GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει η διαδικασία ανάθεσης της διανομής τροφίμων σε απόρους

Το ενδεχόμενο να καλέσει σε απευθείας διαπραγμάτευση όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για τη διανομή δωρεάν...


Το ενδεχόμενο να καλέσει σε απευθείας διαπραγμάτευση όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για τη διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους, σχεδιάζει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, προκειμένου να επιλεγεί όποια καταθέσει την πιο συμφέρουσα προσφορά, τόσο από πλευράς τιμής όσο και ποσότητας και ποιότητας.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν στην εξέλιξη του Διαγωνισμού Δωρεάν Διανομής Τροφίμων και τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι διεργασίες της Επιτροπής Αξιολόγησης των ενστάσεων, ο υπουργός φέρεται να μην επιθυμεί να καθυστερήσει η διανομή τροφίμων στους περίπου 600.000 δικαιούχους απόρους και έτσι μελετά την προοπτική της απευθείας διαπραγμάτευσης.
‘Άλλωστε όπως και επισήμως έχει ανακοινωθεί, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αλλάξει η διαδικασία διεξαγωγής των διαγωνισμών από την επόμενη περίοδο με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και του ανταγωνισμού.
Για το λόγο αυτό οι διαγωνισμοί δωρεάν διανομής θα διεξάγονται χωριστά για σημαντικά διαμερίσματα της χώρας (ενδεικτικά η επικράτεια θα χωριστεί σε τρία ισοδύναμα διαμερίσματα) αντί ενός διαγωνισμού για το σύνολο της επικράτειας της χώρας. Στόχος είναι περισσότερες παραγωγικές επιχειρήσεις να διευκολύνονται ως προς τη συμμετοχή τους, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση τα προς διανομή τρόφιμα, αφού το ποσό που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συγκεκριμένο.
Υπενθυμίζεται πως για τη εφετινή χρονιά ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 21.651.199 ευρώ. Πέρυσι ήταν ύψους 20 εκατ. ευρώ και ωφελήθηκαν περίπου 250.000 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα, στους οποίους διανεμήθηκαν συνολικά 13.737.500 κιλά βασικών διατροφικών προϊόντων. Και ειδικότερα, 5.200.500 κιλά ρύζι, 7.021.000 κιλά ζυμαρικά, 426.000 κιλά γραβιέρα και 1.090.000 κιλά φέτα.
To πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους εφαρμόζεται στην ΕΕ από το 1987 και διαχρονικά έχουν επωφεληθεί περί τα 20 εκατ. άτομα.
Στην Ελλάδα εφαρμόζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα.
Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.

2 σχόλια

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΑΜΠΑΛΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ... ΜΕΡΟΣ

    9/10 ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΚΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΕΙΟ ΛΑΟΣ.

    ΔΗΜΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    8 ΣΤΟΥΣ 10 ΖΗΤΑΝΕ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

    ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ( ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΛΠ )

    ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΩΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΡΧΙΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση