GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Μέρκελ ζήτησε κι άλλα, αλλά δεν έδωσε τίποτε...

«Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το ακούσαμε και στο παρελθόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάρ...


«Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το ακούσαμε και στο παρελθόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επανέλαβε ως χρονικό ορόσημο της έκθεσης της τρόικας για μελλοντικές αποφάσεις.
Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα εξαλείψει τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας. Θα σταθούμε στα πόδια μας, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Η κ. Μέρκελ τόνισε πεπεισμένη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες, ενώ σημειώσε ότι γνωρίζει πως οι Έλληνες πολίτες τραβούν τα πάνδεινα και πως χρειάζονται υποστήριξη σε αυτή την έρημο ανάπτυξης.
Υπογράμμισε πως θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και το ευρώ δεν είναι μόνο ένα νόμισμα αλλά μια ιδέα για την ολοκληρωμένη Ευρώπη.
Σε αυτή τη βάση πρέπει να κινηθούμε όλοι, συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας στην ουσία του ελληνικού προβλήματος, ανέφερε ότι από κάθε βήμα περιμένουμε και ένα αποτέλεσμα και πως η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της στην ευρωζώνη.
«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το έχουμε ακούσει και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις και πως η Γερμανία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα.
Σαμαράς: «Το σχεδιό μας θα αποδώσει σύντομα».
Το σχέδιό μας βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή και θα αποδώσει σύντομα, δήλωσε με τη σειρά του ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας και το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο θα επιχειρήσει να κινηθεί: το αίτημα για ανάπτυξη, οι προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος αξιοπιστίας και ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της σύντομα και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση