμών;
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Μαίρη Διακάκη
Δημήτρης Στρατούλης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου

5 σχόλια

  1. Τι εγινε τα λαμογια τωρα δεν θα παιρνουν και συνδικαλιστικες συνταξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 11:36:00 π.μ.

    ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΕ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ..ΑΝΘΡΩΠΟΙ !

    Δείτε γιατί δεν είχε ξαναγίνει έλεγχος στον ταβερνιάρη της Ύδρας.

    Θέλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας να συναντηθεί με τα μέλη της Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν την επιχείρηση στη Ύδρα, εναντίον των φοροφυγάδων.

    Σε κάποια στιγμή ο Υπουργός τους ρώτησε, εάν έχει ξαναγίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα και πότε και η απάντηση που πήρε ήταν....μονολεκτική:
    «Όχι».

    Και όταν ρώτησε γιατί η απάντηση που πήρε ήταν εντυπωσιακή:
    «Ο ιδιοκτήτης ήταν παλαιό στέλεχος του ΣΔΟΕ...»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ξερίζωσαν από 32χρονο μάτια, μύτη, γλώσσα και χείλη γιατί είχε... παράνομη σχέση.

    Ξεριζώνοντάς του τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα τιμώρησε έναν 32χρονο η οικογένεια της παντρεμένης γυναίκας με την οποία διατηρούσε παράνομα σχέση.
    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Μιρζαπούρ του Πακιστάν στο Γαλλικό Πρακτορείο,
    ο 32χρονος κουρέας Γιούσαφ Χαν, απήχθη από επτά μέλη μίας ισχυρής οικογένειας γαιοκτημόνων τα οποία, του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα,

    Το φρικαλέο επεισόδιο συνέβη στο Μιρζαπούρ, 120 χλμ. από τη Λαχόρη, πολιτιστική πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη στο ανατολικό Πακιστάν.
    «Ο Γιούσαφ Χαν κατηγορείτο για παράνομη σχέση με μία παντρεμένη γυναίκα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
    Ηδη συνελήφθησαν πέντε από τους ενόχους, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο, μια γυναίκα και ένας άνδρας.
    «Η οικογένεια της γυναίκας μας δήλωσε πως είχε κατ' επανάληψη προειδοποιήσει τον Γιούσαφ σχετικά με την παράνομη σχέση και εν τέλει εξαναγκάσθηκε να λάβει αυτό το ακραίο μέτρο για να τον τιμωρήσει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
    Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
    ________________________________
    Να στείλει συγχαρητήρια επιστολή
    ο ΣΥΡΙΖΑ.
    _____________________________
    Ευτυχώς εδώ έχουμε προχωρήσει μπροστά αλλιώς το 90% των ανδρών θα ήταν μουγγοί και τυφλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΑΣ !!!!
    ΟΥΣΤ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση