GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανηγυρική αθώωση για το δεξί χέρι του δημάρχου του Λονδίνου

Διέλυσαν την καριέρα του κατηγορώντας τον για ιδιωτικές του φωτογραφίες! Στενός συνεργάτης του δημάρχου του Λονδινου Μπόρις Τζόν...

Διέλυσαν την καριέρα του κατηγορώντας τον για ιδιωτικές του φωτογραφίες!
Στενός συνεργάτης του δημάρχου του Λονδινου Μπόρις Τζόνσον ήταν ο δικηγόρος Σάιμον Γουολς [AP Photo/Lefteris Pitarakis]
 
Ο 50χρονος Σάιμον Γουόλς, δικηγόρος και πρώην βοηθός του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του. Έκανε όμως το λάθος να αφήσει εκτεθειμένες στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια σειρά από «ακραία πορνογραφικές» φωτογραφίες με τον εαυτό του να κάνει σκληρό σεξ με άλλους άνδρες -λάθος που τον οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και λίγο έλειψε να του καταστρέψει τη ζωή.
Χθες, το σώμα των ενόρκων που αποτελούταν από έξι άνδρες και έξι γυναίκες αθώωσε τον Γουόλς από όλες τις κατηγορίες, καθώς οι σεξουαλικές πράξεις που απεικονίζονταν στο υλικό που βρέθηκε στον προσωπικό υπολογιστή του αφενός «δεν ήταν παράνομες», και αφετέρου «αφορούσαν τη συμμετοχή συναινούντων ενηλίκων».
Εξαιτίας της δικαστικής υπόθεσης, που οι συνήγοροι του Γουόλς χαρακτήρισαν «αισχρή και αδιάκριτη» εκ μέρους της Εισαγγελείας, ο Σάιμον Γουόλς έχασε τη θέση του ως βοηθός του δημάρχου του Λονδίνου και η δικηγορική του καριέρα, όπως και η προσωπική του ζωή και αξιοπρέπεια, υπέστησαν ισχυρό πλήγμα.
Στην απολογία του, ο Γουόλς τόνισε ότι, αντίθετα με τις ψευδείς αρχικές κατηγορίες που τον παρουσίαζαν ως εμπλεκόμενο σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας, τα αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι το υλικό στο σύνολό του αφορούσε ενήλικες και κανείς δεν υπέστη οποιαδήποτε βλάβη από τη χρήση του.
Η υπεράσπιση στην υπόθεση Γουόλς χαρακτηρίζει την τελική απόφαση «θρίαμβο της λογικής», ενώ μαζί με την αθώωσή του ο κατηγορούμενος έλαβε επίσης επιστολή από τον Δικηγορικό Σύλλογο, σύμφωνα με την οποία αίρεται η απόφαση αναστολής εξάσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος, που του είχε επιβληθεί προσωρινά.
Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν ένα ακόμη χτύπημα για την Εισαγγελεία του Στέμματος (Crown Prosecution Service, CPS), που έχει στιγματιστεί ξανά στο παρελθόν για παραβίαση των προσωπικών ελευθεριών και του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης, με την απαγγελία κατηγοριών σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική ζωή ενηλίκων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η δικογραφία στηρίχτηκε σε ένα νόμο του 2008, που θέτει εκτός νόμου οποιαδήποτε εικόνα θεωρηθεί «επικίνδυνη για την υγεία του πρωταγωνιστή της»!
Κι ενώ η CPS ισχυρίζεται ότι απλώς φροντίζει για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διάφορες οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών, όπως το Δίκτυο Δράσης υπέρ των Συναινούντων Ενηλίκων (Consenting Adult Action Network), κατηγορούν την Εισαγγελεία ότι στην περίπτωση του Γουόλς, όπως εξάλλου έχει συμβεί και στο παρελθόν, «κατέστρεψαν αναίτια την επαγγελματική και προσωπική του πορεία».
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση