GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκανδαλίδης: Δεν ψηφίζω τα μέτρα, να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Δημόσια γνωστή έκανε χθες τη διαφωνία του με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα τ...

Δημόσια γνωστή έκανε χθες τη διαφωνία του με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα τα ψηφίσει, ενώ δεν απέκλεισε ακόμη και την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.
Πριν προλάβει το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει σε ήρεμα νερά μετά την αντιπαράθεση κορυφαίων στελεχών με τον………
Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το νόμο για τα ΑΕΙ, ο μοναδικός βουλευτής της Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ πυροδοτεί νέες εξελίξεις προαναγγέλλοντας ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. στη Βουλή και καλεί ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από την κυβερνητική συμμαχία.
Εκπληξη προκαλεί η κατηγορηματικότητα με την οποία ο κ. Σκανδαλίδης εκφράζει τη διαφωνία του με τα νέα μέτρα, σε συνέντευξή του στην χθεσινή κυριακάτικη Realnews :
«Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ένα τέτοιο συνολικό πακέτο θα περάσει. Σε μια εποχή που οι βουλευτές λοιδορούνται, απαξιώνονται, ευτελίζονται, έχουν τη δύναμη για ακόμα μια φορά να μην είναι συνεπείς με όσα έλεγαν προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους ; Πάντως, μέτρα με νέες δραματικές περικοπές σε χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις εγώ δεν ψηφίζω».
Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να πει «ένα ΟΧΙ με κεφαλαία» σε νέα μέτρα, με την κυβέρνηση να παραμένει πιστή στις προεκλογικές της θέσεις και επισημαίνει με νόημα: «Αν η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη, ας προετοιμαζόμαστε γι’αυτό».
Με την τελευταία του φράση ο κ. Σκανδαλίδης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι από αυτούς που εισηγούνται στο Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι μόνο να έρθει σε ρήξη με την τρόικα αλλά να αποχωρήσει και από την κυβέρνηση. Πηγές αναφέρουν ότι σε πρόσφατη σύσκεψη με την ηγεσία του κόμματος εξέφρασε ανοιχτά την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να καταψηφίσει το πακέτο και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Αυτή η εισήγηση προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σάλο στη σύσκεψη καθώς και την έντονη αντίδραση του Φίλιππου Σαχινίδη. «Τι κάνεις; Τι είναι αυτά που λες», φέρεται να του είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Σκανδαλίδης όμως επέμενε στην άποψη του και αυτό επιβεβαιώνεται και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα.
Ο κ. Σκανδαλίδης ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί πριν πάρει νέα μέτρα ώστε να είναι συνεπής με τις προεκλογικές της υποσχέσεις:
«Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να εμφανίζει κραυγαλέα αντίθεση με ό,τι κυριάρχησε στο λόγο του σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν έχουμε, πέρα από ένα σημείο, δικαίωμα να προσβάλλουμε τη νοημοσύνη του λαού και κατ’επέκταση την ίδια τη δημοκρατία» αναφέρει.
Στην ίδια συνέντευξη επικρίνει την Τρόικα και ζητά από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, αποκαλύπτοντας ότι αυτός ήταν ο εμπνευστής της τακτικής που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος:
«Η Τρόικα είναι μια ομάδα λογιστών που μετρά αριθμούς και προτείνει μέτρα στην ίδια πάντα νεοφιλελεύθερη πλατφόρμα, που στη χώρα μας απέτυχε. Τον λόγο έχουν τώρα οι ευρωπαικές πολιτικές ηγεσίες. Εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη τώρα. Εκεί η Ελλάδα οφείλει να υψώσει ανάστημα» δηλώνει.
Ο κ. Σκανδαλίδης, τέλος, επιτίθεται στα κορυφαία στελέχη Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοίδη και ειδικά στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί καταψήφισαν το νόμο για τα ΑΕΙ:
«Απλά θέλω να θυμίσω ότι για μια επιστολή διαφωνίας για το δημοψήφισμα που αφορούσε το Ευρωσύνταγμα ο Γιώργος Παπανδρέου απέπεμψε από την κοινοβουλευτική ομάδα τον Κώστα Σημίτη. Φαίνεται, όμως, ότι ήταν άλλες εποχές» λέει.

2 σχόλια

  1. Ο πρώην ΠΑ$$ΟΚος και νυν £ΥΡΙΖΑίος Πανταλάκης της ΑΤΕ είναι αυτός που έβγαλε τα 8 μύρια έξω

    - Ο ΣΥΡΙΖΑ τι έχει να πει;
    Ο Λαφαζάνης έχει να μας πει κάτι;

    Μούγγα έτσι;

    Λογικό αφού η γυναίκα του ήταν βολεμένη και δεν πήγαινε στη δουλειά της ενώ πληρωνόταν κανονικά...

    Και μετά έχεις τους πατριώτες του κώλου και λένε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το πάρτυ...
    Ρε ούστ λαμόγια!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Να γιατί φωνάζει ο Λαφαζάνης:
    Αργόμισθη στην ΑΤΕ η γυναίκα του..

    Ή κ. Διαλετή Φρύνη, είναι η γυναίκα του γνωστού δραχμολάγνου Λαφαζάνη. Η κυρία είναι κρατικοδίαιτη και πληρώνεται από την ΑΤΕ δηλ. από ΕΜΑΣ τους μαλάκ@@!

    Σαν αναπληρωτής ταμίας του Συλλόγου εργαζομένων της ΑΤΕ είναι..."απαλλαγμένη εργασίας" και ενώ εμείς την πληρώνουμε αυτή ξύνεται.

    Εκτός αυτού η κυρία είναι και στο ΔΣ του ταμείου υγείας των υπαλλήλων της ΑΤΕ..
    δηλ. τα παίρνει και από εκεί...

    Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει ο Λαφαζάνης;

    Γιατί η κυρία μπορεί να χρειαστεί να δουλέψει τώρα που θα πάει στην Πειραιώς καθώς οι θέσεις των κηφήνων εκεί είναι λίγες και πιασμένες..

    Τελικά δεν υπάρχει "δημοκράτης" που να μην είναι βολεμένος στο δημόσιο και να αργομισθεί.
    Τα προηγούμενα χρόνια είχαν βρει τη συνταγή και έτρωγαν χωρίς να κουράζονται με τα τετριμένα (εργασία κλπ) ώστε ξεκούραστοι να φροντίζουν για το καλό του συνόλου και να σώζουν εμάς τους υπολοίπους που είμασταν ανίκανοι να υπερασπισθούμε τον εαυτό μας.

    Κατά τα λοιπά ακόμη φωνάζουν για το "κράτος της καταραμένης δεξιάς" αν και όλοι σχεδόν οι αργόμισθοι ανήκουν στις "δημοκρατικές δυνάμεις".

    Δεν υπάρχει αριστερός που δεν τρώει από το Δημόσιο, αυτός ή στενός συγγενής του Α βαθμού... Διαπιστωμένο πανεύκολα στην πράξη από όποιον έχει όρεξη να κάνει 2-3 ερωτήσεις στους γύρω του...

    Όλα τα άλλα είναι π@π@ριές...

    ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ 'αριστερους'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕΜΑΛΙ του ΠΑ$$ΟΚ σκανδαλίδη
    να τα ...έργα σας !!!
    Υπάλληλοι του ΕΟΤ "τα έπαιρναν" με τιμοκατάλογο!

    Οι τιμές διέφεραν, ανάλογα με την περίπτωση και το πόσες υπογραφές έπρεπε να "πεσουν".
    Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι δεν δίσταζαν να ζητούν παραπάνω από τα θύματά τους για να "βγάλουν" και κάτι...

    Το ότι υπήρχε τιμοκατάλογος ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των επιχειρηματιών στην Πιερία.
    Όπως καταγγέλουν έκβιάζονταν για να πληρώνουν τρελά ποσά στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ για να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

    Μόνο ένας από αυτούς είχε το θάρρος να καταφύγει στην αστυνομία, και έτσι το κύκλωμα αποκαλύφθηκε με την επ' αυτοφόρω σύλληψη μιας 50χρονης υπαλλήλου την ώρα που εισέπραττε το φακελάκι με 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα! Συνελήφθη επίσης η προισταμένη της διεύθυνσης που θα τσέπωνε μέρος των χρημάτων, όπως ομολόγησε η πρώτη.

    Ο τιμοκατάλογος:
    - Αρση ανάκλησης άδειας λειτουργίας 3.000 - 5.000 ευρώ
    - Αποσφράγιση καταστήματος 5.000 - 7.000 ευρώ
    - Αναβάθμιση ξενοδοχείου από 3 σε 4 αστέρια 7.000 - 8.000 ευρω
    - Μετατροπή ενοικιαζόμενων σε ξενοδοχείο 14.000 - 15.000 ευρω

    Πως έπεσε στην φάκα ?
    Πολύ απλά ήταν θρασύτατη.
    Μετά από παζάρια έπεσαν από τις 3.000 στις 2.500 ευρώ και δέχτηκε τον ξενοδόχο στο γραφείο της και στην συνέχεια στο καφέ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού στα διπλανά τραπεζάκια κάθονταν οι άνδρες της ΥΠηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Β.Ελλάδας οι οποίοι της φόρεσαν χειροπέδες.

    Στην συνέχεια χειροπέδες φόρεσε και η κα προϊσταμένη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση